Brannposten i Baneheia

Når det brant i gamle Kristiansand, ble det varslet fra en utsiktspost i Baneheia. De kunne varsle brannen ved å ringe med kirkeklokkene, kanonskudd fra en brannkanon ved havna eller trommevirvler. Å stå oppe ved Brannposten og se utover Kristiansand, gjorde det mye lettere å få oversikt over hvor det brant.

Brannposten i Baneheia er et utrolig vakkert utsiktspunkt der vi kan se utover hele Kvadraturen, havna og Odderøya. For å komme opp dit kan du gå fra byen, inn via Nybyen, og opp for en fantastisk opplevelse!

Utsikt over Tordenskjoldsgate (til venstre i bildet).

Oppe kan vi se en brannkanon, en kikkert og en benk.

Slottet parkeringshus og Color Line Superspeed 1 i bakgrunnen.

Nybyen park fremst og Odderøya bakerst til høyre.

Kristiansand Domkirke.

E18 Vesterbrua.

Kristiansand havn til venstre i bildet.

Området er sikret med et smijernsgjerde. Gjerdet har g-nøkkel og noter fra Christiansands sangen: “Mod Norges kyst i længst hensvundne dage …” I gamle dager var det et symbol på vanlig med sang og underholdning på brannposten.

Swan paradise

Har du lagt merke til hvor mange svaner som har tatt kursen til Nodeviga/Strandpromenaden i Kristiansand? Det var snakk om mer enn 10 nydelige svaner som koste seg i sommervarmen i de siste dagene. Det har vært strålende sol og en skyfri himmel. Mange svaner er vel et tegn på at det er kjempevarmt?

Viser frem vingene!

Noen på vann, andre på sand.

Tid for litt kos og klem <3

Svanene drar hjemover.

Planteoppdatering uke 7

Denne uken har plantene ikke vært så mye ute, mest på grunn av vind og regnvær. De har stått for det meste innendørs, men jeg ser på dem at de har behov for masse sollys til å kunne vokse. Plutselig fikk jeg tynne og “vinglete” spirer igjen, og det er ikke så bra. Det er uke 7 for tomatplantene i “potter”, resten har jeg mistet tellingen av.

Busktomater i de rosa melkekartongene har jeg plantet 19. april. I de blå melkekartongene dukker nok paprika snart opp.

Mange solsikker.

3 flotte agurker.

Forresten: Gresskarplantene i den røde potten har visnet :/ Jeg har derfor plantet nye, og de har vokst mye! Neste uke er det meldt fint vær – da skal alle plantene flyttes ut!

Nytt tegneprogram på PC

I dag har jeg lastet ned et nytt og gratis tegneprogram som heter MyPaint. Jeg har tidligere prøvd ut tegneprogrammet på min gamle skole PC, så da tenkte jeg det ville være mer moro å ha det på min nyeste HP Pavilion x360 der jeg kan tegne på berøringsskjermen. En av grunnene til at jeg kjøpte en 2-i-1 PC var fordi den hadde touchskjerm og jeg kunne tegne digitale tegninger. Det fungerte veldig bra etter å ha prøvd ut nyeste MyPaint. Jeg har ikke en stylus penn, så tegnet for hånd. Hvis jeg får skaffet meg en slik penn, blir tegningene enda bedre!

Jeg så etter “How to draw a cactus in 6 steps”. Resultatet av kaktusen jeg har tegnet ser dere til høyre. Hva synes dere om den?

Graffiti på Nybyen – april 2019

Nybyen skateparkens betongvegger er fornyet! Ny graffitikunst har kommet opp, og her er det masse bra 3D kunst å se på. Jeg er usikker på hvem som har laget de forskjellige, men det står ofte en liten signatur ved kunsten.

Gatekunst av @energinger.

Et tilbud jeg ikke kunne si nei til

For noen dager siden fikk jeg tilbud om en vikariat jobb på skolen. Startdato er fra neste uke til skoleslutt i juni. Jeg vil ikke si så mye hva jobben går ut på, men det er en veldig viktig jobb som jeg ikke kunne si nei til. Den takket jeg selvfølgelig ja til siden jeg er så godt kjent med skolen, elever og andre ansatte som jobber der. Vikariatet starter i neste uke og dessverre krasjer startdatoen med dager hvor jeg allerede har avtalt å jobbe i en barnehage som vikar. Det er ikke så lett å se hva som kommer til å skje i fremtiden, men her måtte jeg rett og slett ta et vanskelig valg.

Når begge arbeidsplassene vil ha meg neste uke, gjør valget enda mer komplisert. Innerst inne har jeg så lyst til å velge å jobbe begge steder, men dessverre finnes det bare en av meg. Litt frem og tilbake ble det, men til slutt kom jeg frem til å ta barnehage i neste uke siden jeg allerede langt tilbake i tid har avtalt å jobbe der de dagene og det var vanskelig å endre på det. I neste uke blir det altså barnehage og uken etter igjen ta vikariatet på skolen frem til sommeren. Det skal bli masse spennende i vente!

Endelig noe som matcher!

Reklame | Desenio

Nå har det blitt veldig koselig her hjemme med nye plakater fra Desenio. Jeg må innrømme at det var vanskelig å plukke ut de plakatene jeg likte best, siden det er så mange flotte bilder og design å velge mellom. Jeg ønsket noe som matchet og da jeg fikk høre at de hadde fått et nytt verktøy som heter eksempel-byggeveggen HER, gjorde jobben med å velge ut bilder mye lettere. Her er det mulig å sette sammen bilder, rammer og postere for å se ca. hvordan de går sammen med hverandre i virkeligheten. Dette gjør at man kan få et inntrykk av hva som passer i hjemmet!

Desenio er svært opptatt av innredning og design. Bare for å nevne noen av de mange posters og plakater de selger i kategorier: Fotokunst, naturmotiv, grafisk, illustrasjoner, fashion, vintage, personlige posters og kalendere. Man kan også finne spesielle handpicked, collaborations og studio collections posters som er nøye utvalgt av illustratører, fotografer og kunstnere. Plakatene kommer i mange ulike størrelser, som passer til enhver ønsker og smak. I tillegg til posters og plakater, selger Desenio også rammer som passer til alle de stilfulle posters og plakater i nettbutikken deres.


Til stue har jeg valgt ut to matchende plakater med bilder av to kanoer og to båter i størrelsen 50x70cm. Siden jeg hadde rammer fra før, tok jeg i bruk de samme rammene. Jeg synes de passet så godt sammen!

Two Canoes plakat HER    |    Two in the Lake plakat HER


Til rommet mitt har jeg valgt ut to matchende plakater: Westminster Bridge er en vei- og gangbro over Themsen i London. Har aldri vært der, men har så lyst til å besøke London og broen.

Westminster Bridge plakat (studio) HER   |   Westminster Bridge plakat HER

Kobber ramme 30x40cm HER

Her er en eksklusiv rabattkode som du kan bruke på Desenio:

Koden CINDYDES25 gir 25% rabatt på posters hos Desenio mellom 23. – 25. april (koden gjelder ikke rammer eller handpicked-/Collaboration posters/personlige posters).

Drømmepåske

Påskeferien er snart over for i år. Jeg har hatt til sammen 8 fantastiske sammenhengende fridager, og det var veldig deilig med litt fri. Været og temperaturen i påsken var ikke til å klage av: Strålende sol, plussgrader og lite vind – det perfekte påskeværet! I sola kunne det bli opptil 20 plussgrader!

2 par stemorsblomster som tilfeldigvis dukket opp her hos oss. De er så fine!

Tips: Når påskeliljene er ferdige med å blomstre, spar på løken og plant dem ut i blomsterbed. Året etter får du like fine påskeliljer!

I morgen er det rett på jobb igjen. Det gleder jeg meg veldig til etter mange dager med fri 🙂

Planteoppdatering uke 6

Det er blitt uke 6 for gresskarene og tomatene. De vokser fremdeles veldig sakte, sikkert på grunn av såjorden. Hver dag kommer jeg til å sette plantene ut slik at de får nok sollys og frisk luft. Bare i skyggen, ikke i direkte sollys da de enda er små spirer som ikke tåler for mye sol.

2 stk gresskar og 4 stk solsikker fra egne frø i fjor.

Tomater av typene busktomat, Pear Shaped red og Pink Thai Egg.

Solsikker i alle små “potter”.

Solsikker fra egne frø i fjor.

I den største potten øverst på bildet har jeg plantet massevis av gressløk – hele frøposen. I de små melkekartongene: Egne solsikker fra frø i fjor, dverg solsikke, og busktomater. I de store melkekartongene: Ferske frø fra grønn paprika og agurker. Skal også så ferske frø fra rød paprika snart. I andre små “potter” kommer det solsikker, agurk og gresskar (puttet oppi nye frø siden de forrige døde).

Moon & reflection

Vi ruslet en koselig kveldstur til Tresse i Kristiansand. På himmelen var månen godt synlig og det var vindstille og refleksjoner i vann. Her kommer mange bilder fra turen: