Til lykke med sølvbryllup og kake

I dag er en veldig spesiell dato. På en og samme dag har Kong Harald bursdag og foreldrene mine feirer sølvbryllupsdag. Gratulerer og til lykke med dagen! Tenk at det er 25 år siden de giftet seg. Enda er de fortsatt sammen og vi er så glad for det! De kjenner hverandre altfor godt og det er ikke så rart. Ønsker dem alt godt videre i livet.

Bestilte denne spesielle marsipankaken på Dampbageriet i byen. Den er pyntet med sjokoladeskrift “Gratulerer med sølvbryllup”, en makron og håndlaget blomster av marsipan. Er ikke den fin?

Hva synes dere om kaken?

Video: Unboxing av Samsung Galaxy A7 2018

 

Jeg har lenge sagt til meg selv at jeg skal gjøre en video der jeg filmer meg selv, men det har aldri blitt gjort før nå. Grunnen til det er at jeg synes det er litt skummelt å sitte foran kamera første gang, men nå har jeg i det minste prøvd å gå utenfor min komfortsone. Å produsere videoer og redigere videoklippene etterpå er noe av det jeg liker best å gjøre, så hvorfor ikke lage en interessant video hvor jeg gjør en unboxing av den nye mobilen, Samsung Galaxy A7 2018. Videoen ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, haha. Bare å se videoen under og bedømme selv!

 

 

Hva synes du om videoen?

Kinesisk nyttårsmiddag

I kveld spiste vi en kinesisk nyttårsmiddag. Kinesisk nyttår var for to uker siden, 5. februar 2019, men vi har ikke hatt tid til en skikkelig nyttårsmiddag. Mat er en viktig del av vår kultur og når vi feirer høytid, blir det derfor veldig god og variert mat.

Scampi/ribbe med løk, purre og paprika.

Grillet kylling, glassnudler, black fungus (云耳), brokkoli, blomkål, gulrøtter og purre.

Rekechips.

Det var utrolig godt. Tusen takk for maten ✌️

Bildedryss av min nye PC

Si hallo til nye HP Pavilion x360! Jeg var usikker på om jeg skulle skaffe meg en Macbook eller Windows PC, men valget falt på Windows som jeg er så vant med å bruke. Denne PC-en har jeg holdt øye med lenge, og på lørdag bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg har drøyet med å åpne pakken en dag senere (i går), da jeg hadde tid til filming og unboxing.

Som det ligger i navnet HP Pavilion x360, kan skjermen roteres 360 grader rundt. Da kan det brukes som et nettbrett eller stående til presentasjon eller til å se film. Typisk med 2-i-1 PC-er er at de fungerer som nettbrett når skjermen vippes opp. I tillegg er den touch, så det er et stort pluss!

Til og med tastaturet har bakgrunnslys. Det blir ingen problem å se tastene når rommet er mørkt.

Lyden spilles fra B&O, den har Intel Core i5 og fantastiske 256 GB. Den kommer til å brukes mye fremover til bilde- og videoredigering, se på serier og filmer og surfe på internett.

Hva synes du om PC-en?

Innkjøp fra lørdagen og en produktiv søndag

I går var det som sagt kundedag på Elkjøp. Det var masse gode tilbud som fristet å kjøpe den dagen, men jeg kunne jo ikke kjøpe alt som var der. Men på Elkjøp (Sørlandssenteret) kjøpte jeg:

Sandstrøm Compact System Camerabag og Organizer bag for oppbevaring av kabler, ladere og lignende ting. Jeg går aldri lei av kameravesker, og nå har jeg 3 forskjellige som jeg kan bytte på. Den jeg kjøpte er vanntett, og det passer bra når jeg for eksempel er ute og fotograferer. Organizer bag er nyttig å ha hvis man har mange ledninger. Legg merke til formen på produktet, som ser ut som et pennal. Vil ha ting organisert, og den passer perfekt!

I dag ettermiddag har jeg hjulpet mamma med installering av den nye mobilen, Samsung Galaxy A7 2018. Hun skiftet fra LG til Samsung, så det var en stor forskjell. Masse nytt hun måtte sette seg i, men det kommer seg etter hvert. Jeg synes mobilen er råtøff, med sine 3 trippelkameraer tar den proffe bilder som om det var tatt med et systemkamera. I LIKE!

Planen litt senere er å filme ferdig unboxing video av den nye mobilen og redigere. Om jeg får tid skal jeg filme enda en ny unboxing video av den nye PC-en jeg kjøpte meg i går og redigere. Liker å prøve ut nye ting, så hvis det blir populært skal jeg gjøre enda flere videoer.

Hva skal du gjøre i dag?

Ny fancy PC

I dag har vi vært på Avenyen i Sørlandsparken og på Sørlandssenteret. Først dro vi innom Elkjøp Megastore for å få med oss kundedagen med ekstra gode tilbud kun i dag. Vi fikk servert kake, boller og kaffe. Jeg tenkte å benytte anledningen til å kjøpe en ny PC siden den jeg bruker nå, er snart 7 år gammel og prosessoren sliter litt når jeg kjører tyngre oppgaver. Skole PC-en har jeg hatt siden videregående så det er en god stund siden. I flere måneder har jeg letet lenge etter den perfekte PC, men har sett her og der – klarte ikke helt å bestemme meg for hvilken jeg ville ha!

Jeg følte at jeg fikk god hjelp av selgeren å finne PC-en som passet best for meg. Av alle PC-er som var der, testet jeg alle de jeg likte godt. Det var flere PC-er der enn på Elkjøp Sørlandssenteret. Jeg så etter en HP med minst Intel Core i5 prosessor, “produce” og 2-i-1 funksjon. Til slutt falt valget på en veldig fancy PC som kan dreies 360 grader rundt med touch-skjerm. Den var ikke på tilbud fra før av, så fikk den -20% billigere (denne uken alle laptops, gjelder ikke allerede nedsatte varer). Er jeg fornøyd? JA!

På Sørlandssenteret handlet vi mat til uken som kommer og kikket i klesbutikker. Vi gikk også innom Elkjøp på senteret og kjøpte enda flere ting. Viser hva jeg har kjøpt i morgen!

Hvilken PC har du?

A7

I forrige uke ble den nye mobilen til mamma hentet. Hun fikk den til morsdagen og har ikke åpnet den siden hun mangler deksel. Må si at det ikke var lett å skaffe deksel til mobilen i fysiske butikker. De hadde kun gjennomsiktig bakdeksel! Jeg orket ikke tanken å bestille på nett da det tar som regel ca. en uke å få varen tilsendt og får ikke sett varen med egne øyner. Spurte på Kjell & Company om de kunne få inn deksel til Samsung Galaxy A5 2018 og ja – de skulle sende fra lager. Etter en uke kunne lommebokdekselet hentes og betales i butikken. Når mobilen er 6” stor, kan den fort lett skli ut av hånden, bukselommen eller vesken. Da er det viktig med et deksel som beskytter mot riper og slag.

Bruker du deksel på din mobil?

Happy Valentine’s day!

I dag er det valentinsdagen, også kalt for alle hjerters dag og kjærlighetsdagen. 14. februar er en ekstra spesiell dag til å feire kjærligheten. Gi gjerne foreldrene dine eller vennen/venninnen din litt ekstra oppmerksomhet denne dagen, og de vil sette stor pris på det.

Jeg kom over noen supersøte hjertemakroner inne på Meny Torvkvartalet. Makronene er sikkert kjempegode. De kostet 10,- pr. stk (!).

Mange kjøpte med seg blomster så de kunne overraske sine kjære <3

En gigantisk hjerteplakat pynter opp veggen inne på Torvkvartalet.

Kjærligheten har ingen grenser. Slik sier du jeg elsker deg på andre språk:

 • TYSK    ich liebe dich
 • FRANSK    Je t’aime
 • ENGELSK    I love you
 • ARABISK    n’bghick
 • CROATISK    volim te
 • SPANSK    te amo / te quiero
 • UNGARSK    szeretlek
 • ITALIENSK    ti amo
 • HOLLANDSK    ik hou van jou
 • JAPANSK    aishitemasu
 • NORSK    jeg elsker deg
 • POLSK    kocham cie
 • PORTUGISISK    eu te amo
 • SVENSK    jag älskar dig

Ha en fortsatt fin valentinsdag!

Tryggere nattlading med genial ladekabel

Reklame | Premie fra Apias

Denne geniale ladekabelen vant jeg i konkurransen som Jon Lundemoen arrangerte på bloggen sin i desember. Den kom i posten på fredag, så ville jeg teste den ut i noen dager før jeg velger å skrive om den. Pakken jeg fikk fra Apias inneholdt en slitesterk flettet nylon kabel av typen lightning på 1,88 meter – som passer til Apple produkter (iPod, iPhone og iPad). Finnes også til Micro-USB og USB-C.

Som det står på pakken skal ladekabelen stoppe å lade når batteriet er fulladet. Den skal også forlenge batterilevetiden og redusere risikoen for brann. Da unngår man overlading og unødvendig slitasje på batteriet. Kabelen er utstyrt med en smart chip som gjør det trygt å lade om natten – og du kan sove godt hele natten uten bekymring for at noe kommer til å gå galt.

– Apias Safe Charger 

Da jeg skulle lade iPhonen min, tok jeg ifra den hvite originale laderen og plugget i den nye lightning kabelen på en skjøtekontakt. Jeg kan også lade på en annen måte uten bruk av laderen. Bare å sette inn på PC-en. Det kommer opp et blått lys som betyr at enheten lader. Lyset går automatisk av når enheten er ferdig ladet.

Jeg kommer i hvert fall til å bruke denne masse. En ekstra sikkerhet til den som er litt slurvete, hehe. Ladekabelen kan trygt anbefales videre til alle som er opptatt av sikker lading 🙂