Gatekunst på Nybyen skatepark

Miljøet i Nybyen i Kristiansand er ungt og urbant. Målgruppen er rettet mot barn og ungdom i alderen 10-25 år. Her finner vi en klatrevegg, skatepark, sandvolley- og basketballbane som inviterer folk å være sammen og en møteplass hvor skoleklasser, klubber og lag besøker. Blant annet finner du byens fineste gatekunst.

Betongveggene under forandrer seg stadig, så her er en oppdatering av hvordan det ser ut i dag:

LES MER:
Graffiti på Nybyen del 1
Graffiti på Nybyen del 2
Gatekunst i Nybyen del 1
Gatekunst i Nybyen del 2
Lang gatekunst

Før og etter: Treet med ansikt!

Treet står ved Sjølystveien (Odderøya) i Kristiansand. Dette treet er et flott kunstverk, se forskjellen fra to forskjellige årstider:

22.02.2019   Slik ser treet ut i dag.

 

10.06.2018   Slik så treet ut i fjor sommer.

Planteprosjekt: Minitomater

Nå føler jeg at det er på tide med et helt nytt planteprosjekt. Vinteren er snart over og det går mot lysere tider. Når jeg leser om at folk begynner på planteprosjekt, blir jeg også fristet til å starte ett jeg også. I dag handlet jeg inn løsvekt minitomater siden det var -30% på all frukt og grønt på REMA 1000. Til sammen kostet minitomatene 22,-. Kjøpte også blomsterjord.

Det finnes mange forskjellige typer minitomater. Jeg har plukket med meg noen gule, oransje, røde og mørkerøde. En del skal plantes i jord og resten skal spises. Håper det er stor sjanse å dyrke frem tomater ved bruk av ferske frø som vi finner inni tomatene.

Smakte på noen av dem, de var kjempesaftige. Jeg har også noen tomatbusker-frøpose fra i fjor, så hvis dette planteprosjektet ikke går, kommer jeg til å bruke det jeg har fra før. Dette plantet jeg:

Tomatene ble delt i skiver. Masse frø inni som jeg fordelte i 8 forskjellige “blomsterpotter”! De sorte bergerne kommer fra Tine Piano pudding-pakningen. Synes de var så fine i formen, så sparte til planting.

Jeg vet ikke om blomsterjord egner seg til såing. Det var eneste varianten med jord som de solgte på REMA 1000. Da jeg åpnet sekken med jord, var det masse rart oppi.

Blomsterjord 8 liter, torvredusert. Blomsterjord til planting av alle planter i potter og blomsterkasser både inne og ute. Jorden er torvredusert med bark- og fibermull og tilsatt sand og gjødsel.

La oss håpe at det vil spire om noen uker!

Er du i gang med planteprosjekt?
Hvis ja, hva planter du?

Inspirasjon: Her får du kjøpt flotte drivhus

Reklame | annonselenker

Drivhus SOCKER fra IKEA: HER

 

Drivhus fra IKEA PS 2014 kolleksjonen. Ikke lenger mulig å få kjøpt på IKEA, men kanskje å finne i kjøp og salg grupper?

 

Drivhus LOTTE fra Bohus: HER

 

Drivhus fra Kremmerhuset. Usikker om de fortsatt har denne varen på lager, da bildet jeg fant ble postet i 2016.

 

Minidrivhus SPIREA: HER. Finnes i fargene brun, grønn og sort.

 

Greenhouse mini drivhus fra Design House Stockholm, designet av Atelier 2+. Kan kjøpes på glassoginteriør: Ask HER og mørkegrå HER

 

Greenhouse fra svenske Design House Stockholm. Fås kjøpt på glassoginteriør: HER

 

Design House Stockholm Greenhouse Mørk Grå Base + Underdel. Fås kjøpt på glassoginteriør: HER

 

Har du drivhus?

Til lykke med sølvbryllup og kake

I dag er en veldig spesiell dato. På en og samme dag har Kong Harald bursdag og foreldrene mine feirer sølvbryllupsdag. Gratulerer og til lykke med dagen! Tenk at det er 25 år siden de giftet seg. Enda er de fortsatt sammen og vi er så glad for det! De kjenner hverandre altfor godt og det er ikke så rart. Ønsker dem alt godt videre i livet.

Bestilte denne spesielle marsipankaken på Dampbageriet i byen. Den er pyntet med sjokoladeskrift “Gratulerer med sølvbryllup”, en makron og håndlaget blomster av marsipan. Er ikke den fin?

Hva synes dere om kaken?

Kinesisk nyttårsmiddag

I kveld spiste vi en kinesisk nyttårsmiddag. Kinesisk nyttår var for to uker siden, 5. februar 2019, men vi har ikke hatt tid til en skikkelig nyttårsmiddag. Mat er en viktig del av vår kultur og når vi feirer høytid, blir det derfor veldig god og variert mat.

Scampi/ribbe med løk, purre og paprika.

Grillet kylling, glassnudler, black fungus (云耳), brokkoli, blomkål, gulrøtter og purre.

Rekechips.

Det var utrolig godt. Tusen takk for maten ✌️

Bildedryss av min nye PC

Si hallo til nye HP Pavilion x360! Jeg var usikker på om jeg skulle skaffe meg en Macbook eller Windows PC, men valget falt på Windows som jeg er så vant med å bruke. Denne PC-en har jeg holdt øye med lenge, og på lørdag bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg har drøyet med å åpne pakken en dag senere (i går), da jeg hadde tid til filming og unboxing.

Som det ligger i navnet HP Pavilion x360, kan skjermen på 14” roteres 360 grader rundt. Da kan det brukes som et nettbrett eller stående til presentasjon eller til å se film. Typisk med 2-i-1 PC-er er at de fungerer som nettbrett når skjermen vippes opp. I tillegg er den touch, så det er et stort pluss!

Til og med tastaturet har bakgrunnslys. Det blir ingen problem å se tastene når rommet er mørkt.

Lyden spilles fra B&O, den har Intel Core i5 og fantastiske 256 GB. Den kommer til å brukes mye fremover til bilde- og videoredigering, se på serier og filmer og surfe på internett.

Hva synes du om PC-en?

Innkjøp fra lørdagen og en produktiv søndag

I går var det som sagt kundedag på Elkjøp. Det var masse gode tilbud som fristet å kjøpe den dagen, men jeg kunne jo ikke kjøpe alt som var der. Men på Elkjøp (Sørlandssenteret) kjøpte jeg:

Sandstrøm Compact System Camerabag og Organizer bag for oppbevaring av kabler, ladere og lignende ting. Jeg går aldri lei av kameravesker, og nå har jeg 3 forskjellige som jeg kan bytte på. Den jeg kjøpte er vanntett, og det passer bra når jeg for eksempel er ute og fotograferer. Organizer bag er nyttig å ha hvis man har mange ledninger. Legg merke til formen på produktet, som ser ut som et pennal. Vil ha ting organisert, og den passer perfekt!

I dag ettermiddag har jeg hjulpet mamma med installering av den nye mobilen, Samsung Galaxy A7 2018. Hun skiftet fra LG til Samsung, så det var en stor forskjell. Masse nytt hun måtte sette seg i, men det kommer seg etter hvert. Jeg synes mobilen er råtøff, med sine 3 trippelkameraer tar den proffe bilder som om det var tatt med et systemkamera. I LIKE!

Planen litt senere er å filme ferdig unboxing video av den nye mobilen og redigere. Om jeg får tid skal jeg filme enda en ny unboxing video av den nye PC-en jeg kjøpte meg i går og redigere. Liker å prøve ut nye ting, så hvis det blir populært skal jeg gjøre enda flere videoer.

Hva skal du gjøre i dag?

Ny fancy PC

I dag har vi vært på Avenyen i Sørlandsparken og på Sørlandssenteret. Først dro vi innom Elkjøp Megastore for å få med oss kundedagen med ekstra gode tilbud kun i dag. Vi fikk servert kake, boller og kaffe. Jeg tenkte å benytte anledningen til å kjøpe en ny PC siden den jeg bruker nå, er snart 7 år gammel og prosessoren sliter litt når jeg kjører tyngre oppgaver. Skole PC-en har jeg hatt siden videregående så det er en god stund siden. I flere måneder har jeg letet lenge etter den perfekte PC, men har sett her og der – klarte ikke helt å bestemme meg for hvilken jeg ville ha!

Jeg følte at jeg fikk god hjelp av selgeren å finne PC-en som passet best for meg. Av alle PC-er som var der, testet jeg alle de jeg likte godt. Det var flere PC-er der enn på Elkjøp Sørlandssenteret. Jeg så etter en HP med minst Intel Core i5 prosessor, “produce” og 2-i-1 funksjon. Til slutt falt valget på en veldig fancy PC som kan dreies 360 grader rundt med touch-skjerm. Den var ikke på tilbud fra før av, så fikk den -20% billigere (denne uken alle laptops, gjelder ikke allerede nedsatte varer). Er jeg fornøyd? JA!

På Sørlandssenteret handlet vi mat til uken som kommer og kikket i klesbutikker. Vi gikk også innom Elkjøp på senteret og kjøpte enda flere ting. Viser hva jeg har kjøpt i morgen!

Hvilken PC har du?