Utstilling: Gullkulekaktus og kaktusfamilien

Gullkulekaktus heter de store og runde kaktusene i de brune blomsterpottene. Visste dere at de kan bli opptil 1 meter i diameter? De har kraftige og gullgule torner som “stikker”. De gule blomstene er følsomme for lysforandringer og lukker seg i overskyet vær. Gullkulekaktus kan bli svært gammel. Ved Bilka i Aalborg Storcenter kan vi se mange av dem sammen i en utstilling.

Utstillingsskap.

På den andre siden finner vi mange sukkulenter, de kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke. Sukkulenter er også kjent som saftplanter, da de krever svært lite stell og er lettstelte. De er så kule!

#kaktus #sukkulenter #planter #blomster #hage #interiør #inspirasjon

Hirtshals fyrtårn

Etter å ha vært på Aalborg Storcenter, kjørte vi tilbake til Hirtshals. Dette var på grunn av været og fordi vi hadde handlet ganske mye på Bilka. Vi skulle være på båten om noen få timer (i god tid). Hirtshals fyrtårn lå i nærheten, var ikke langt, så vi bestemte oss for å dra dit for å ta bilder.

Haha, paraplyen Calvin Klein.

Det var mange trapper å gå opp til toppen, men fin utsikt.

#danmark #hirtshals #fyrtårn #reise

Turen til Danmark – Aalborg

Vi ble hentet kl. 07:00, i forveien hadde vi pakket alt klart til dagen vi skulle reise (lørdag 21. mai 2016) – en dagstur til Danmark. Det var lett å komme på båten da bilen var med, for den kjørte igjennom noen “bommer” ved Color Line terminalen. Billettluken var åpen, en mann ga hver og en av oss billettene.

Bilen kjørte videre inn til båten, og en veiviser viste oss hvilken linje vi skulle parkere ved. Da gjenstod det å finne ledige sitteplasser som vi kunne sitte sammen. Båten vi tok heter SuperSpeed 1, den som tok 3 timer og 15 minutter. Før båten dro, gikk vi ut og tok noen bilder av utsikten fra Kristiansand.

Da alle bilene hadde kjørt inn, måtte veibroen heises opp.

En gul livredningsbåt.

En blomsterbukett ved informasjonen.

Kunstverk.

Da båten nærmet seg kai, gikk alle som hadde med seg bilen, ned for å hente den. Vi satt og ventet der i noen minutter, og en etter en bil kjørte etter hverandre ut til et nytt land: Danmark. Vi la merke til et lite fuglereir da vi kjørte ut ved de blå veiene – noen som har sett det? (klarte ikke å få tatt et bilde av dette).

Fra Hirtshals kjørte vi til Aalborg som tok ca. 50 minutter. Noe av de vi så var gule plener (av blomster), hester som beitet, grønne trær og mest av alt: Vindmøller.

Etter å ha kjørt så langt, var det så herlig å nye at vi har kommet fram til et nytt sted: Aalborg Storcenter! Mest kjent var den store butikken Bilka, som vi hadde tenkt å ta en handletur innom for å kjøpe alt vi trenger.

Mange parkeringsplasser, biler og folk. Ikke rart at det var gigantisk?

Noen blomster og planter utenfor senteret.

Fantastisk designet tak!

Bilka Torv, Centertorv og Nytorv. Som å gå i Markens gate i Kristiansand, men dette her var et stort senter med tak over hodet.

Et kart med informasjon over butikkene lå.

Starbucks Coffee!

Fargerikt med Microsoft.

Kaktuser i utstillingsvinduene.

På vei innom Bilka. Jeg har aldri vært der før, så det var så spennende å se at butikken var kjempestort med massevis av varer og folk som handlet. Kjent for sine billige tilbudsvarer – frister også å ta en tur innom neste gang når jeg reiser til Danmark.

Se de tilbudsvarene!

Lambi som utstilling.

Når det er tilbud, da kjøper vi masse. Aller mest blir det kjøtt (har du sett utvalget de har der?). Capri-Sonne kjøper vi flere pakker av. Vår handlevogn var ikke så full …

… men se her! Full handlevogn.

Ved kassaen, følte at det var så fargerikt.

På Bilka: – Jo mer du kjøper, jo flere kjøkkenplanter får du! Vi fikk sånne kjøkkenplanter (5 stk) i små esker. Greit å kunne dyrke egne planter! Bildet over var fra butikken, ser ut som de har plantet og brukt en del god tid.

Neste innlegg: Hirtshals. Følg med!

#danmark #aalborg #bilka #reise #shopping

Tangen Kreativ 2016

I år på Tangen Kreativ-konkurransen deltar jeg med … design og foto! Jeg utstiller plakat, banner og noen bilder som jeg har tatt. Det er utrolig mange folk fra skolen vår som har deltatt i år, masse fint å se på. Akkurat i dag på denne tiden har jeg matte skriftlig eksamen (dette er et forhåndspublisert innlegg), så de trekker vinnerne om noen minutter tror jeg. Stem på deres favoritter (!).

(trykk på bildet for å se hva som skjer)

Himmelblå, The Tall Ships Races 2015, høstbilde, en fargerik ting, naturen i Ravnedalen. Jeg blir glad om dere stemmer på nr. 5!

#design #skole #kreativ #grafisk #foto #konkurranse

Såpeglatt sted

I dag fra rundt kl. 9:45 og utover var jeg og en fra klassen ute på Odderøya for å filme til naturfagsprosjektet, fordi vi skulle lage en film om suksesjon. Været var grått og ikke så fint, og det hadde regnet litt før vi var der. Jeg hadde med meg mitt eget kamera, og gikk innover til Odderøyhallen. Dette skulle jeg ikke ha gjort …

Ved Odderøyhallen noen hundre meter var det vann og noen store steiner. Da jeg gikk over noen store steiner (de til venstre i bildet), var det glatt. Ramlet og sklei. Jeg hadde hele tiden kamerastroppen rundt halsen og holdt i høyre hånd kameraet. Mest av alt fikk jeg sjokk etter den hendelsen. Og enda verre: Da jeg tok en titt på kameraet, var det skrapt hardt opp.

Whops …

Deretter å ha vært ute, dro jeg hjem for å skifte (+hvile). Etter lunsj tok jeg bussen tilbake på skolen for å ha de to siste historietimene (var det virkelig nødvendig?), og kom noen minutter for sent. For en dag det har vært …

#natur #tur #skole #naturfag #historie

Sannheten bak påbyggingsåret

Mine gjøremål for denne uka: Mappeinnlevering i norsk, filme i naturfagstimene og øve til skriftlig matematikk eksamen som er på denne fredagen. Hvis jeg har ekstra tid øver jeg til skriftlig norsk eksamen som er i neste uke på tirsdag. En jeg kjenner sa at sjansen for å bli trukket opp i muntlig ikke var stor da man hadde kommet opp i skriftlig. “Vi kan bare komme opp i 2 eksamener siden vi allerede har fullført videregående, fikk vite det sånn, maks 2 eksamener, så norsk (obligatorisk) + matte eller muntlig”. Har altså skriftlig matematikk og skriftlig norsk bokmål eksamen (obligatorisk). Ingen problem 🙂

Å gå det fjerde året på videregående har vært et tøft år. Dette tok jeg etter yrkesfag, så har bare disse fagene: Norsk, matte, historie og naturfag. Mange tror det er “lett” å komme seg igjennom disse 4 fagene, men det ligger egentlig så mye bak det! Noe av det vi har hatt gjennom året er innleveringer, prøver, presentasjoner og fagsamtaler med læreren der man bare snakker om faget generelt. 

Av og til kjennes det så slitsomt ut når det oppstår mange ting på engang. Jeg tenker mye og lurer på om jeg virkelig klarer å holde ut til skolen slutter. Ta en kikk på kalenderen, det er ikke mange dager igjen, så la oss telle … ca. 32 dager igjen, og den 13. juni får vi vite om vi kommer opp i muntlig eller ikke. Om vi ikke hadde fri på alle fredagene, kunne jeg ha blitt enda mer utslitt. Det handler om å jobbe for å bli flink til det, men om jeg ikke gjør det, da føler jeg at jeg ikke er god nok.

Etter å ha tatt påbyggsåret, kan man søke universiteter og høyskoler. Jeg har lyst til å bli det jeg ønsker å bli, men det er karakterene som avgjør og begrenser det jeg ønsker å studere videre. Studere hva? Jeg har blant annet tenkt på grunnskolelærerutdanning, multimedieteknologi og-design, design og håndverkslærer og barnehagelærerutdanning som fremtidige valg.

Bare for å oppsummere, så er jeg er glad for at jeg tok påbygg etter VG3, og ikke etter VG2, for jeg har hørt at mange der har flere fag enn oss. Jeg har lært mye alle årene jeg gikk på design, og må innrømme at jeg savner å holde på med design, interiør og utstilling. Kanskje disse årene har hjulpet meg til å gå videre, og har gitt meg mer kunnskap. Jeg skal aldri gi opp, for jeg vil fullføre og bestå dette skoleåret også.

Når det spirer og gror

20. mai 2016

Se på dette, plantene har vokst! Jeg har vært borte på lørdagen, så nå er jeg tilbake (har nemlig vært i Danmark!). Det blir masse fint å vise fram på bloggen om noen dager da jeg har bilder og videoer klart. Forresten så fikk jeg sånne “kjøkkenhaver” ved kjøp av varer på Bilka, så nå skal jeg snart plante igjen. Kjøkkenhage ser slik ut.

#hage #planter #agurk #solsikke #spinat

Designuke

innlegg skrevet i samarbeid med Rabble

Design finner vi over alt rundt oss. Det kan være utseende og formen til et produkt eller en gjenstand. Hva tenker du om design? Tenk deg, det går ikke en dag uten at du ser noe form for design! I vår tid er det mange som finner opp kule ting som møbler i ulike stoff og fasonger. Personlig elsker jeg interiørdesign (som dere vet) og skulle ønske at jeg kunne innredet et helt hus – slik at alt passet til min smak. Hvordan ville du innredet ditt hjem? Er det noen designprodukter som du ønsker deg?

Mon Amie

Ta en titt innom RoyalDesign.no. Her finner du alt av design og møbler med kjente varemerker som House Doctor, Iittala, Hay, Skulltuna, Bloomingville og mange flere. Royal Design har Norges største utvalg av design til hjemmet. Det er enkelt å oppdatere innredningen hjemme med billige møbler og billig design som du kjøper hos Royal Design! Ved hjelp av en Royal Design rabattkode og kupongkode du finner hos Rabble, kan du få rabatt på kjøpet!

Kählervaser

På ScandinavianDesignCenter.no finner du innredning og design til alle hjemmets rom. Som det står i butikknavnet, får du kjøpt innredningsartikler fra over 200 skandinaviske varemerker som Marimekko, Brita Sweden, Iittala, String, Ferm Living og Muuto. Hos Rabble finner du en Scandinavian Design Center rabattkode, med blant annet 100 kroner rabatt eller 20 % rabatt på moderne møbler.

Se utvalget HER.

Ellos har nesten alt på ett sted. De har et bredt utvalg av klær, barneklær, møbler og skjønnhetspleie. Med Ellos rabattkode vil du få mellom 20 og 50 % rabatt på din bestilling i kassen. Velg mellom klær, sko, møbler og elektronikk, så hvorfor ikke kjøpe et nytt betongbord, marmorbord eller noen andre fine ting når det er så billig?

Sjekk Rabble før du handler – få rabattkoder og tilbudskuponger. Dette gjør handleturen hyggeligere på nett.

#interiør #design #inspirasjon #rabble #nettbutikker #rabattkoder

17th of May – cake

17. mai kake? Her er den! Det finnes så mange måter å lage en kake på. Rød var den! Pynt på toppen: Jordbær, kiwi og daimstrøssel.

#17mai #hurra #nasjonaldag #kake #mat #norge #fest #mai