Kalendergavene og vinnerlykke i flax!

Kalendergavene som jeg har vunnet i desember har endelig kommet i posten! Nå skal dere få se hva jeg har fått. Den ene kalendergaven vant jeg i julekalenderquizen som Frodith arrangerte på bloggen hennes. Hadde ingen anelse om hva premien var, men hintet var noe hjemmelaget. Det var det jo! Jeg fikk en søt hjemmestrikket gul og lilla lue med flotte rosa blomster på. Den var kjempefin og kommer godt med når det er kaldt ute. Tusen takk for en herlig hjemmestrikket lue 😀

Den andre kalendergaven vant jeg i Gjerrigknarkens julekalender 2018. Jeg har deltatt hver dag i desember, og i en av lukene ble jeg en av de heldige trukket ut som vant flaxlodd. I fjor skjedde det samme: Jeg vant også flaxlodd i julekalenderen hans, men det ble dessverre ingen pengepremie. I år får jeg en ny sjanse og jeg har skrapt meg frem til en premie!

Jeg har aldri vunnet i flaxlodd før, så dette var overraskende for min del:

I kveld skal nyttårsaften feires med veldig god mat på bordet. Senere i kveld har vi tenkt å gå ut og se på fyrverkeri skytes opp på den mørke himmelen hvis været holder seg. Det har vi gjort de siste årene. Der vi bor kan vi se de store rakettene skytes opp fra byen.

Håper dere får en fin nyttårsaften feiring!

Tusen takk for nå, 2018!

Kjære alle lesere,

2018 er snart over og vi går inn i et nytt år, 2019. Med det ønsker jeg å si tusen takk for et flott år her på bloggen! Det er så gøy å se at akkurat du fortsatt leser og kanskje legger igjen kommentarer på bloggen min. Det gjør meg så glad å høre at hver og en av dere synes at bloggen min inspirerer. Jeg lover at jeg skal bli enda bedre til å blogge etter nyttår!

Jeg vil også takke annonsører og sponsorer for samarbeid her på bloggen og i sosiale medier. Jeg har både fått testet, skrevet og anbefalt mange spennende produkter gjennom året som har gått. Håper det blir flere muligheter for samarbeid i det nye året som kommer!

Nyttårsbuketten

Noen funfacts om bloggen:

– Jeg startet bloggen 12. juli 2009. Da var jeg 13 år og ante knapt hva blogg var for noe.

– Jeg ga bloggen min navnet Zhuo fordi det var en del av fornavnet mitt (i dag ville jeg ha endret det til noe annet hvis jeg kunne).

– Da jeg begynte å blogge hadde jeg ikke eget kamera, så jeg måtte enten: Låne et kamera, bruke webcamera på PC-en eller “låne” bilder på nett. Det ble en blanding av dette og jeg må si at bildekvaliteten før i tiden ikke var særlig fine.

– Bloggen min ble i begynnelsen av desember flyttet over fra Blogsoft til WordPress publiseringsløsning av blogg.no. Det var mer sikkert og brukervennlig. Mye nytt å lære seg i starten, men det kom seg etter hvert. Dere som leser blogg.no-bloggere har sikkert merket det nye designet som vi alle har til felles.

Tusen takk for et flott år!

White Christmas

For et fint vær det var på julaften! Temperaturen viste -7°, ikke så kaldt som det ser ut til å være når sola også skinner. Himmelen var skyfri og hele naturen hadde blitt dekket i hvitt. Det beste juleværet!

Dessverre varte ikke snøen så lenge. I skrivende stund har all snø smeltet. Det er deilig, men noen ganger savner vi snøen fordi vi er i vinter årstiden.

Hvordan var været på julaften der du bor?

Lykken hestesko

Siste måltid, til dessert julaften kveld, hadde vi på menyen Lykken hestesko. Det er en forfriskende og smakfull iskake av vaniljeis med krokan, toppet med sjokoladebiter. Iskaken kom ikke med bær, så vi pyntet til med friske jordbær og blåbær som vi hadde liggende i kjøleskapet.

Hesteskoen er et gammelt symbol for hell og lykke. Hesten i folketroen ble ansett for å være et dyr med magiske krefter. Jern var et magisk materiale som kunne beskytte mot onde ånder.

Jeg regner med at denne iskaken har fått navnet Lykken fordi hestesko bringer lykke … eller? 🤔 Det var en kjempegod iskake!

Har du smakt på denne iskaken før?

Hva ligger under juletreet 2018?

Etter å ha spist en deilig julemiddag, er tiden inne for å flytte oss videre til juletreet. Vi kikker, klemmer og rister forsiktig på hver eneste pakke som ligger samlet i en haug under juletreet. De venter på å bli åpnet av oss. Kveldens siste høydepunkt er å åpne gavene sammen med familien. Hva får du, hva får jeg? Så river vi forsiktig av julepapiret og båndet, og finner ut hva vi har fått.

Jeg fikk ullundertøy (topp), en ulljakke og et armbånd. Klærne er perfekte å gå med om vinteren når det er kaldt ute.

Julegaver som resten av familien min pakket opp til: En snøkule med en nisse, Celebrations med godteri, lommebok, fiskeagn, konfekter, molekylbyggesett, almanakk, termos, sitteunderlag, ulljakke, bukser og skjorter.

Broren min har blitt veldig glad i molekylbyggesettet han fikk til jul. Det kom i en plasteske. Hva tror du han har bygget her?

Molekylmodell av sedoheptulose. Sorte kuler: Karbonatomer. Hvite kuler: Hydrogenatomer. Rød kuler: Oksygenatomer. Riktig svar: Fotosyntesen.

Hva fikk du til jul i år?

Julaften og en stor julemiddag

Jeg kan ikke tro at dagen er her! Det er jo julaften og siste luka i julekalenderen, 24. desember. Merry Christmas! I 11-tiden gikk vi ut til nærmeste dagligvarebutikk for å kjøpe det vi manglet til julemiddagen og se om vi kunne finne julevarer på tilbud. På appen hadde de tilbud på all is til -50% rabatt, kun i dag, så det passet veldig bra. Vi kjøpte to pakker med krone-is (jordbær og sjokolade) og en pakke med Lykken hestesko. Deretter var det hjem igjen og forberede julemiddagen.

Julemiddagen bestod av ribbe, pinnekjøtt, julepølse, poteter, grillet kyllingvinger, salat og grønnsaker (gulrøtter, agurk, tomat). Litt av hvert, til 5 sultne personer. Ble litt restemat igjen, så det blir spart til i morgen 🙂

Hva spiste du til julemiddag?

Lille julaften

4. søndag i advent dro vi ut til Sørlandssenteret for enda mer juleshopping. Man blir aldri ferdig med julegavene 😉 Senteret åpnet kl. 14, og vi kom litt før. Vi valgte å ta julegavehandelen i dag siden senteret holder åpent lenger enn i morgen, på julaften. Vi fikk kjøpt det vi trengte og på Rusta fant vi masse fine julevarer til -50% rabatt. Der kjøpte vi 5 flotte nisser og noe lysslynger som kan pyntes rundt juletreet eller i stua. På bildet under ser dere nissene:

Etter jul kommer julevarene til å bli enda billigere. Ønsker alle sammen en riktig god jul!

Litt julestemning før jul

Blir det en hvit jul i år? Ja! Snøen kom som sagt i går og forhåpentligvis vil snøen bli liggende i noen dager fremover. Ekstra koselig hvis snøen dukker opp på selveste julaften også.

I dag har jeg ikke fått gjort så mye. Det ble en kjapp tur på Lund, først for å bytte en krakk på musikkbutikken og handle mat på dagligvarebutikkene Coop Mega og Kiwi. Jeg blir så overrasket når det er så mange folk som stresser med å finne ut hva de skal lage av mat til jul. Hvorfor ikke planlegge litt i forveien? Fulle handlevogner med litt av hvert blir fort litt av en sum. Vi har planlagt å ha ribbe og pinnekjøtt + noe mer 🙂

Juleblomsten

Nå blir det godt med juleferie! I dag har jeg bare slappet av da jeg ikke har vært noen andre steder enn hjemme. På morgenen har det bare regnet, men i ettermiddag dukket plutselig snøen opp. Håper snøen vil bli liggende frem til jul, for vi ønsker oss å feire en hvit jul i år.

Planten kommer opprinnelig fra Mexico. Den har blitt veldig populær og finnes nesten i alle hjem i juletiden. Julestjernen har sin egen nasjonaldag, 12. desember i USA.

DIY: Let’s make a snowman

Denne formingsaktiviteten ble gjort på SFO i slutten av november. Barna fikk lage seg en snømann hver og med litt hjelp av en voksen, gikk prosjekt snømann ganske greit.

Utstyrsliste:

– Kraftige greiner (saget av i skiver, 2 stk)
– Ispinner (til ski)
– Garn (flette til skjerf)
– Maling og pensel
– Limpistol (eventuelt superlim)
– Hatt
– Hår
– Perle (til nese)

Se alle de fine snømennene!

Nå er alle snømennene ferdig pakket inn i julepapir og klare til å reise hjem til familien. Uansett, håper de får en kjempefin juleferie hvor enn de skal dra!