Planer for høstferien

Endelig høstferie! Skolen holder stengt hele uka og da har jeg “ferie” i noen dager. Av og til er det veldig deilig med noen fridager i en travel hverdag. Hvis jeg blir spurt om å jobbe litt ekstra andre steder, sier jeg selvfølgelig ja til det. Til nå har jeg fått vite at jeg skal jobbe på torsdag og fredag. Blir som en liten kort arbeidsuke for min del.

Hva som skjer i uke 40:

– Vi har fått dyktige arbeidere til å oppusse huset vårt utvendig. Skiftet veggen, en del av terrassen, nye setninger og 2 vindushåndtak (inne, på kjøkkenet). De begynte å jobbe hos oss for to uker siden og i dag er forhåpentligvis deres siste dag der de gjør ting ferdig og rydder.

– På søndag sendte jeg en melding til tannlegen via nettsiden deres, og spurte om de hadde ledig time på mandag, tirsdag eller onsdag i neste uke (som er denne uka). Tror de har misforstått da jeg ikke fikk ledig time før om to uker. Kunne uansett ikke den dagen på grunn av jobb og midt i arbeidstiden, så jeg ønsket meg enten mandag, tirsdag eller onsdag denne uka da jeg har fri. Visst fikk jeg time. På onsdag skal tennene sjekkes!

– Jobbe torsdag og fredag.

Kunne ha gått skikkelig galt – kjørte rett inn i gågata

I dag kl. 12:13, observerte jeg en buss som kom kjørende inn fra Rådhusgata. Så merkelig at bussen fortsatte å kjøre sakte inn mot Markensgate – gågata i Kvadraturen, Kristiansand! Markensgate er jo en gågate på dagtid, og da er den stengt for biltrafikk. Da jeg så bussen kjørte videre, tenkte jeg at det ville smelle. Jeg satt i bilen og så bare at bussen svingte inn til høyre. Men heldigvis gikk det bra (tror jeg), men kanskje ikke for bussjåføren som kjørte feil vei … Hva om dette var et mulig terrorangrep?

Natt og dag

Gatekunsten “Natt og dag” befinner seg ved undergangene mellom Grim Torv og Grim skole. Det ble ferdigstilt i mai 2012. Gatekunstprosjektet bak “Natt og dag” er laget i samarbeid med kunstneren Anna Berthelsen, Thomas Lauvrak fra Sprayboks kunsthall, park- og ingeniørvesenet, Agder kunstnersenter og klassene 8B1 og 8B2 med lærere på Grim skole.

Figurene som er malt i undergangene har sterke farger og kontraster. Man ser tydelig hva figurene forestiller. Gatekunst på veggene gjør undergangene mye finere!

We love food

Høsten er på vei og det nærmer seg høytid for god mat og peishygge! I dag var jeg på arrangementet We love food som startet kl. 12 på Sørlandssenteret. Jeg elsker jo mat så det passet helt perfekt. Gratis smaksprøver fra matstands og Trond Moi (norsk kokk og grunnlegger av Bølgen & Moi) kom og lagde høstmeny!

På den tiden ved informasjonen på XXL, stilte mange seg i kø for å få gratis goodiebags. De inneholdt blant annet kjøkkenhåndkle fra Lexington, kaffeposer fra Vårt Lille Kaffehus, spekeskinke fra Extra og ulike bakeprodukter fra Søstrene Grene. Dessverre var det kun de 100 første som fikk.

Smaksprøver fra Vårt Lille Kaffehus, McDonald’s, Edgards, Subway, Coop Extra, Cafe Opus, Bellas Burrito, Big Bite, Junes Thaimat, Little Eataly, Foodcourt og Montana Grill. Noe av det jeg smakte på: Vegetarnuggets, wraps, wok, våruller, chips, brød, stekte nudler, kjøtt og salat.

Drikke: Arendals Klar (alkoholfritt øl), Fuzetea black tea apple cinnamon og Coca Cola Lemon. Egon delte ut gratis refleks og drikkeflaske.

We love food var en kjempesuksess. Selv om det var gratis smaksprøver, spiste mange seg gode og mette.

Kjøkkenet som Trond Moi brukte da han lagde mat.

Høstmeny ala Moi:

  • Torsk med verdens beste saus
  • Rista hjortefilet med Moi sin viltmix og kremet skogsopp saus
  • Nydelig sjokolademousse med marinerte bjørnebær

Trond Moi lagde 3-retters høstmeny. Maten var utrolig god og for en dyktig kokk han er! Det var så interessant å se hvordan maten ble laget. Filmet en del og videoklippene har jeg lagt ut på min Facebook-side.

Snurr lykkehjulet og vinn chips (3/18 sjanse). Ble ikke noe premie denne gangen da pilen ikke landet på de gule feltene.

Utforsker Odderøya #2

Noen flotte fuglehus med trollfigurer i “Trollskogen” som ligger like ved Odderøya barnehage.

Verdens største granat!

Maskinstasjonen ble anlagt i 1902-03. Den sørget for strøm til lyskasterne på øya og til hovedkommandoplassen på toppen.

Søndre batteri.

Lavvoen på Søndre strandbatteri er bygget av Odderøyas venner og lokalet kan leies ut til for eksempel fest og arrangementer.

Vaktmannsboligen på Søndre Batteri er en liten café med begrenset kjøkkenkapasitet. God plass til ca. 25-30 personer.

To kanoner står lenger oppe på toppen.