Oversikt over alt jeg har plantet

Vi går straks inn i en ny måned. Juli er like rundt hjørnet! Nå kommer en ny oppdatering om planteprosjektet. For tiden vokser plantene veldig fort og godt når det er sol og varme hver eneste dag. Nesten alle planter er flyttet ut fra drivhuset til terrassen, bortsett fra ananasen, kaktusen og avokadosteinene.

Jeg har satt en stopper å plante fra frø. Se den: Jo flere planter man har, jo mer jobb blir det med vanning, omplanting og gjødsling. Også er det sent i juni å plante nytt. Så nei, jeg kommer ikke til å plante mer i sommer da jeg har alle disse plantene å ta meg av. Tenkte å lage en oversikt over alt jeg har plantet denne sommeren:

I pallekarmen har jeg plantet sukkererter Hammenhögs sukkererter, middels høy – ‘Oregon Giant’ og gresskar. Usikker hvor mange sukkererter det er til sammen her (regner med 8+8+8=24) da noen er fordelt i en potte på grunn av plassmangel. Ingen god idé å plante alt så tett. Jeg brukte alle frøene i sukkererter-frøposen. Hvis det lykkes får jeg masse sukkererter! Plantet 4 gresskarplanter fra frø av et Halloween-gresskar kjøpt i dagligvarebutikken. Gresskarplantene ble mye større og kraftigere enn de jeg plantet i fjor. Håper på gresskar i år!

Sukkerertene har startet å blomstre, og gresskarplantene også ganske snart.

Sukkererter i potte – de som ikke fikk plass i pallekarmen.

Solsikker fra frø høstet i 2018 av Helianthus annuus Uniflorus … Nå er de ikke ferdigvokst, men for hvert år som går, blir solsikkene lavere og lavere. I fjor ble de ca. 1 meter høye, lurer på hvor høy de kommer til å bli i år. Plantet alle i melkekartonger først, etter hvert som de ble større har jeg gravd et bed til solsikkene som de kunne stå inntil en vegg. Har 14 solsikker i rekke der og flere skal det bli. Har 3 solsikker til som skal plantes ned!

I gjenbruk såbrett (tidligere kjøpt stemorsblomster) har jeg plantet 1 sukkerert, 3 solsikker, 2 paprikaplanter (bak).

Agurk – Vorgebirgstrauben – Rhenks Druv: 7 stk
Tomat – Pink Thai Egg: 1 stk
Busktomat: 7 stk (frø gått ut på dato, så plantet resten)
Solsikke dverg – Sunspot Helianthus annuus (50 cm): 1 stk

Agurkplanter.

Busktomatplanter.

Agurkene blomstrer!

Tomat – Pink Thai Egg og solsikke dverg. Tomatplanten har fått et par gule blomster. Solsikken har nådd den anslåtte høyden på 50 cm, og en blomst viser seg snart!

ENDELIG blomstrer kaktusen. Blomstene er hvite og gule. Det er en Cactus Varieties – Mammillaria Mammillaris, kjøpte på Plantasjen i januar. Angående avokadosteinene: De står fortsatt i vann og de fleste har blitt solbrente. Tok ikke bilder av de, så sier bare heller at de kanskje ikke klarer seg i denne varmen :/

Vårløk – Plasser roten av vårløken i vann eller i jord/potte ute. La den vokse opp igjen, den spirer kjempefort. Plutselig har du fått en ny og lang vårløk!

Jordbær i ampel, kjøpt i fjor på Coop Obs! for 50,-. Det ser ut som planten er flerårlig, se så masse jordbær jeg får i år også!

Video: Sankthansfeiring i Kristiansand

Bli med på årets Sankthansfeiring på Tangen Ytterst i Kristiansand! Se Fullriggeren Sørlandet, båtkortesjen, konsert med Tom Hugo og Stein Roger Sordal OG tenning av 10 meters høyt sankthansbål! Et annerledes arrangement, men likevel underholdende i disse koronatider.

Ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen min HER for flere videoer!

Sankthansfeiring 2020

I går var det sankthansfeiring på Tangen. Årets midtsommerkveld ble feiret litt annerledes på grunn av korona når det gjaldt mange folk samlet på et arrangement. Regelen om maks 200 personer på et arrangement gjorde at de ikke kunne invitere til folkefest, men det ble likevel noe alternativt og selvfølgelig fokus på smittevernreglene og at alle passer på å holde 1 meters avstand.

For å sammenligne årets sankthansfeiring på Tangen og årene som har vært, er båtkortesjen med Fullriggeren Sørlandet nytt! Etter suksessen med båtkortesjen på 17. mai kom idéen om å arrangere noe tilsvarende. Synes det var så kult å se hundrevis av båter i havet!

Fullriggeren Sørlandet gikk fra Kai 6 kl. 18:00 og alle som hadde båt kunne være med å følge skipet på turen – båtkortesje. Skipet seilte en runde på byfjorden og endte opp ved Tangen ca. kl. 19:45. Et kvarter senere, kl. 20:00 var det konsert med Stein Roger Sordal og Tom Hugo. Scenen var vendt ut mot sjøen ytterst ved Tangen, slik at båtfolket kunne få med seg konserten.

Etter konserten stod det 10 meter høye Sankthansbålet tur for tenning. Da var klokken blitt 21:00. Tore Løvland (arrangementskoordinator i Kristiansand kommune) fikk æren av å tenne årets bål. Bålet kunne sees fra Tangen, Odderøya og Strandpromenaden. Se så mange folk det var!

Lisianthus with straw

En perfekt start på ny uke er å få hjem denne nydelige blomsterbuketten: Eustoma / Lisianthus med strå. Lisianthus likner litt på en rose, og noen kaller den derfor for “japansk rose”. Ikke så rart, den er bare så vakker! To av blomstene blomstrer, forhåpentligvis åpner de andre knoppene seg ganske snart.

Lørdagens innkjøp 20.06.20

Reklame |

I går var jeg på Sørlandssenteret og shoppet en del nye klær og ting. På B.young kjøpte jeg T-skjorter (Ichi Heat, Pulz Chérie), en sort Fransa genser med knapper langs armene, og på Floyd fant jeg en fin sort stretchbukse med god passform.

Jeg var også på Rusta og kjøpte Sence avokado ansiktsmasker, Garnier Respons shampoo og balsam med olivenolje, notatbøker med sebra og leopardmønster, og en liten stearinlysholder i glass.

Stearinlysholderen er også veldig fin som vase for små blomster!

Odderøya-walk

Tok meg en kort rusletur til Odderøya. Det er så koselig å se gatekunst og kunstverk hele veien! Her er noen bilder fra turen:

Bambi – “Alt og alle går over!” – laget av @quirky_mouse.

Kunstneren av koronaviruset er Erik Pirolt. På 17. mai rullet dette gigantiske koronaviruset i rødt, hvitt og blått ut i gatene! Nå står den utstilt på utsiden av Kristiansand Grafikk Verksted.

Blomsten i Super Mario som gatekunst på Vaktbua. Laget av @quirky_mouse.

Lang graffitivegg på Sjølystveien endrer seg ganske ofte.

Laget av Jenni og @teep.108.

Nybyen gatekunst i juni 2020

Gatekunst: Pippi Langstrømpe

Reklame | RoyalDesign

Ved Intersport Skippergata i Kristiansand finner vi verdens sterkeste Pippi Langstrømpe. Hun har røde fletter som står rett ut, fregner og strømper i forskjellige farger. Det er @vlekart som har laget denne gatekunsten, så stilig!

Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert.
– Pippi Langstrømpe

Strong//Dots 20 cl//Dots 35 cl//Pippi and Enamel Bowl 60 cl//Pippi and Enamel Mug 25 cl//Brave//Pippi and Enamel Mug 15 cl

Omplanting, graving og oppdatering på planteprosjektet

Denne uken har mye av tiden gått til hagearbeid. Jeg har omplantet, gravd og flyttet på planter. Det er så gøy å se at plantene har vokst seg større og høyere for hver dag som går! Se hvor fint det har blitt:

Solsikkene i drivhuset vokste utrolig fort denne måneden, så de måtte fort plantes ut. Jeg fant fram en spade, og gravde opp ugress og små steiner. På denne plassen har jeg de to siste årene, plantet solsikker langs veggen. Jeg er så spent på å se hvor høy solsikkene blir i år! Frø fra egne solsikker er vanskelig å spå høyden på, da sol, temperatur og gjødsling påvirker plantene. I fjor ble de rundt 1 meter høye …

Pallekarmen med sukkererter og gresskar. Her har det vokst altfor tett i tett. Får så vidt plass til de siste sukkerertene som ikke er omplantet enda. Blir spennende å se!

Agurkplanter omplantet i nektarin plastkurver.

Alle busktomatplanter har også fått omplanting, i potter.

Agurkplanter i melkekartonger, en busktomat og den største: Pink Thai Egg tomatplante.

Ananas har fått røtter og en agurkplante som har strukket seg litt for mye.

Sukkerertene har blitt så store at det er vanskelig å skille dem. Under kan man se alle røttene.

De fleste avokadosteinene har delt seg. Jeg fikk ikke helt til den solbrente avokadoen, den døde :/

I brettene under har jeg plantet frø fra solsikker. Flere solsikker skal det bli!

Til slutt jordbærplante i ampel. Kjøpte den i fjor og det ser ut som planten har vokst seg større i år. Se så masse jordbær jeg kommer til å få!