Planteoppdatering uke 3

Denne uken har solsikkeplantene strekt seg enda mye mer i høyden (sikkert etter der hvor lyskilden er), og noen av de høyeste plantene har falt sammen på kryss og tvers. Jeg har bundet de høyeste fast med tråd og grillpinner som støtte. Plantene har fått to frøblader og stengelen som er over frøbladene, fortsetter å vokse som smale og tynne. Jeg lurer på hvordan det kommer til å gå videre med dem. I fjor startet jeg å plante solsikker fra frø i mai, kan det ha vært for tidlig i år å begynne midt i mars?

Tomatplantene er fortsatt små, men de kommer seg etter hvert. Ikke stor forskjell siden sist oppdatering. Agurkplantene vokser helt fint. Gresskarplantene vokser raskere enn det jeg hadde trodd i forhold til resten av plantene jeg planter.

Jeg kommer fortsatt til å la plantene vokse seg større innendørs i ukene fremover. Det er fremdeles litt kaldt å sette de ut.

Go Bumblebees!

Gatekunsten er laget av @vlekart, og befinner seg ved Teateret i Kristiansand. I bakgrunnen ser dere teaterets nabobygg, som har blitt revet ned. Tenker at de skal bygge et nytt og moderne bygg bak der. “Go Bumblebees. It is spring!”. Får skikkelig vår- og sommerfølelse av å se denne kunsten!

EndOverFishing

Denne flotte gatekunsten har @seainvaders laget. Du finner den under på 1 av de 4 Odderøya-broene i Gravane, Kristiansand. Broa er nærme Bølgen & Moi. Hvis du ser på bildene, er det ikke vanskelig å finne ut hvilken av de 4 broene jeg mener.

Gatekunst: Early easter bubble-banger!

Det har kommet opp en ny kunst på plassen like over broa til Odderøya. Kunsten på betongveggen er laget av gatekunstneren @crookedoctopus. Han kaller det for “Early easter bubble-banger!”.

Anbefaling: 2 nettserier

Blank:
En nettbasert dramaserie som handler om livet til en rekke ungdommer etter videregående skole. Serien er produsert av NRK Underholdning og publisert i sanntid på P3. Det ligner mye på SKAM, som ble en suksess verden over. Nye klipp blir publisert hver dag, og hver søndag blir klippene satt sammen til en episode.

Sesong 1 følger vi Ella på 19 år som hovedperson. Hun tilbringer sitt første år etter VGS i Oslo med venninnen Susanne og kjæresten Mats.
Sesong 2 har allerede startet (17. mars). Hovedpersonen er Zehra på 19 år. Hun bor hjemme og studerer farmasi (læren om legemidler) på OsloMet med bestevenninnen Amina.

Anbefalt målgruppe: 12+

 

Lik ♥ Meg:
En dramaserie for barn og unge som handler om utestenging, mobbing, vennskap, og hva noen er villig til å gjøre for å være populær.

Sesong 1 handler om vennskapet mellom Arin og Oda. De har vært bestevenner siden barnehagen, men i syvende klasse blir vennskapet satt på prøve.
Sesong 2 starter mandag 8. april. Vi følger hovedpersonen Luna.

Anbefalt målgruppe: Alle

Kilder: NRK/NRK P3

– Følger du med på nettseriene?

Planteoppdatering uke 2

Denne uken har mange av plantene vokst seg høyere og høyere. Etter to uker er det helt utrolig å sammenlikne og se forskjell. Jeg følger med hver dag, vanner godt og passer på å snu boksene slik at plantene ikke strekker seg mot den ene retningen. Så har jeg fylt på mer såjord/blomsterjord i de små pottene og omplantet 4 gresskarspirer til større potter, 2 planter i hver potte.

Nå blir det lettere på avstand å se hva slags planter det er i pottene. Alle i den grønne boksen over er solsikker (+ uhell noen tomater). I den hvite boksen finner vi solsikker, tomater, gresskar og agurk.

Gresskar i større potter.

Video: Legge på skjermbeskytter (uten bobler)

I videoen viser jeg hvordan man legger på skjermbeskytter uten bobler. Tempered glass er herdet glass som er omtrent fire ganger sterkere enn “vanlig” glass. Det er veldig enkelt å sette på hvis man gjør det riktig. Jeg har til overs 2 stk nye skjermbeskyttere av typen Samsung Galaxy A7 2018. Hvis noen er interessert, send meg gjerne en melding 🙂

Hentet ny PC

Nå har jeg akkurat startet opp PC-en og blogger fra den.

Endelig kan jeg puste lettet ut. I forgårs fikk jeg en hentemelding om at PC-en jeg ville bytte til kunne hentes ved serviceavdelingen. Jeg hentet den i går. Ventetiden var ikke lang, etter 5 dager hadde de fått den inn på lager igjen. Det er samme PC som jeg tidligere har skrevet om, en HP Pavilion x360.

Jeg ønsket å bytte til en ny fordi den forrige lagde for mye støy. I denne uken fant jeg ut at de hadde PC-en på tilbud, og prisen var enda billigere enn da jeg kjøpte den for, og det var 1000,- forskjell. Jeg spurte derfor han på service om prismatch (gjelder innenfor 50 dager etter kjøpsdato), og det var det visst! Jeg fikk hele prisdifferansen tilbakebetalt, så det ble jeg veldig glad for. Når jeg tenker meg om, så har jeg plutselig fått -30% rabatt på PC-en. Det er et godt kjøp og jeg er veldig fornøyd med kundeservicen på Elkjøp. De setter stor pris på kundene sine. Kommer definitivt å handle mer der fremover 🙂

Miss INDEPENDENT

I går var jeg innom biblioteket og lånte boken Miss INDEPENDENT skrevet av blogger Eirín Kristiansen. Den har jeg aldri lest, og siden den er tilgjengelig for utlån, så hvorfor ikke låne og lese. Det er alltid så spennende å lese om livet til bloggerne og hvordan de har bygget seg opp.

Hun er feminin.
Hun er selvsikker.
Hun er en livsnyter.
Hun er sin egen sjef.
Hun er en businesswoman.
Hun trives i sitt eget selskap.
Hun elsker små hverdagsgleder.
Hun kjøpte Porsche som 21-åring.
Hun er en av Norges største bloggere.
Hun er Eirín …

Eirín skriver til alle som ønsker å la seg inspirere, om blogging og karriere, mote og skjønnhet, om livsstil og velvære. Men også om det å bli sjef i eget liv, stå på egne ben og våge å være annerledes! Hun deler personlige erfaringer som har preget henne, og gjort henne sterkere. Denne boken viser deg veien til en suksessfull blogg, til en ny livsstil og generell velvære.

Boken inneholder fantastiske råd og tips for naturlig skjønnhet, hva garderoben bør inneholde, mote, interiør, helse & kosthold, livsstil og inspirasjon! Men også tips utenom det vanlige, som “10 ting å gjøre på en søndag”, eller “Slik takler du bruddet”.

Jeg klarte ikke å legge fra meg boken da hun skriver veldig personlig og inspirerende: Om blogg og karriere, mote, livsstil og inspirasjon, skjønnhet, helse og velvære, interiør og innredning, på reisefot, og hun deler de beste matoppskriftene.

MyMachine – utstilling 2019

I dag var det offisiell åpning av MyMachine – drømmemaskiner på Kristiansand folkebibliotek. Det er de flinke grunnskolebarna (6-12 år) som har kommet med idéer og forslag til deres drømmemaskiner. Alt er lov og det viktigste kriteriet er at barna virkelig ønsker og drømmer om en slik maskin. De beste idéene blir valgt ut av universitetsstudenter som videreutvikler og lager tekniske tegninger, design og arbeidskonsept, og i samarbeid med videregående elever, skal de bygge reelle prototyper av drømmemaskinene. Fra idé til virkelighet!

I MyMachine-utstillingen kan vi se tegninger og skisser fra idéfasen, og selvfølgelig drømmemaskinene i virkeligheten. Dette er en “vennligst-rør-og-prøv”-utstilling.

Transformator sterk, funnet opp av 2. klasse ved Kristiansand International School.

Transformator Snurrete, funnet opp av 2. klasse ved Kristiansand International School.

Massasjemaskin (formet som en krokodille), funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole.

Mange flotte tegninger av “drømmemaskinen”!

Votteskyter, funnet opp av 2. klasse ved Karl Johans Minne skole.

Søppelplukker, funnet opp av 3. klasse ved Kringsjå skole.

Det var masse liv på biblioteket under åpningsdagen.

Trampolinemaskin, funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole.

Utstilling: 19. mars 2019 – 31. mars 2019 på Kristiansand folkebibliotek.

Kilder (les mer):
MyMachine 2018
www.mymachine.no
www.mymachine-global.org