Tour of Norway 2019

For en herlig og stor folkefest! Tour of Norway etappe 3 var i dag, på selveste Kristi himmelfartsdag. Det regnet en del på formiddagen, men etter hvert tittet sola heldigvis frem. I fjor var jeg på jobb så fikk ikke med meg sykkelløpet, men i år passer det helt perfekt da det er en rød dag – fri.

Jeg tok den siste bussen til byen som gikk før veiene der sykkelrittet skulle foregå ble sperret av. Da jeg kom frem til Kvadraturen, var det enda tidlig så jeg gikk en spasertur fra Markensgate – Wergelandsparken – Torvet og så til Tresse for å få med meg sykkelrittet. Siden målgang var i Tresse, stod jeg bare der og tok plass. Det ble satt opp to storskjermer som sendte direkte slik at vi kunne følge med. Da syklistene dukket opp, heiet folk og trommet ivrig på gjerdene de stod ved.

Fædrelandsvennen er på plass for intervju.

Etter sykkelrittet var ferdig, skulle det være premieutdeling i Tresse ved Christiansholm festning. Det måtte jeg få med meg!

Etappe 3 startet i Lyngdal kl. 13:30. Avsluttende runder ble i Kristiansand fra ca. kl. 17:00 og målgang ca. kl. 18:00 i Tresse.

Tour of Norway: Kristiansand

I morgen kommer sykkelløpet Tour of Norway 2019 – et stort internasjonalt sykkelritt til Kristiansand! Tour des Fjords har slått seg sammen med Tour of Norway. Årets Tour of Norway blir spennende for både ryttere og sykkelinteresserte, samt en stor folkefest for publikum.

1. etappe, 28. mai: Stavanger – Egersund, 168,5 km

2. etappe, 29. mai: Kvinesdal – Mandal, 174 km

3. etappe, 30. mai: Lyngdal – Kristiansand, 180 km

4. etappe, 31. mai: Arendal – Sandefjord, 224 km

5. etappe, 1. juni: Skien – Drammen, 159 km

6. etappe, 2. juni: Gran (Hadeland) – Hønefoss, 175 km

20 år med Kristiansand Båtmesse

I helgen har det vært båtmesse i Gjestehavna, rett ved siden av Tresse og Christiansholm festning. 20-års jubileumsfesten arrangeres av Kiwanis Club Kristiansand. Tidspunkt for båtmessen hvert år er alltid den siste helgen i mai. Det kommer mange utstillere og publikum (gjerne båtinteresserte) på denne messen. På utkikk etter båt? Benytt sjansen nå!

Vågsbygd skolemusikkorps spilte og marsjet.

Mange barn kjente igjen Redningsskøyta Elias, og stilte seg i kø for å ta en tur med den lille båten.

Forever Living.

Elektriske robotgressklippere ute på testing.

Masse flotte maritime produkter til salgs.

Planteoppdatering uke 11

Denne uken har plantene bare kost seg innendørs. Jeg har noen brett stående under et sidebord i stua og resten i ganga. Skulle ønske det var mer lys i ganga da en del av plantene har blitt gule og noen har plutselig tørket ut. Regner med at de ikke trives så godt der?

Massevis av ferske frø fra paprika, tomat og gresskar. Melkekartonger dekket over med plastfolie er det plantet frø fra mine egne solsikker høstet i fjor.

Kjøpte to kasser med blåbær og sparte på pappesken fra dagligvarebutikken. Den fungerer som et brett for mine små potteplanter.

Det ser ut som den bøyde agurken klarer seg. Har forresten bare denne agurkplanten igjen.

Åpningsfest: Pier 10 og Mint Gallery

Pier 10 ligger på Lagmannsholmen i Kristiansand. Området blir kalt Pier 10, etter navnet på cruisekaia, kai nummer 10. Lørdag 25. mai var det åpningsfest for både turister og byens befolkning.

Portalen til Pier 10 er dekorert med et stort street art-kunstverk av Huldra. Går du gjennom denne portalen, kan du se innseilinga til Vestre havn. I bakgrunnen er cruiseskipet Mein Schiff 5.

Kilden og et speilbilde av det store cruiseskipet.

Port of Kristiansand.

I container-butikkene kan man kjøpe suvenirer og kunst. De har åpent ved cruiseanløp.

Cruisesesongen er allerede i gang og Pier 10 er definitivt det perfekte stedet for turistene å nyte den varme sommersola før avgang, besøke åpen gatekunstutstilling i galleriet til Mintstreetart og container-butikkene som selger brukskunst og suvenirer.

 


 

Mint Gallery

Mint Gallery er et urbant samtidskunstgalleri. Her finner du kunst fra kjente og mindre kjente kunstnere. Bli med inn og se!

Bilder fra kunstnere: Dolk, Skurk, Dot dot dot, AFK, Ener Konings, Sedin Zunic, Snik, Martin Watson, MAD, Ant Carver, Louis Masai, Miaz Brothers, Sandra Chevrier, Nina Ghafari, Nimi, Roamcouch, Erenst Zacharevic, Brian M. Viveros, Louis Premak, Energinger, SEN og Andreas Neumann.

Danmark på Torvet 2019

Danmark på Torvet arrangeres for 5. gang. Fra kl. 10:00 – 15:00 var det skikkelig dansk stemning på Torvet. Color Line og andre danske samarbeidspartnere viste frem noe av det beste Danmark kunne by på. Det var smaksprøver, Lego-bygging, Captain Kid show/underholdning, lykkehjul og konkurranser med mulighet til å vinne flotte premier.

Nesten hele Markensgate var pyntet med det danske flagget. Det var så flott å se på!

Store og myke Lego Duplo klosser som barn enkelt kan bygge med og Lego-utstillinger av en sjiraff og dinosaur.

Captain Kid show – gøy for de minste!

Snurret lykkehjulet og vant premie!

Vi var på Torvet i ca. en time. Etterpå dro vi avgårde til neste destinasjon: Åpningsfest på Pier 10 – Port of Kristiansand på Lagmannsholmen.

Speil, speil på veggen der …

Reklame | BGA Fotobutikk

Du kan speile deg selv og ha det som et innredningsdetalj i hjemmet. Da jeg gikk på interiørlinja, lærte jeg blant annet masse om hva et speil er og hva det gjør med romfølelsen. Har du et speil på veggen vil det gi en følelse av at rommet virker større og lysere. Det er fordi speilet reflekterer lyset tilbake og ut i rommet, som skaper en følelse av mer plass og dybde. Vi er omgitt av speil hele tiden. For de fleste av oss har vi sminkespeil som forstørrer og forminsker, garderobespeil som står fritt på gulvet eller veggspeil som henger fast på veggen, eller kanskje et lite og praktisk lommespeil som vi har med oss overalt.

Kaila Speil 80 cm Ø HER
Innova LED Dot Lights Mirror 50×70 cm HER

 

Er du på utkikk etter speil vil jeg anbefale BGA Fotobutikk, som har Nordens største utvalg av vakre kvalitetspeil. Du kan velge mellom frittstående gulvspeil, veggspeil/speil til gang, runde speil, speil uten ramme og speil med innebygd belysning til badet eller sminkebordet. Noen ganger kan det være vanskelig å finne det perfekte speilet, så her får du noen smarte tips til valg av speil:

  • Hvilken type speil passer til ditt hjem? Ta en ordentlig titt i hjemmet ditt og hva behovet er.
  • Tenk på hvilken størrelse som vil passe best (helfigurspeil eller mindre?).
  • Et speil som skiller seg ut er veldig stilig.
  • Moderne og nøytralt hjem: Stilig med flat i ramme i farger som svart, grått eller sølv.
  • Landlig eller shabby chic-stil: Hvit halvliten ramme med et sjarmerende og gammelt utseende. Sammen med pastellfarger og gullfargede innredningsdetaljer blir et gullspeil helt perfekt!

Speil Heart Marrakesh Sølv 54×55 cm HER
Speil Stockholm Tre 90 cm HER

 

Finner du et speil du liker godt og ikke er i rett størrelse, er det mulig å målbestille speil. Det vil si at de vil tilpasse etter ditt ønske. Bare ta kontakt med BGA Fotobutikk via chat, de hjelper deg gjerne med det du lurer på!

Titusenvis av tulipaner!

I Wergelandsparken i Kristiansand er det blitt plantet masse tulipaner i fargene gul, oransje og rød tett i tett. Det er så vakkert å se når alle tulipanene delvis har åpnet seg!

Bildene under tok jeg langs Strandpromenaden ved Camilla Collett’s statue. Der var tulipanene lyserosa og mørkerosa.