1. søndag i advent

Det er 1. søndag i advent! I morgen er det 1. desember, som er siste måned i 2014. Da kan vi endelig åpne første luke i julekalenderen og forberede oss på dagene som kommer. I år blir det også sjokoladekalender (har vært som en tradisjon). Det beste er sjokolade! Jeg synes det er veldig greit å ha det siden vi alle hadde blitt vandt til det.

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede.

I dag tok vi opp det kunstige juletreet fra boden og pyntet det med lys og hang på julepynt/ting. Det som er positivt med kunstig juletre er at man ikke trenger å kaste det etter hvert år. Under juletreet ligger gavene penpakket inn i gaveesker og julepapir. Når vi først snakker om juletre, så fant jeg en nettside som man kan pynte et juletre. Kult eller hva? Trykk HER for å prøve det ut!

Har forresten veldig lyst til å lage en julekalender på bloggen, noen spesielle ønsker?

#jul #julestemning #advent #desember

15 merkelige fjes i hverdagslige objekter!

1. Nebbete kirketårn.

2. Riv ruskende glad!

3. Forskrekket kiwi.

4. Glad for å holde deg sikker i bilen!

5. Shit, det ligner på en dame!

6. Wæ!

7. Fornøyde kjeler.

8. Sveisen kost.

9. Hater skittentøyet ditt!

10. Aner ikke hva det er, men cute er den vell.

11. Smaken er som bakenden, den er søt!

12. Hater tidlige morninger like mye som det du gjør.

13. Trist vask.

14. Kjempeglad for å være en pinne!

15. OMG, jeg er en dør!

Kilde: http://www.superlike.no/15

Black Friday

Det er BLACK FRIDAY i dag! Til dere som ikke vet hva det er: Det kommer egentlig fra USA og Canada, som har en årlig handledag med mange gode tilbud. I 2010 ble shoppingfenomenet Black Friday for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen.

Etter skolen dro vi til Kvadraturen. Jeg synes det var som en vanlig dag siden ikke alle butikker hadde rabatt. Det varierte sikkert fra butikk til butikk. Noe av det jeg kjøpte:

+ noen kalendergaver. Etter det gikk vi til Sandens for å se om det var noe fint vi kunne kjøpe, men det endte opp med å kjøpe ingenting … Jeg tenker noen ganger at det kan være lureri at de setter opp prisene for så å si at de er på % rabatt for å tiltrekke oppmerksomhet.


Dette bildet er fra Wergelandsparken.

#julestemning #julelys #jul

Fast bestemt interiør

Disse tingene på bildet er fast bestemt til leilighetene. Poster ut et bilde her da jeg får bruk for det litt senere i oppgaven.

#interiør #design #kundeoppdrag #bad #kjøkken

Interiørdetaljer på IKEA

På IKEA har de alltid noe fint og nytt som stilles ut. Vi var på omvisning i dag, veldig lærerikt å få informasjon om praktiske løsninger i soverom, stue og kjøkken. Det var også sånne små leiligheter som vi kunne gå inn og kikke på.

#papirbrettet #decor #ikea #design

Ferdig kjøkkenforslag

Nå har jeg sendt inn kjøkkenforslaget mitt til kunden. Jeg fikk skannet det inn, men skyggene syntes ikke … Slik ble det da jeg skannet det inn:

#interiør #kjøkken #forslag #design #tegning #kundeoppdrag

Gjør det selv – kjøkkenforslag

I 1. time og 2. time hadde vi lekseprøve. Det gikk veldig greit siden jeg hadde lest så godt + trengte egentlig ikke to timer på den. Lett som bare det.

I timene på skolen jobbet vi videre med kjøkkenforslaget. Det skulle leveres i dag, men jeg rakk det ikke. Akkurat nå synes jeg litt synd på meg selv, siden jeg plutselig hadde gjort hele kjøkkenoppgaven alene (føles ut som det). Det er ikke alltid lett å måtte bestemme og ta raske avgjørelser når denne kjøkkenoppgavedelen skulle leveres inn på så kort tid. Begynte på kjøkken på fredag. Gjorde ingenting i helga, men begynte å tegne på mandag. Jeg klarte å tegne en liten plantegning til kjøkken, oppriss og aksonometri. Snart må jeg også begynne på produktkart og den skriftlige delen til kunden om forslaget til kjøkkenet. Og alt det kunne jeg umulig rekke å gjøre ferdig i dag … 


Her har jeg tegnt aksonometri av kjøkkenet. Opp til vinduet var det 70 cm, kjøkkenbenk på 90 cm. Kjøkkenbenken kunne brukes til å lage mat eller at to personer kan sitte å spise sammen. 


Valgte å tegne plantegningen og opprisset på et A3 ark i målestokk 1:25.


Oppriss av kjøkken. Komfyr med innebygd liten oppvaskmaskin. Frittstående mikrobølgeovn. Helt til høyre under kjøkkenbenken en integrert kombiskap kjøl/frys.


Snart ferdig aksonometri, mangler bare noen farger til veggene.

Dette er et kjøkken fra Strai Kjøkken som heter Uni Komfort. Kanskje til en standard god pris?


Følg meg gjerne på Instagram for mer oppdatering! > cindyzhzh.

#interiør #kjøkken #design #tegning

Snøkrystaller som julepynt

På tide å finne fram julepynten! Det nærmer seg jul for hver dag som går, og vi har ikke juletreet ute enda. Det blir alltid det lille kunstige juletreet på ca. 150 cm hvert år. Om vi ikke har funnet det fram enda, har vi jo snøkrystaller som pynt til å lyse opp vår mørke stue hver natt. Utenom huset vårt, har de fleste steder i byen fått juletre, julepynt og utstillingsvinduer som har noe med jul å gjøre. Det er koselig, det!

#interiør #snøkrystall #pynt #stue