DIY: Karse i dorull påskekyllinger

Det er snart påske, og da passer det med en kreativ påskeaktivitet – å lage påskepynt! Barnehagebarna på 3 – 6 år har laget dorull påskekyllinger og sådd karse i yoghurtbeger. I dag har de fått med seg hjem påskekyllingene!

Hvert år pleier barnehagen å så karse sammen med barna. Karse er enkelt og det spirer etter noen dager. Aktiviteten kan gi barna en følelse av glede og engasjement, også mestring og forståelse for hvor maten kommer fra. De vil se at frøene som er sådd vil spire og vokse til grønne planter som kan høstes og spises. Barna lærer også om å ta ansvar og omsorg. Når karsen er sådd vil de følge med på at spirene får nok vann og sollys, og være forsiktige når de håndterer dem.

Du trenger: 

 • “Barnehage” – doruller (de harde i papp)
 • Vannbasert akrylmaling (gul eller grønn)
 • Malepensel
 • Noe å ha maling i
 • Skolelim
 • Fjær i forskjellige farger
 • Plastøyner
 • Oransje ark (til nebb)
 • Saks
 • Tomt og rent yoghurtbeger
 • Bomull
 • Karsefrø
 • Vann

Yoghurtbegeret passer godt i påskekyllingen.

 

Slik gjør du:

 1. Male påskekyllingene i enten gul eller grønn akrylmaling (barna bestemmer fargen de vil ha).
 2. La påskekyllingene tørke, når de er tørket kan barna pynte dem. Lim på plastøyner, nebb og velg ca. 5 fjær.
 3. Finn frem karsefrø, bomull og yoghurtbeger. Ha i bomull og strø frøene i yoghurtbeger. Vann og plasser yoghurtbegeret på påskekyllingen.
 4. Still ut påskekyllingene i vinduskarmen slik at alle barna kan ha glede av dem og følge med på at det spirer og gror!

Noen er gule og andre er grønne – og kule er de!

De flotte påskekyllingene har stått som pynt i vinduskarmen og på langbordene under påskefrokosten på onsdag.

Spørsmål å undre sammen med barna:

 • Hva er påske og hva gjør vi for å feire den?
 • Hvorfor feirer vi påske?
 • Hva pynter vi med i påsken?
 • Hva er påskegodteri og hvorfor spiser vi det?
 • Hvorfor gir vi gaver eller påskeegg til hverandre i påsken?

Les også:

Lille og store påsketreet
Hva du kan gjøre i påsken
En god påske ønskes til dere alle

Video: Turist i egen by: Plastikk 2022, besøker museum & utforsker minibyen!

Vi besøker Odderøya museumshavn (Plastikk 2022 – Plastbåtregatta, en årlig regatta for klassiske norske plastbåter), Naturmuseum og botanisk hage, Gimle Gård og Kristiansand Museum under arrangementet Turist i egen by / Student i byen 28.08.2022!

Ny YouTube video på min kanal!
Jeg setter stor pris om du kunne ha abonnert på kanalen min – da vil du ikke gå glipp av nye videoer 🙂

Les også:

Turist i egen by 2022
Turist i egen by 2019

Domkirken er ferdig restaurert!

De siste årene har Domkirken i Kristiansand vært i restaurering og oppussing. Endelig er oppussingsarbeidet ferdig, og stillaser og metallklossen er fjernet! Prislappen kom på over 15 millioner kroner!

Det som har blitt fikset på er mange ornamenter og buer i dårlig stand som måtte bygges opp på nytt.

Kristiansand Domkirke er en av de største kirkene i Norge. Opprinnelig ble kirken bygget som en trebygning i 1645, men på grunn av brann og forfall ble den erstattet av en steinkirke i 1885 som den vi ser i dag.

Kristiansand Domkirke

 • Nygotisk stil (var populær på slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tallet)
 • Denne stilen fremhevet gotiske elementer som store vinduer med spisse buer og høye bueganger
 • Interiøret er også inspirert av gotikken med sine hvelvede tak, søyler og buer
 • Den store rosettvinduet over inngangen er inspirert av romansk arkitektur, og kirkens tårn har en barokk-aktig utforming

Les også:

Domkirken i Kristiansand

Camilla Collett & Kvinnedagen

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen har det kommet opp en ny gatekunst pastup ved Parkeringshuset i Wergelandsparken, på Øvre Torv i Kristiansand. Det er gatekunstner @quirky_mouse_streetart som har laget den. En av de viktigste dagene i året er 8. mars – kvinnedagen. Dagen blir markert for å sette fokus på kvinners kampsaker og rettigheter.

Den internasjonale kvinnedagen markeres hvert år den 8. mars.

– Kvindesagen er en menneskehedens sag!

Kvinnedagen minner oss om viktigheten av å fortsette å jobbe for likestilling og kvinners rettigheter, for å skape et mer inkluderende og rettferdig samfunn for alle. Dette arbeidet krever innsats fra alle, uavhengig av kjønn, og vi må fortsette å kjempe for kvinners rettigheter og likestilling i alle deler av samfunnet.

Det er viktig å huske på kvinner som Camilla Collett. Hun var en av de første kvinnene i Norge til å vise nettopp dette – kampen for kvinners rettigheter!

Les også:

Feministisk julekalender
Gratulerer med dagen, Norge!

Grønt Fokus – gjenbruksdag og loppemarked!

På lørdag har det vært Grønt Fokus Gjenbruksdag ved XXL-delen på Sørlandssenteret i Kristiansand, og jeg har tatt meg en tur dit for å se på hva folk selger av det de ikke lenger trenger: Klær, sko, bøker, interiør og mer. Her kunne man gjøre et gjenbrukskupp på mange fine vintage ting!

Jeg tok ingen bilder, så her er en screenshot fra Instastoryen til @sorlandssenteret1.

Jeg kjøpte bare en ting som var denne flotte polerte Onyx steinen formet som et egg. Det fristet også å kjøpe andre steiner og krystaller, men jeg klarte ikke å bestemme meg, så det ble bare den. Jeg fikk også med meg noen andre smykker – gratis!

På Power kjøpte jeg en Canon kameraveske og en Dacota Platinum trådløs mus. De var på outlet-tilbud.

– Drar du på gjenbruksmarked?

Gamingmoro – Dennis Vareide!

Lørdag 11. mars kl. 13 var det “Gamingmoro” med Dennis Vareide! Mange folk stod samlet ved XXL på Sørlandssenteret i Kristiansand for å møte sitt forbilde og kjendis. Det ble konkurranse med premie, spill og meet & greet der man kunne kjøpe forskjellige merch lagt ut på langbord, få autografer og ta bilder “selfie” sammen med Dennis. Køen der var veldig lang!

Dennis Vareide

 • kjent norsk YouTuber, realitydeltaker og programleder
 • ble kjent i 2010 da han lastet opp en trailer for videospillet Minecraft – ble spillets offisielle trailer
 • drev “PrebzOgDennis” YouTube-kanal sammen med Preben Fjell, en kanal med over 250 000 abonnenter og 220 millioner avspillinger
 • deltok på “Skal vi danse” i 2021 – sesong 17
 • deltok på “Farmen kjendis” i 2018 – 2. sesong
 • driver to YouTube-kanaler: Sin egen kanal “Dennis Vareide” og gamingkanalen “Mikal”

Dennis signerte caps, mobildeksler, notatbøker, sko osv … Jeg vil si at han hadde mange ivrige fans!

Les også:

WE ♥ SPORT
Julekos m/Prebz og Dennis

Månebilde tatt med mobilkamera

I dag tidlig på morgenen var månen på himmelen veldig stor og rund, så jeg prøvde å ta et flott bilde av den! Det er ikke alltid så lett med mobilkamera kan du si, men det er bra nok (selv om det mangler litt detaljer når jeg zoomer helt inn).

iPhone 12 Pro  |  Fredag 10. mars 2023 kl. 06:50.

Video: Brannalarm på Q42! 🔥

Det er brannalarm på Q42 i Kristiansand! Vi fikk oss en skikkelig overraskelse når vi var på Agder fylkeskommune fag- og svennebrevutdelingen for 2022-kullet i Kristiansand Kongressenter Q42.

Ingen tok det seriøst når brannalarmen gikk, så alle lo høyt! Se videoen under så ser du hva som skjer når vi strømmer ut av Q42 (i følge avisen).

Servering: Mozell (det er en brus, så alkoholfritt arrangement!).
Screenshot: Fædrelandsvennen.

Abonner gjerne på YouTube-kanalen min for flere videoer!

Les også:

Fag- og svennebrevutdelingen på Q42

Fag- og svennebrevutdelingen på Q42

Torsdag 2. mars var det utdeling for alle som har tatt fag-, svenne-, og kompetansebrev i 2022! Det er Agder Fylkeskommune i samarbeid med Yrkesopplæringsnemda som arrangerer utdelingen på Kristiansand Kongressenter Q42.

Jeg har ventet lenge på fagbrevet mitt for barne- og ungdomsarbeiderfaget, så endelig skal jeg få være med på dette arrangementet og utdelingen!

Arrangementet startet kl. 19, men vi møtte opp kl. 18 for registrering. Vi fikk alkoholfritt velkomstdrikk (Mozell-brus).

Etter ca. en time senere åpnet hovedsalen seg og vi gikk inn. Der foregikk underholdningen og utdelingen. En reklamefilm ble vist og først på programmet var elever fra musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole som spilte og sang noen sanger. Kristiansand Håndverkerforening hadde æren av å dele ut fag-, svenne-, og kompetansebrevene, men da de hadde kommet på scenen, gikk plutselig brannalarmen. De fleste antok det var en del av underholdningen, men da en av vaktene med vest viftet med hendene, så var det ekte. En brannøvelse?

Alle lo, reiste seg, og gikk stille og rolig ut av bygget, rett over gaten. Der stod vi en liten stund før alt var som normalt igjen når vi gikk inn og satte oss på samme plass.

Utdelingen foregikk slik: Puljevis etter hvilke fag man har tatt. Jeg husker helsefagarbeider og barne- og ungdomsarbeider fikk sin egen gruppe – vi var veldig mange. En etter en ble ropt opp, og da alle hadde blitt ropt opp, stilte vi oss opp og en fotograf tok et gruppebilde av alle med fag-, svennebrevet.

Kvelden gikk mot slutten og etter utdelingen dro vi rett hjem med fagbrevet i hånden.

Haha, så kom “alle” i avisen!

Screenshot: Fædrelandsvennen (fvn.no) torsdag 2. mars 2023.

Ikke glem å se videoene:
Brannalarmen som gikk video – part 1
Brannalarmen som gikk video – part 2

– Har du fag-, svenne-, og kompetansebrev?

Spring vibes + rabattkode! 💗🧡💚

Reklame | iDeal of Sweden

Spring vibes. Bring out the colors. Be bold. 💗🧡💚 Våren er her og iDeal of Sweden er klar med en ny kolleksjon! Den består av hyper rosa og oransje, salig lilla og frisk lime, alene, kombinert eller mykt blandet til en levende ombre. Utforsk den nye SS23-kolleksjonen!

FROM HYPER PINK TO ORANGE SORBET

THAT POPPING DETAIL

Nå kan du få 15% rabatt på alt på iDeal of Sweden med min rabattkode:
ZHANG


I samarbeid med iDeal of Sweden har jeg bestilt hjem et produkt, denne gangen en søt liten mini veske. Den har plass til AirPods, men man kan også ha andre ting som leppestift eller smykker i. Mini vesken har en nøkkelring på toppen hvor man kan feste denne til for eksempel en veske. Det følger også med en gullfarget kjede som gjør at man kan bruke den som en crossbody, over skulderen eller i hånden.

Grace Mini AirPods Bag Glossy Black Croco

Bobbi Camera bag Black Croco

 

Unn dine følgere eller kanskje deg selv med noe fint fra iDeal of Sweden! Husk å bruke rabattkoden min ZHANG for 15% rabatt på hele iDeal of Sweden.

 

– Hva er dine favorittprodukter på iDeal of Sweden?