Torsdag 31. mars 2016

I de første norsktimene hadde noen av oss i klassen (som en liten gruppe) muntlig presentasjon om særemnet. Vi var 5 – 6 stykker. Dagen før fikk jeg filmet en video med hele presentasjonen som jeg i dag viste i stedet for å stå der og bable, men vet ikke helt om det var så bra. Har aldri gjort dette før, så det var litt rart. Å stå foran klassen har vært et problem for meg, av og til klarer jeg det ikke. Vet ikke helt hvorfor? Filmen (eller presentasjonen) var forresten på 15 minutter om temaet blogging og en av Norges største blogger, Caroline Berg Eriksen. Etter presentasjonen fikk vi et vurderingsskjema som vi krysset av og kom med egne tilbakemeldinger. Etter det jobbet vi med en innleveringsoppgave i norsk.

I naturfag fikk vi tilbake naturfagsprøven om redoksreaksjoner, og det var litt midt på treet. Kunne ha gjort det bedre, men var litt fornøyd med det jeg fikk. Å balansere en reaksjonslikning må være det vanskeligste, spesielt med å huske alle de små tallene. 

I matte hadde vi repetisjon om det vi hadde om i går: Median, typetall, gjennomsnitt og alt det andre med statistikk. Litt mye å huske, da vi også tar i bruk programmer som Excel og GeoGebra. Om noen uker skal vi ha tentamen igjen, da står matte og norsk bokmål på tur før eksamen og trekkfagene kommer. Og dere, forresten så er det 31. mars, siste måned og i morgen er det starten på 1. april. Se opp for å ikke bli lurt 🙂

Litt Müsli-bar er lov!

Reklame | Trybe

Da har jeg vært så heldig igjen som får være med på å teste ut disse to godbitene fra Trybe. Müsli-Bar med melkesjokolade og peanøtter og Müsli-Bar med havrekjeks og melkesjokolade fra Sørlands Chips, inneholder kun 99 kalorier – som gjør at du har full kontroll når godtesuget kommer. Dette er sunnere snacks som passer til før/etter trening, som mellommåltid på jobben eller til andre anledninger hvor det passer med noe sunt og godt.

Ekte snacks i små porsjoner gjør det er lett å ta med seg overalt. De lukter så godt! Begge müslibarene er dekket med sjokolade på bunnen, smaker søtt og knasende. Jeg spiste disse to på en tom mage, og gjett hvor mye de mettet!

Müsli-Bar med melkesjokolade og peanøtter: Lukter peanøtter og sjokolade. Myk og god. Litt “klissete” når jeg først tygger på det, så tar noen biter om gangen.

Müsli-Bar med havrekjeks og melkesjokolade: Lukter sjokolade og litt havre. Denne er også myk og god. Smaken sitter godt igjen en stund.

Som utseende ser de to müsli-barene ganske like ut på bildet, men forskjellen er at den ene har peanøtter i seg og den andre har havrekjeks. Ser også veldig godt ut.

Nærbilde av müsli-barene.

Disse to kommer jeg garantert til å kjøpe igjen, men jeg kommer ikke til å spise dem så ofte som jeg spiser smågodt. Litt godt i blant er lov, bare litt er lov!

#trybe #bar #trening #melkesjokolade #peanøtter #havrekjeks #sunt #snacks

Da var påskeferien over

… for i år! Håper alle har hatt en fin påskeferie. Kommer til å savne de herlige fridagene. Kanskje det passer å slenge inn et inspirerende bilde av påsken (wallpaper fra Google).

I dag var det planleggingsdag for noen av skolene, så vi skal begynne på skolen allerede i morgen. Tenker på hvor kort uke det kommer til å bli! Bare to dager igjen til helg altså. På torsdag har jeg muntlig særemne presentasjon, og kanskje noen andre innleveringer. Jeg får begynne å telle dager igjen til sommerferien, for tiden går utrolig fort når jeg først tenker på det. OG jeg må søke skole snart, fristen nærmer seg for hver dag som går.

#skole #inspirasjon #påskeferie

Hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza er bare så godt! Jeg fulgte oppskriften på disse to pizzaene fra pakningen Toro Pizzafyll tomat og løk. Denne pakningen inneholdt bare pulveret og en oppskrift bakerst.

Jeg har valgt ingrediensene paprika, sjampinjong, vårløk og løk. På toppen med revet ost slik at fyllet ikke faller av. 

#mat #matoppskrift #pizza #middag

How to make: Facebook Coverpicture

Av og til kan et helt forsidebilde være litt kjedelig å ha som bilde. Hva med å lage en collage av små bilder som man setter sammen til et stort? Jeg fant alle disse bildene på weheartit og satte dem sammen på BeFunky. Velg “Collage Maker” og trykk på “Oppsett”. Deretter scroller du ned til du finner “Facebook cover”.

Legg til bilder ved å trykke på rutene. Dette er oppsettet jeg brukte til min Facebook cover. Deretter kan du plassere og redigere bildene slik du ønsker det. Jeg tok og lagret alle bildene jeg fant før jeg dro dem inn i disse rutene.

Lagre bildet i “datamaskin” når du er ferdig, så er bildet klart til å bli lastet opp som et Facebook forsidebilde.

#facebook #forsidebilde #design

I mitt påskeegg

I dag er det 1. påskedag! Jeg benyttet morgenen til å åpne påskeegget for å se hva jeg fikk. Dette fikk jeg: Laban Seigmenn, påskemarsipan og New Energy fra Nidar (var med da jeg fant egget). Kvikk Lunsj fra Freia la jeg bare til, jeg vet at denne mangler. Påsken blir ikke helt det samme uten Kvikk Lunsj føler jeg. Folkets favoritt? Og appelsiner spiser vi mye her om dagen.

#påske #påskeegg #påskeferie

Årets første påskeegg

Da jeg så at det var en “finn påskegget”-konkurranse i butikken, var jeg ikke i tvil – nå fikk jeg sjansen til å finne et påskeegg gjemt i butikken en plass … så fant jeg det! Godt gjemt under noen varer, stakk jeg hånden nedi for å sjekke om det var noe som kunne kjennes igjen: Et påskeegg? Jeg tok det opp, og innså at dette må være det fineste påskeegget jeg noen gang hadde sett.

Gratulerer Du er vinner av dagens påskeegg fra Coop Prix
Påskeegg-jakt i alle COOP Prix butikkene.

Fargene på egget var knallgult med et fint lilla knyttet bånd rundt.

De la et egg hver dag fram til påsken kl. 8 og et egg kl. 15. Finneren var vinneren, så teknisk sett kunne alle stikke innom for å finne egget som inneholdt påskegodt fra Nidar.

Har dere påskeegg? Jeg vil gjerne se deres påskeegg.

#påske #påskeegg #egg #konkurranse #inspirasjon

Gjærbakst: Boller og fletteloff

Siden det er langfredag i dag og vi får besøk, bestemte vi oss for å lage noe gjærbakst for å gjøre det hyggelig. Vi valgte å lage boller med rosiner og fletteloff. Oppskriften til bollene kommer fra mammas oppskriftsbok og fletteloffen er hentet fra boka “Kokebok for alle”. Det tok ca. 2 timer til sammen å lage, men å sette det til heving må beregnes.

FLETTELOFF

Oppskrift på fletteloffen.

Pensle med vann og strø på solsikkekjerner og sesamfrø.

Nam til nystekt fletteloff. Er så godt hver gang, så må prøves.


 

BOLLER MED ROSINER

Her er bollene klare til å stekes. Pensle egg på toppen for at de skal bli gyllenbrune og fine når de kommer ut av ovnen.

Gyllenbrune boller er godt!

#mat #gjærbakst #boller #oppskrift #fletteloff #påske