Hva syns du? – kunst på Torvet

Den nye kunstutstillingen har plassert seg ved Rådhuskvartalet på Torvet i Kristiansand. “Hva syns du? – kunst på Torvet” er et prosjekt av JAM; @pelle_brage, @juliarosa11.11 og UiA Samtidsteater ’20, Agder Fylkeskommune, Kristiansand kommune og Kulturrådet.

Bør kunst være politisk? Dekorativt? Anonymt? Stygt? Dumt? Godt håndverk? Kan kunst være for lett?
– @jam.public

Utstillingen som viser en rekke skulpturer, hadde åpningsdag 26. april. Siste dag utstillingen vises er 5. mai. I løpet av perioden vil prosjektet utvikle seg. Nye skulpturer vil legges til etter hvert! Gjennom kunst brukerundersøkelser, art on demand, bygger de dine ideer. Kanskje du vil hjelpe til med å bygge opp kunsten?

Les også: 

Super Mario street art
Kunstfestival: “Temple of Inclusion” – “Shaking the Tree”

Ny utsikt for Krag-statuen

Mandag 25. april ble Vilhelm Krag statuen flyttet fra Vesterveien til Lagmannsholmen. Der vil han stå mye nærmere havet med flott utsikt. Årsaken til flyttingen er at Gartnerløkka skal bygges ut, og det er ikke bestemt hvor Krag skal ende opp. Cruisesesongen er i gang, og det ankommer mange turister som får sett statuen ved Lagmannsholmen i Kristiansand!

Statuen av Vilhelm Krag (1871-1933) – Lagmannsholmen & Vesterveien

CINDY – Side 18 – Blogger fra #Kristiansand | Kontakt: zhuoblogg@hotmail.no

Les også:

Giant cruiseskipet Iona er tilbake
Åpningsfest: Pier 10 og Mint Gallery

Vitensenteret Sørlandet

I helgen 24. – 25. april, har det vært gratis inngang på Vitensenteret Sørlandet. Vitensenteret er et opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi for barn og unge. Her kan små og store utforske, teste ut og eksperimentere – og kanskje lære noe nytt samtidig? Utstillingene er interaktive og lærerike. Man vil alltid møte på noen VitenLos (ansatte med realfagkunnskap som kan forklare besøkende hvordan det utrolige skjer).

Når man er på besøk på Vitensenteret, er det som å komme opp til en helt annen verden. Et univers, verdensrommet? Om man har lyst til å oppleve noe sykt, prøv VR – det er som å ta en reise i verdensrommet!

Ballbanen.

Legoveggen.

Hvor rask er du?

Gravitasjon.

Stø på hånden.

Lag et spill! > arcade.makecode.com.

Blue-bot roboter som er programmert til å gå de retningene som du trykker på knappene.

Bygg og test en seilbil.

Malstrøm.

Boblekappløp.

Plasmaball.

Solcellekappløp.

Bernoulli-blåser.

Les også:

Besøk på Vitensenteret

Hva er din drømmemaskin utstilling 2022

Hva er din drømmemaskin? (Alt er lov!). Fra idé til virkelighet, tenk så spennende! I foajeen på Kristiansand folkebibliotek fra fredag 22. april til lørdag 30. april 2022 står prototyper av drømmemaskinene Hypno, Kanonballmaskin, Spak og behag, og Flying Bed utstilt. De er en del av MyMachine-samskapingsprosjektet, som er utviklet av barneskoleklasser i Kristiansand og i samarbeid med yrkesfagelever og ingeniørstudenter.

I MyMachine-utstillingen kan vi se tegninger og skisser fra idéfasen, og selvfølgelig drømmemaskinene i virkeligheten. Dette er en “vennligst-rør-og-prøv”-utstilling. Her får man teste og prøve ut de forskjellige drømmemaskinene!

Kanonballmaskinen – idé av 3. klasse ved Øvre Slettheia skole.

Hypno – idé av 2. og 3. klasse ved Kristiansand Steinerskole.

Språk og behag – idé av 3. klasse ved Solholmen skole.

Flying Bed – idé av 2. klasse ved Kristiansand Internasjonale skole.

Les også:

MyMachine – utstilling (2019)
MyMachine utstilling – min drømmemaskin (2018)

Video: Barnefilmfestivalen 25-årsjubileum!

Et av Norges største kulturarrangement for barn og unge, er Kristiansand Internasjonale barnefilmfestival. I år fyller Barnefilmfestivalen 25-årsjubileum. Fra neste uke: 26. april – 1. mai 2022, vises mange langfilmer, kortfilmer og dokumentarer – kvalitetsfilm fra hele verden på kino.

Lørdag 23. april 2022 startet med en storslått parade gjennom Markens og etter det utekino på Torvet i Kristiansand. BomBom Patruljen spiller og filmkarakterer går sammen med små og store gjennom gågata i kostymer. Politimester Bastian og tante Sofie fra Kardemomme by (Dyreparken), er i Kristiansand by!

Les også: 

INNESTENGT
Flere #INNESTENGT utstillingsbidrag

Tidenes Flash Sale + rabattkode

Reklame | iDeal of Sweden

iDeal of Sweden’s Flash Sale er nå LIVE!

Ved kjøp av 1 produkt = få -20% rabatt, 2 produkter = få -30%, kjøp 3 eller flere = få -40%. Du kan kombinere tilbudet med hva enn du ønsker. Alt fra mobildeksler, mobiltilbehør, airpods-deksler, ladere, vesker og accessories …

Tilbudet ender ikke der, med min rabattkode ZHANG, vil du i tillegg få gratis frakt på ditt kjøp!

Disse tilbudene på iDeal of Sweden er alt vi ønsker oss denne våren! De beste produktene blir selvfølgelig utsolgt først. Om du har hatt lyst på eller vært på utkikk etter et produkt, er det lurt å benytte seg av muligheten.

Golden Jade Marble HER   |   Calacatta Emerald Marble HER

Jeg har bestilt en trådløs lader. Det er en QI-lader med klassisk marmortrykk inspirert av Calacatta-steinen. Laderen støtter opptil 10W (lader raskere enn iPhone-laderen min på 5W) og det følger med en USB-kabel. Plugg den inn i laptopen og lad mobilen uten kabel! Jeg prøvde både med og uten iDeal of Sweden-dekselet på plata, og den fungerer fint. Jeg foretrekker å lade med dekselet på.

Husk å bruke rabattkoden min ZHANG for gratis frakt på iDeal of Sweden!

 

Klikk her for å komme til iDeal of Sweden!

Tur til Søgneskiltet

Første dag etter påskeferien hadde vi planleggingsdag på Rådhuset på Tangvall i Søgne. Sist gang jeg besøkte Søgne var for 5 år siden. Mye har forandret seg da!

Etter fellessamling på huset, de siste timene, tok vi oss en tur til Søgneskiltet på Rannesheia (115moh.). Det var to veier å gå opp til skiltet: Valgte man den korteste veien, var veien tyngre med litt “klatring”, og den lengste veien, den sikreste uten farlige høyder. De fleste gikk for den korteste veien, til og med jeg tok utfordringen. Det tok ca. 1,6 km – 45 minutter å gå opp helt til Søgneskiltet. Utsikten? Den var nydelig! Ned igjen gikk alle den lengste veien da veien vi kom med, var for bratt å gå ned.

Utsikten i panoramabilde. Man får sett mer av utsikten på et bilde!

Les også:

Tangvalldagen i Søgne
Tur til Rosfjord
Teambuilding på Lindesnes Havhotell

Hva du kan gjøre i påsken

God påske! Håper alle har hatt en fin påskeferie så langt. For mange av oss har det vært hjemmepåske. En hjemmepåske kan være aktiv påske. For eksempel kan man gå på tur, utforske nye steder i egen by (#ByPåske) og starte med dyrking i hagen.

Noen andre aktiviteter du kan gjøre i påsken:

  • Lag en hyggelig påskefrokost, kok opp egg og ha i løkskall/konditorfarge
  • Dekorer påskeegg
  • Lag et påskeegg til deg selv eller overrask andre
  • Skattejakt på påskeegget
  • Kanskje det er noen aktiviteter, museer eller steder dere har tenkt på å besøke, men ikke fått tid til? Benytt anledningen i påsken!
  • Dra på hagesentre (holder åpent i påsken)
  • Shine opp hagen

Les også:

Påskeharen på senteret
Påskeegg med masse godis
Lille og store påsketreet

Siste blomstringstid for krokusene

Les også:

Krokus tittet opp
Et sikkert vårtegn
Vårtegn
Massevis av blomstrende krokus i Wergelandsparken
Crocus everywhere in the park