Glitter & Glam nøkkelring

Sjekk ut mitt gårsdagens innkjøp! De hadde så mye fint da jeg var innom Nille. Innkjøpet var ikke planlagt, det var mer som et impulskjøp til elevene i klassen. Jeg tenkte det hadde vært fint med nøkkelring slik at de kunne henge det opp hvor som helst for eksempel på sekken eller ha på et nøkkelknippe. Endte faktisk opp med en hel haug nøkkelringer: Is, sky, hamburger, hjerte, fotball, enhjørning, runde vesker med paljetter og dusk, og flamingo bagasjelapper.

Gjett om elevene ble glad? Alle var skikkelig takknemlig for gaven de fikk og det var jo et godt tegn at de likte det jeg hadde kjøpt til dem. Jeg hadde på forhånd pakket inn alt slik at de kunne trekke hver sin pakke i en pose som en overraskelse der de ikke kunne se hva som skjulte seg bak papiret. Regner med at alle kommer til å pynte opp sekkene sine med disse søte nøkkelringene om ikke så lenge!

Fargeglad Nybyen

Det føltes ut som om våren har tjuvstartet! Bare se på bildene under, så vil du legge merke til at veiene er feid. Altså, er ikke det litt tidlig? Det var på lørdag jeg bestemte meg for å ta en tur til Nybyen i Kristiansand for å se om det hadde kommet opp noe nytt på veggene der – og det var mye nytt!

Happy Lunar New Year

Denne helgen feirer millioner av mennesker over hele verden kinesisk nyttår, også kalt vårfestivalen. Vi kinesere følger lunisolarkalenderen, ikke den gregorianske kalenderen som vi bruker i Europa. 24. januar var nyttårsaften og slutten på grisens år. I dag, 25. januar ble nyttår markert. 2020 er vi i rottens år! Gong hei fat choy – godt nyttår!

Det høres sikkert sprøtt ut, men vi feirer kinesisk nyttår som en slags julaften. Da pynter vi alt med rødt. Rødfargen bringer lykke for oss. Vi får hongbaos (røde konvolutter) med penger i som “julegave”, vi spiser god middag og samler familien.

På menyen: Scampi, ribbe, pinnekjøtt, White cut chicken (bak chit gai) + dipp som består av hakket ingefær og vårløk. Ellers var det grønnsaker: Blomkål, brokkoli, paprika, gulrøtter og sjampinjong.

Funfacts:

– Kineserne tror at dyretegnene bestemmer hva slags menneske du blir. Når det er dragens år – neste gang i 2024 – stiger fødselsraten med omkring 5 % i f.eks. Kina, Hong Kong og Taiwan.

– Det kinesiske nyttåret er en høytid for 20 % av jordens befolkning, og det er den viktigste høytiden i Kina. Befolkningen i mange asiatiske land har mellom én og fire dages ferie. Skolene i Kina er stengt i en hel måned.

– Rundt 90 % av verdens fyrverkeri produseres i Kina. I timen frem til midnatt på den kinesiske nyttårsaftenen avfyres det mer fyrverkeri enn på noe annet tidspunkt og noe annet sted i verden.

Mer om kinesisk nyttår: HER og HER

新年快乐 (Xīnnián kuàilè), et godt kinesisk nyttår, til dere alle!

Street art: Visit from Spain

“Første veggmaleri i #kristiansand! Superfornøyd med resultatet med farger, tematisk, selskap til store artister.” – @bishosevillano.

“Veldig glad for å male dette veggmaleriet med to flotte artister. Jeg fortsetter å reise, lære og male, jeg kan ikke be om mer fra livet. Takk skal du ha.” – @rochihiro.

Gatekunsten er laget av @sedinzunic, @rochihiro og @bishosevillano. Graffitien finner vi ved Baneheia Park/Nybyen i Kristiansand.

Sunset

Drømmer jeg nå? Himmelen var helt rød! Aften rød gir morgen sød. Det betyr at en kveld med rød himmel, ofte bringer med seg regn neste morgen. Solnedgang bildene ble fotografert på selveste nyttårsaften, 31. desember 2019.

Genial planteidentifikasjon app

Endelig har jeg funnet ut navnet på kaktusen som jeg kjøpte på Plantasjen for to uker siden. Jeg har googlet og undersøkt Cactus Varieties (kaktus mix) slik det stod på lappen som hang med, men fant ikke noe. Kaktus mix kan være så mangt. Så kom jeg på at det kunne være grupper der man hjelper hverandre med planteidentifikasjon. Ja visst, på Facebook fant jeg en privat gruppe som het World Cactus and Succulent Society, med ca. 11 000 medlemmer fra hele verden som bare diskuterer kaktus og sukkulenter. De kunne kanskje hjelpe meg!

På en av postene jeg la ut, fikk jeg i tips å bruke en smart nettside som klarer å identifisere frem hva slags plante det er bilde av! Du knipser enkelt et bilde av planten du ikke vet navnet på og laster det opp på Plant.id. NB! Du må enten logge deg på med Google eller Facebook for å kunne bruke tjenesten (gratis).

Min kaktus er en Mammillaria, og det er en av de største slektene i kaktusfamilien! Den kalles også for vortekaktus og vårkaktus. Kjennetegn er korte, tykke, ofte kuleformede stengler besatt med spiralformet ordnede, vortelignende, tornete utvekster. Det er lett å se om denne kaktusen har behov for vanning. Jeg sjekker en gang i uken om jorden er tørr ved å stikke en finger i eller ser på de kuleformede stenglene på kaktusen. Vannet nettopp, derfor ser de så “oppblåst” ut i formen. I vinterstid er utfordringen nok sollys og lite vanning. Mammillaria står i vinduskarmen vendt mot sør for mest mulig lys. Håper den vil overleve vinteren!

WE ♥ SPORT

I dag var det We Love Sport arrangement på Sørlandssenteret. Merket at det var ekstra mange folk på senteret denne dagen, mest på grunn av alle ville møte Funkygine og Vegard Harm. Ved XXL før kl. 13:00 stod folk i kø for Meet & Greet: Et personlig møte og ta bilder sammen med Funkygine og Vegard Harm. Noen hadde til og med skrevet koselige brev og kort, andre tok med gaver og bøker for signering.

Jørgine Massa Vasstrand er mest kjent under navnet Funkygine. Hun er blogger, influenser, skribent og personlig trener. I 2018 ga hun ut sin første bok, Sterk utenpå, sterk inni og i 2019 sin andre bok Våre beste pastaretter. Høsten 2019 var Jørgine med i “Skal vi danse” og tok 2. plass sammen med sin dansepartner Jørgen.

Vegard Harm er en norsk influenser, TV-personlighet og Norges mest fulgte person. Han ble først kjent gjennom Twitter og deretter regelmessige humorvideoer på videodelingstjenesten Vine. Våren 2018 hadde Vegard en egen serie på VGTV, Vegard x Funkygine der treningsbloggeren Jørgine hjalp ham med å komme i bedre form.

Jeg hadde også veldig lyst til å ta bilder med dem, men da jeg så den lange køen ga jeg opp. Uansett, ikke alle som stod i den lange køen rakk Meet & Greet som varte i ca. en time. Etterpå stod treningstime for tur, kl. 15:00. Alle som ønsket, kunne trene sammen med Jørgine og Vegard i et eget treningslokale på senteret. Kl. 16:30 hadde jeg allerede dratt hjem, så fikk ikke med meg hva de delte ut der (goodiebags til de 300 første).

Møte med rådgiver

Photo by Nick Morrison on Unsplash

Hei bloggen! Beklager for lite oppdateringer i det siste. Det skjer så mye for tiden, jeg henger nesten ikke med! I dag føler jeg at det har vært en ganske lang dag. Var på jobb og etter lunsj stod et avtalt møte på planen, med rådgiver og rektor. Vi snakket blant annet om utdanning og veien videre. Jeg hadde tatt med meg alt av dokumenter som CV, dokumentasjoner av arbeidsavtaler, attester og vitnemål. Alt organiserte jeg i en mappe med plastlommer. Jeg hadde på forhånd regnet ut hvor mange timer jeg har jobbet til sammen og rådgiveren kikket igjennom. Jeg er nå over halvveis og et steg nærmere hvis jeg skal ta fagbrevet. Møtet gikk veldig fint og etter møtet har jeg blitt litt klokere av hvilke valg jeg skal ta. Jeg er på god vei, men står mellom to vanskelige valg. Mer om dette deler jeg litt senere!

Michael Johansson & publicart

Går man rundt bygningen til Sørlandets Kunstmuseum i Kirkegata/Skippergata, kan man se gatekunst laget av Michael Johansson. Bøy deg ned og se hverdagslige ting bli komprimert og sortert på en helt ny måte!

8 timer på julekalendere 2019 + premier

Reklame |

I fjor, hver dag i desember, deltok jeg i mange julekalendere på nett. Jeg ble overrasket over at jeg i det hele tatt vant noe etter å lagt så mye arbeid i hver luke. Brukte vel rundt 8 timer til sammen på kalendere (20 minutter hver dag x 24 dager = 480 minutter = 8 timer). Det er så vanvittig når jeg legger sammen de tallene, haha! Sier meg fornøyd, da jeg vant i hvert fall noe:

Bokpakke fra Bokklubben:

Min ulydige mor//Stress og korleis leve med det//Gode varsler

Et gavekort fra Ringo med verdi 500,-

Har du vunnet noe i julekalendere i 2019?