Legge inn Youtube videoer på bloggen

Mange har lurt på hvordan man legger inn Youtube videoer på bloggen. Her skal jeg vise dere (og dette er mine forklaringer):
Det første du må gjøre er å gå inn på Youtube. Velg en sang/video. Trykk på “Del” > “Innbygg” som står under videoen. Da kommer det opp ca. sånn her:

 

<iframe width=”800″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/-ncIVUXZla8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

Tips:
Trykker du på “Vis mer” kan du velge størrelsen på videoen som passer bloggen din. Er bloggen din 800px i bredden, kan du skrive det i feltet for bredden. Kopier koden.

Blogginnlegg:
Skriv et nytt innlegg. Trykk på HTML av/på som ligger under antall ord. Lim inn koden du kopierte. Trykk på  HTML av/på igjen, og du får opp en video.

#youtube #bloggdesign #koder

Lesernes spørsmål 18.10.2010

Jeg har fått inn spørsmål fra leserne mine og jeg vil gjerne svare på dem akkurat nå, og tar meg tid til dette 🙂 Og forresten, spørsmålene fra leserne ligger HER! Hvis dere vil sende inn spørsmål dere lurer på, så kan dere gjøre det!


Spørsmål sendt inn av Marie – 17.okt.2010 kl.23:50

Hei! Du virker som ei jente som kan mye om fisk. Derfor har jeg et spørsmål til deg, som jeg håper du kan ta deg tid til å svare på 🙂

Jeg har nettopp kjøpt meg 3 små slørhaler som jeg har i en bolle. Er det normalt at de ligger stille i vannoverflaten? Sover de, eller kan de være skadet på noen måte? Vannet i bollen skvulpet veldig mye idag, for jeg måtte flytte bollen i bil med fiskene oppi.

Veldig fine fisker du har forresten 🙂


Svar:
Så fint at du har kjøpt deg 3 små slørhaler! Når du nettopp har kjøpt deg disse tre, er det ikke helt sikker på at de er blitt vandt til å bo i en bolle. 
På akvariebutikker pleier de som regel å ha akvariefiskene i akvariumer og mange slørhaler i samme akvarium. Kanskje de trives å ha det fint og med masse planter og dekorativt? Som på akvarieforhandlere?
Jeg har selv hatt 3 Slørhaler før. De var kjempekoselige å ha, og jeg hadde de også i bolle. Første dagen etter at jeg kom hjem med dem, har de vært litt forsiktig. Men da jeg skulle mate dem, svømte de ikke opp til overflaten. De svømte bare opp da jeg gikk vekk fra dem. Men flere dager senere har de blitt vandt til meg og familien, så da har de ikke oppført seg så … stresset, på en måte. Og så har de hver dag svømt opp til overflaten og spist fôret som jeg gav dem.
Senere har noen av Slørhalene mine dødd, og en vi kjøpte, den var ikke blitt smittet som de andre i butikkens akvarium. Den greide vi å redde så langt, men den døde ca. 4 måneder senere. En annen en, en som hadde “sopp”, den greide jeg å redde med salt og “hver dag passe på” og skifte grundig med vann.

Men, tilbake til spørsmålet: Jeg flyttet Slørhalene over til akvarium fordi jeg synes at Slørhalene kunne ha vært mye lykkeligere hvis de kunne få et større sted å svømme. Jeg har flyttet de over til AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm (venstre akvarium).

Så har jeg pyntet med skjell, klinkekuler, akvariegrus og bakgrunnsbilde.

Det kan være normalt for noen Slørhaler å ligge oppe på overflaten første dag. Du må bare være litt tålmodig, for senere vil de ikke gjøre det, når de er blitt vandt til sitt nye hjem. Hvis du ser at de er blitt skadet, så kan du prøve å ha litt salt nedi (salt kan gjøre at de blir mindre stresset).

Når du har bolle med 3 Slørhaler i, kan det være lurt å skifte vann litt oftere. Vannet blir som regel veldig skittent, som kanskje inneholder matrester (fôr) og bæsj. Jeg ville ha skiftet vann 2 dager i uken.

Hvis ikke rådene mine virker, så må lese i bøker eller gå og spørre akvariefiskforhandleren sist gang du var inne og kjøpte dine 3 Slørhaler 🙂

Noen spørsmål?

Mange bilder av mine akvariefisker

Jeg har tatt mange bilder av akvariefiskene mine før. Så da tenkte jeg å legge dem ut! Bildene har jeg tatt med et “billig” Nikon kamera. Noen bilder har god kvalitet og andre litt dårligere på grunn av dårlig lys. Bildene har blitt lagret på PC-en, så jeg har tatt der i fra. Jeg ble litt fornøyd med noen av bildene.


5 Tigerbarber.


3 Tigerbarber og 1 Gullbarbe.


Hei, big Gullbarbe! Han svømte fram til kameraet, og knips, så ble det til bilde.


1 Tigerbarbe og 3 Gullbarber.


4 Tigerbarber og 2 Gullbarber.


5 Tigerbarber og 3 Gullbarber.


4 Tigerbarber og 1 Gullbarbe.


5 Tigerbarber og 3 Gullbarber.


5 Tigerbarber, 2 Gullbarber og 3 Platy.


3 Platy.


1 Tigerbarbe og 3 Gullbarber.


1 Tigerbarbe og 4 Gullbarber.


3 Tigerbarber og 4 Platy.


1 Tigerbarbe og 2 Gullbarber.


3 Gullbarber.


1 Platy. Mørkt bilde.


3 Gullbarber og 2 Platy.


To akvarium med mange akvariefisker, klinkekuler og skjell.


Akvarium nr. 2.


1 Gullbarbe og 2 Sverddrager.


4 Kardinaltetra, 3 Gullbarber, 2 Sverddrager og 1 Platy.


To akvarium.


1 Gullbarbe.


1 Kardinaltetra og 1 Gullbarbe.


4 Kardinaltetra.


2 nydelige Tigerbarber.


1 nydelig Tigerbarbe.

Alle bilder er tatt av meg. Hihi, er god til å leke fotograf …

Thon Hotels dagbok

Søndag 10. oktober 2010:

Vi pakket ting/utstyr vi måtte ha med. Vi ble kjørt til Thon Hotels Wergeland.
Vi gikk inn til resepsjonen/informasjonen. Vi fikk rom nr. 207 og to kort til å låse/åpne døra og et til å sette på kontakten, sånn at lysene kommer på. Vi pakket ut og gjorde klar til bursdagen min. Jeg ble 14 år! Vi spiste bløtkaka vi kjøpte i går, KiMs Paprikachips og drakk Sprite. Så åpnet jeg pakken som jeg fikk: Jeg fikk et strikket skjerf og en strikket lue! De var oransj farget. Den var kjempefin! Etter en stund var det på tide å gå ut (fordi det var så tett luft der inne).
Vi bestemte oss for å gå til biblioteket. Og der fikk jeg tid til å blogge.
Så gikk vi en tur til Otterdalsparken. Der gikk vi litt rundt.  
Etter turen dit gikk vi til McDonald´s og spiste. Vi gikk hjem til rommet vårt (Thon Hotels). Vi spiste godteri, muffins, pitasj nøtter og nudler.

På rommet vårt var det en Philips flatskjerm. På den så hadde TV-en ca. 6 – 7 kanaler og det var ikke så mye gøy å se på den. Men på TV2 kom det plutselig “Skal vi danse”. Og det var gøy. Vi spilte UNO og flyspillet.

Mandag 11. oktober 2010:

Vi ryddet ting/utstyr. Vi pusset tennene og var klare til å gå ned til restauranten som ligger nedenfor Thon Hotels. Der fikk vi spise gratis frokost. Det var masse mat å velge mellom, det var: Nystekt brød, fullkorn knekkebrød, kjeks, salami, gulost, skinke, fisk, agurk, gulrøtter, juice … og mye mer! Alt var kjempegodt!
Da vi var ferdig med å spise, leverte vi tilbake to kort til å låse/åpne døra og et til å sette på kontakten, sånn at lysene kommer på.
Også var det skolestart igjen … men heldigvis ble vi kjørt.

På biblioteket og blogger

Nå sitter jeg på biblioteket i byen og blogger. Det er det eneste stedet jeg får tid til å blogge (og hotellet men det er så stille at jeg ikke tør). Det er så flott på Thon Hotels! Vi har fått et rom som er ca. 30 kvadratmeter. Rommet har en flatskjerm TV, en 2-manns sofa, stort bord, to små nattbord, en diger deilig, myk seng for to og et bad som er ca. 3 kvadratmeter! Og den har hjørnedusj så klart! Kjempefint!

Vi har nettopp kommet fram, og det har vært en travel morgen med masse pakking +++. Da vi kom fram så vi litt rundt hvor flott det var. Vi har tatt med bløtkaka som vi kjøpte i går. Den var så godt! Vi feiret bursdagen min, og jeg ble 14 år! Familiebursdag i år ble det. Så har vi drukket brus (Sprite) og kost oss med KiMs Paprikachips. Så koselig!

Thon Hotels

10. oktober fyller vi 5 år! Har du også bursdag den dagen?  Da kan du få en gratis overnatting for to! 

Siden de fylte 5 år 10. oktober, hva med å invitere de som også har bursdag samme dag, på en overnatting for to? Siden jeg var så heldig at jeg hadde bursdag den dagen, så ringte vi til Thon Hotels for å høre om de hadde rom.

Og vi fikk gratis overnatting på Thon Hotels 10. – 11. oktober! Hun damen på røret spurte hva jeg het til fornavn og etternavn! Prøvde hun å sjekke om jeg løy eller ikke? Men, gjett om jeg gleder meg til søndag!
Har ikke pakket ennå, så da får jeg gjøre det. Jeg er ikke sikker på om jeg får blogget i morgen heller. Men hvis det er tilgjengelig en plass, så stikker jeg nok dit for å skrive et innlegg om hvordan det går.

– Har du overnattet på Thon Hotels før?

Thon Hotels – Gratis overnatting

I dag har jeg lest dagens avis, Fædrelandsvennen og skrevet et langt innlegg som ikke er publisert ennå. Det er om “Thon Hotels”. Om hva vi skal ha med osv.


10. oktober fyller vi 5 år!   Har du også bursdag den dagen?  Da kan du få en gratis overnatting for to! 

Siden de fylte 5 år 10. oktober, hva med å invitere de som også har bursdag samme dag, på en overnatting for to? Siden jeg var så heldig at jeg hadde bursdag den dagen, så ringte vi til Thon Hotels for å høre om de hadde rom. Og det hadde de og vi fikk gratis overnatting på Thon Hotels 10. – 11. oktober! 


Det var bare begynnelsen av innlegget. Men, den 10. oktober skal vi dra til Thon Hotels og overnatte 1 dag! (Neste dag blir jo det skole, og da må vi dra tidlig.)