Nytt møbel til stua

I dag har vi vært på jakt etter en ny hvilestol til stua. Den vi har hjemme begynner å bli litt gammel, så den burde vi ha byttet ut for lengst. Fargen på hvilestolen vi har hjemme er i sort farge og står definitivt ikke i stil med hjørnesofaen i fargen mørk beige, men på Møbelringen fant vi en perfekt hvilestol som nesten har samme beige fargen, nedsatt med -50%. Det var flere utstillingsmodeller av Ekornes som gikk til halv pris (tømmesalg), og vi stod mellom to valg: To typer hvilestoler i to forskjellige størrelser. Siden prisforskjellen var rundt 500 kr gikk vi for den største stolen i størrelsen L som hadde større nakkepute.

Her er et bilde tatt inne på møbelbutikken. Dette er en Stressless Hud Cori Mole i beisfarge brun med Signature understell. Det var inkludert krakk i prisen. Hvilestolen kan justeres slik at man kan lene seg helt ned. Krakken har innebygd glidefunksjon som følger dine bevegelser.

Hvilestol: D: 80cm x H: 100cm x B: 92cm.    Krakk: D: 41cm x H: 40cm x B: 58cm.

Hvilestolen har vi nå fraktet hjem selv – fikk plass i bilen da vi la ned alle baksetene. Tenk, følelsen av å sitte i en Stressless. Ny stol, stress ned, slapp av og nyt dagen!

#stol #hvilestol #møbel #innkjøp #interiør #stressless

IDeal of Sweden

Reklame | iDeal of Sweden

annonselenker

Hos IDeal of Sweden finner vi mange nydelige og stilige deksler som passer til mobilene Apple, Samsung, Sony, LG og Huawei. Designutvalget har de tatt fra motetrendene, inspirert av catwalken og handelsmesser fra hele verden. Det er svensk design med kvalitet og stil! Jeg har funnet meg mange favoritter på nettsiden deres allerede og her er noen av dekslene:

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8   |   9   |   10

Marble, blomsterprint, tropisk … Klikk deg inn HER for å se hva slags utvalg de har og shop i vei!

#sommer #design #moderne #apple #iphone #lg #huawei #sony #deksel #idealofsweden

DIY: Halloween “Umbreon” maske

Hei og hopp. Nå er jeg endelig ferdig med et av Halloween DIY-prosjektene som jeg hadde tenkt til å gjøre: Den Halloween inspirerte maska som er inspirert etter Pokémon Umbreon. Produktet ble ganske bra, men selve filmingen tok sin tid. Etter at jeg oppdaterte iPhone til iOS 11 og valgte “plassbesparende”, gikk det nesten virkelig galt! Det positive var at jeg fikk mye mer plass på enheten altså minne, men da jeg skulle overføre videoene jeg hadde recorded over til PC og redigere videoklippene, kunne jeg ikke se engang dem! “Vi kan ikke spille av videoen”. Har jo Windows 10, muligens støtter operativsystemet ikke denne typen .mov-videoer som har blitt komprimert mindre i størrelsen: “H.265 (HEVC) tar over for H.264 for video, mens HEIF overtar for velkjente JPG når det kommer til stillbilder”. Men heldigvis fikk jeg overført videoene på en annen avansert måte gjennom iMovie som app på mobil, over til Youtube, så laste ned videoen fra Youtube over til PC-en. For en jobb. Jeg vil virkelig anbefale dere å velge “mest kompatibel” hvis du ikke har Apple-PC!

Videoen er i hvert fall ute nå, og når dere har sett den, fortell meg gjerne hva du synes om prosjektet!

I dette prosjektet tok jeg som inspirasjon fra Umbreon (Pokémon) = fargene på toppen, flaggermus = nesa, edderkoppnett = det oransje rundt øynene.

Utstyrsliste:

– A4 ark (et vanlig og et litt tykkere)
– Saks
– Limstift
– Blyant
– Tynn tusj
– Viskelær
– Fargeblyanter
– Hullmaskin
– Strikkbånd

1. Start med å brette det tynne A4 arket i to.
2. Skisser med blyant designet du vil ha på den ene siden og marker strekene med f. eks en fargeblyant. Husk også å tegne hull til øynene.
3. Klipp ut med saks.
4. Brett ut maska og tegn med blyant/tynn tusj ditt unike design.
5. Når du er ferdig, visk vekk blyantstrekene (om du har brukt blyant).
6. Ta lim bak på maska og klistre på det tykke A4 arket. Det er for å få stivere maske. Klipp ut med saks.
7. Nå trenger du hullmaskinen som kan lage hull på hver side. Knytt på strikkbånd.
8. Fargelegg hvis du vil!

#halloween #prosjekt #kreativitet #design #pokemon #umbreon #diy #halloween2017preps

Forberedelse: Halloween-prosjekt

Hva driver jeg med for tiden? Her er en liten og kjapp update: Nå holder jeg på å lage og dekorere en maske som man kan bruke til Halloween fest/party. Siden mange av barna elsker å lage egne masker tok jeg i utgangspunkt inspirasjon i det om å komme med et eget maskedesign som jeg finner opp helt selv. Det er ikke lenge igjen til Halloween, og da tenkte jeg å lage litt pynt og dekorasjoner. I år har jeg så lyst til å dekorere huset med ting jeg lager selv for jeg har på følelsen at mange kommer her på besøk.

Work in process. Her er min egendesignet maske tegnet opp med blyant. Jeg skal tegne litt til før jeg tar tusj over. Hele prosessen kommer på video, så gled dere til den!

#halloween #maske #inspirasjon #diy #forberedelse #prosjekt

Tropical

I går tok vi en rask tur innom Plantasjen og kikket på blomster og planter som kunne passe til vårt hjem. Det er alltid så mye fint å se der og jeg kan tenke meg å kjøpe alle de flotte plantene jeg vil ha med meg hjem, men utfordringen er jo at vi allerede har så mange andre typer planter hjemme at det nesten ikke er plass til flere. Da må jeg nesten planlegge litt og planter jeg tenker til vårt neste innkjøp er:

Venusfluefanger (Kjøttetende plante) – en super genial plante som lever av insekter og små flyvende fluer.

Kaktus – mange forskjellige varianter.

#plantasjen #kaktus #venusfluefanger #planter #blomster

Paprikaplantene nesten i full blomst

Nå er alle paprikaplantene flyttet inn i varmen. Det blir litt kaldt for dem å stå utendørs nå som det er høst og mye vind. Det merkes hvor store plantene har blitt, og plutselig åpner blomstene seg en etter en. Røde paprika kommer til å dukke opp senere på året for vi skulle ha plantet dem tidligere i begynnelsen av februar eller mars måned.

Plantene er i stua og trives ved siden av ovnen. Noen på bordet og noen på gulvet. Flere bilder av paprikaplantene kommer senere!

#paprika #plante #hage #grønnsaker #planteprosjekt

Når mobilen er en distraksjon

Vi har alle hørt om en god natts søvn er viktig for å kunne fungere neste dag. Å sove 7-9 timer hvert døgn er best. Før jeg legger meg tar jeg en siste mobilsjekk. Kjenner du deg igjen, at du bare må gjennomgå mobilen din før du legger deg? Du er ikke alene …

Jeg er en av de som sjekker mobilen flere ganger om dagen. Min mobil er en smarttelefon som har uendelig mange funksjoner. Likevel klarer jeg å legge den fra meg en stund ettersom jeg ikke har lastet ned mange spill på den og at jeg har ganske få apper (kun standardappene som fulgte med mobilen). Har lovet meg selv at jeg ikke skal spille så mye på den, så har jeg også skrudd av alle varslene på de fleste appene utenom de viktigste som “meldinger” og “anrop”. Grunnen til det er for å unngå distraksjoner.

Når vi snakker om å bli distrahert, så har jeg forresten avinstallert Snapchat-appen siden jeg ikke lenger bruker den til noe spesielt. Aner ikke hvorfor, men føler at jeg ikke har behov for å oppdatere unødvendige ting som forsvinner etter 24 timer, og i tillegg finnes story på Instagram som nesten ligner på Snapchat der man kan legge ut “mystory” så alle kan følge med på samme måte. Bare sånn midlertidig, maybe jeg kommer tilbake en eller annen gang når jeg har tid.

Skrur du av mobilen om natta? Eller kanskje du erstatter mobilen med vekkerklokka? Her har du meg: Når jeg sover er mobilen min på nattbordet, avslått. Jeg sover bedre og når jeg bruker vekkerklokka som alarm, noe som er så lurt.

#teknologi #mobil #søvn #distraksjon #personlig

Echinopsis oxygona

Denne nydelige kaktusarten heter Echinopsis oxygona. Den er kjent for å ha store iøynefallende rosa blomster i enden på kaktusen. Kaktusen tåler sterk varme og de er utendørsplanter som er vandt til tørre ørkenklima. Jeg tok dette bildet da jeg besøkte Agder naturmuseum og botaniske hage.

#foto #kaktus #plante #natur #ørken

Jeg vil ikke gi opp – hva nå?

10 dager har gått siden den andre Instagram-brukeren min ble deaktivert uten grunn. Joda jeg fikk en grunn, men det er ikke sant at jeg har latet som om jeg er en annen person. Les om det jeg skrev HER hvis du ikke vet hva jeg babler om. Hele denne saken er så komplisert og det er nesten umulig å kontakte Instagram support, man må nesten bare rapportere noe for å kunne gi beskjed til dem. Hvor mye må jeg bevise for at jeg er meg? Jeg har vist pass, gyldig bilde ID, dokumenter med bevis og screenshots fra PC som har med denne saken å gjøre. De første gangene jeg sendte, fikk jeg svar (sånne autosvar sannsynligvis på norsk), men nå svarer de meg ikke i det hele tatt. Svaret jeg sist fikk var dette: “Vi kan ikke gi deg tilgang til denne brukerkontoen eller gå videre med forespørselen din, ettersom vi ikke har mottatt gyldig legitimasjon som stemmer overens med informasjonen som er oppgitt i brukerkontoen.” Altså det er umulig å få tilbake en konto som har blitt deaktivert uten grunn? Blir bare for dumt i mine øyne. Jeg har prøvd å logge inn med e-postadressen jeg registrerte på kontoen, men den virker ikke? Kan hverken tilbakestille passordet eller prøve å logge inn.

Min andre Instagram-bruker linket jeg til som en bedriftsprofil. Der la jeg ut mange edits, bilder av konserter og festivaler jeg hadde vært på, og jeg hadde jobbet meg oppover i mange år. Jeg hadde ca. 1600 følgere der, mange flere enn på @cindydesign. Sykt, ikke sant? Men, jeg brukte ikke mitt eget navn, bare oppfant et fantasinavn som var mer “meg” (det betyr ikke at jeg later som om jeg er en annen, for ingen av bildene jeg la ut hadde noe med folk å gjøre). En dag (4. september) ble den *poof* borte, Instagram tok og deaktiverte kontoen og ingen visste hva som skjedde med den.

Jeg vil ikke gi opp for noe jeg har drevet med i mange år, og det føles så urettferdig å ikke få lov til å fortsette med det jeg liker å holde på med. Jeg lurer på om jeg noen gang får brukeren tilbake.

#instagram #personlig #tanker #meninger

Folket har talt

I går kveld hadde vi tenkt til å følge med på valgvake, men jeg endte opp med å legge meg kl. 23. Litt senere enn vanlig. I dag morges sjekket jeg valgresultatet og det ser ut til at Erna Solbergs regjering, Høyre, vant og de skal lede Norge i de neste fire årene i samarbeid med Frp, Venstre og KrF … Hvordan skal det gå videre?

Faksimile: fvn.no

Det er mange som synes de fire årene som har vært, ikke har gått så bra. La oss nevne noen eksempler: Utdannelse har blitt mye mer viktig å ta og fullføre for å bli noe i fremtiden, de har innført fraværsgrensen i videregående skoler, de har bygget flere nye veier (er det virkelig nødvendig?), mat (spesielt sunne matvarer) har blitt dyrere, flyktningstrømmen, kutt her og der spesielt hos de eldre i sykehjem … OG: Mangel på faste jobber og fulle stillinger skaper den store forskjellen. Forskjellen mellom de fattige og rike øker betydelig i Norge og det betyr at flere fattige velger å stjele for å kunne klare seg. Mer kriminalitet i landet vårt. Hvorfor må det være sånn? Men nå har de blåblå regjeringen makten og de kan gjøre hva de vil.

#tanker #meninger #samfunn #norge