Jul på Sandens: Juletreutstilling & julegaveboks

Sandens kjøpesenter er pyntet til jul! Ved hovedinngangen er det satt opp en utstilling. I utstillingen er fire juletrær dekorert i de ulike stilene: Amerikansk, Klassisk, Lekent og Skandinavisk. Du kan få sjansen til å vinne et av trærne ved å kjøpe lodd på ditt favoritt-tre.

Pengene som blir samlet inn går til Blå Kors Kristiansand, som gir julegaver til familier som strever med psykisk helse, lav inntekt eller andre former for utenforskap. Dessverre er det mange som ikke gleder seg til jul, så hvert bidrag kan gjøre stor forskjell!

KLASSISK

Røde og grønne julekuler, flettede kurver, klassiske juletrelys og stjerne i toppen.

Dette er slik du husker det fra barndommen, med en god blanding av klassiske julekuler og hjemmelaget pynt. Pynten overskygger ikke det vakre grønne treet, som også skal få skinne til jul.

LEKENT

Fargesprakende og gøyalt er stikkord her.

Morsomme julekuler i alle farger og former. Gjerne formet som muffins, bier eller smultring. Paljetter, nisser og barnas egenproduserte julepynt. Her er det lov å pynte med alt.

SKANDINAVISK

Naturmaterialer, hvitt, grått og metall kjennetegner denne stilen.

Det skal være naturlig og stilrent og ikke for mye pynt. Keramikk, fjær og tre. Det er vakkert å bruke ulike teksturer på treet, slik at det blir organisk uttrykk.

 

AMERIKANSK

Ikke hold igjen på pynten, her skal juletreet være overdådig og herskapelig.

Store julekuler og sløyfer i fargene hvitt og gull som henger tett i tett på et stort juletre. Fyll på med glitterbånd, engler, fjærboa og roser, så får du et juletre i ekte amerikansk stil.

I underetasjen finner vi også et juletre. Det er høyt og pyntet med masse julekuler, sløyfer og lys. Bak juletreet er det en julegaveboks. I år har Sandens ikke ensomt juletre, men det er fullt mulig å kjøpe en gave, pakke den inn og legge den i julegaveboksen. Gavene blir gitt til de som trenger det.

Julaften: Julemiddag og julegaver 2022

Her kommer en oppdatering fra julaften! Vi feiret jul sammen med familien. Brødrene mine har kommet hjem og det har vært så godt å se dem igjen etter noen måneder borte. Julen handler om å samles og bruke tid med familie og venner.

Julemiddag på julaften! På menyen: Pinnekjøtt, ribbe, poteter, grønnsaker og surkål. Det blir alltid noe julemat til overs, da har vi det samme 1. juledag (og den neste dagen).

Jeg satt på stua og lagde en enkel DIY nisselue av dorull – se så flott den ble! Du trenger bare en dorull som du klipper opp, garn, linjal og saks.

Skrapte alle lukene i Flax Julekalenderen som jeg hadde kjøpt selv. Hadde uflaks, tapte på denne så ingen premie.

Litt senere på kvelden var det julegaveåpning. Jeg fikk: Sylveon-plush (Pokémon), ullsokker, ulltrøye og sjokolader. Tusen takk for alle de flotte gavene!

Vi har alltid hatt kunstig juletre – det drysser og lukter ikke. Fordel med kunstig juletre er at treet kan tas ned og brukes igjen hvert år!

Les også:

Lenge siden sist!
Årets siste arbeidsdag

Lenge siden sist!

Hei bloggen! Det føltes ut som en evighet sist jeg har oppdatert her inne. Jeg håper jeg ikke er den eneste som synes tiden mot jul går så utrolig fort. Desember dagene flyr raskt avgårde og plutselig er det allerede blitt julaften i morgen? Nå tar jeg meg en liten mini-juleferie, så er det tilbake på jobb i romjula. Etter det tar jeg så en liten mini-nyttårsferie også er det full rulle igjen.

Jeg skal prøve å få blogget igjen! Følg meg gjerne på Instagram, TikTok og Snapchat.

Førjulsopplevelser i Julebyen Kristiansand

Det er mye spennende som skjer i Julebyen Kristiansand i desember. Her kan du besøke julemarkedet, skøyte på isbanen “Kompis”, ta gratis FVN julefotografering i Juleteltet, gå på historisk juletreutstilling inne på Rådhuskvartalet og oppleve det magiske 3D lysshowet!

Det beste med desember må være søndagsåpne butikker. Da får man gjort unna julegavehandelen og det er lettere å finne på noe å gjøre. Man merker det er mer liv i byen enn vanlig på denne tiden!

Nytt i år er den 10 meter brede og 4,5 meter høye julebyportalen, her ved Markens/Nedre Torv.

Julekulen, 5×5 meter – et møtested og installasjon. Åpnet for første gang i 2018.

Den høye julegrana står like ved Julekulen.

Det selges så masse fint på julemarked-bodene!

Fontenen er pyntet med nisse, reinsdyr og slede + juletrær.

De siste årene har det vært 3D-lysshow på fasaden til Domkirken, men i år er det flyttet til Nedre Torv. Som dere ser, så er Domkirken i gang med restaurering. For mange er det en fast tradisjon å se på lysshowet i Julebyen Kristiansand.

Kle deg godt, det er kaldt! Snømannen fryser: B-r-r-r.

Kom til juleteltet til Fædrelandsvennen for gratis julefotografering!

Installasjon ved Kristiansand Folkebibliotek.

Snømannen lyser opp ved skøytebanen “Kompis”.

Juledekorasjonene i Wergelandsparken lyser godt opp.

Kjærlighetsbenken!

Les også:

Offisiell tenning av julelysene og julekulen!
Julegrantenning & 1. søndag i advent