Neon roser

Gatekunst laget av @teep.108. Neon roser i detaljer kan ses ved Odderøya betongveggen og Sjølystveien. Det er også mange andre gatekunst langs den veggen der!

Vinterutsikt fra Brannposten

Se det, ja – snøen har kommet! I dag tok jeg turen opp til Brannposten i Baneheia for å ta noen vinterbilder fra utsiktspunktet. Jeg synes det er en koselig og stille plass hvor man kan senke skuldrene, slappe av og kikke utover Kvadraturen.

Det forjettede land

Årets første utstilling på Kristiansand Kunsthall: Det forjettede land av Jo Ravn Abusland, Bodil Furu, Leonard Rickhard, Tokyo Twins (Anne Ødegård og Simon Daniel Tegnander Wenzel). Kunstutstillingen er organisert og satt sammen av Pernille Skar Nordby og Cecilie Nissen. Du kan se utstillingen fra 1. februar – 22. mars 2020.

Det forjettede land handler om sted og identitet. Nye Kristiansand – kommunesammenslåing: Kristiansand, Songdalen og Søgne blir til én kommune fra 1. januar 2020.

Det første du ser når du kommer inn i kunsthallen: Debattarenaen Amfibium. Utformet av billedkunstner Jan Freuchen og arkitekt Jonas Høgli Major og bygget av møbelsnekker Erik Faber. Den er formet etter Agders kystlinje.

Den gamle byfurua stod mellom Domkirka og biblioteket. Treet ble plantet av Katta-russen i 1951 under byens forsinkede 300-årsjubileum. Her hadde tidligere den gamle Kristiansands-furua stått, helt til den ble så brannskadet i 1880 at den til slutt ble sagd ned fire år senere, i 1884. Stolen er laget av den gamle byfurua.

Montre med ulike verktøy.

Skulpturer i bronse og en skulptur som henger fra taket. Det er installert lydisolasjoner, for eksempel fabrikk eller steinbrudd, musikk.

204 bilder i bakgrunnen. Tokyo Twins arbeidsuniform.

“World” av Michael Rieu

Michael Rieu er en hollandsk kunstner som står bak utstillingen “World”. Utstillingen kan ses i foajéen i Kristiansand folkebibliotek i hele februar. Her får vi innblikk i kunstnerens betraktning av verden – kan du også kjenne deg igjen? Han stiller ut både billedkunst og hode-skulpturer. Hvorfor akkurat hoder? Inspirasjon fikk han av de rare hodene til Picasso og de flotte hodene til Modigliani.

Utbrent

Formen min har ikke vært på topp de siste dagene. Etter onsdag/torsdag følte jeg meg veldig dårlig. Jeg var redd det kunne være utbrenthet forårsaket av langvarig stress. Jeg hadde blant annet hodepine, vondt i magen, lite matlyst og var fysisk sliten. Det var helt forferdelig å våkne opp på fredag, tappet for energi. Kroppen min sa rett og slett stopp. Hele dagen lå jeg derfor i senga, og vekslet mellom å hvile og sove. Før jeg la meg i går kveld, tok jeg en paracet. Jeg tror den hjalp. I dag er jeg heldigvis blitt bedre i form enn i går, etter en god natts søvn.

Etter å ha gått på en skikkelig smell, har jeg fått vite at jeg må

– Lytte til kroppen

– Stresse mindre

– Fordele oppgaver

– Skrive ned i kalenderen viktige ting og avtaler

– Det er lov å si nei, må ikke være et JA-menneske hele tiden

– Husk å ta vare på deg selv!

Alltid makroner på lur

Fikk plutselig lyst på noe godt, så stakk innom nærmeste Rema 1000 og kjøpte “God bakst” makroner. Hvis dere digger makroner like mye som meg, så er de på tilbud ut denne og neste uke, -30%. Hvis produktet kommer på 10-på-10 listen når du bruker Æ-appen, får du også -10% ekstra rabatt.

En pakke inneholder 12 makroner med smakene vanilje, sitron, salt karamell, sjokolade, bringebær og pistasj. Pris på pakken ca. 42,-.

Makronene bør ikke fryses ned igjen når de først har vært tint. Siden jeg har fått de på listen, kan det hende at jeg kjøper noen flere pakker og fryser ned så jeg alltid har makroner på lur. Man vet aldri når man har lyst på makroner igjen.

– Liker du makroner?
– Hvilken smak er din favoritt?

Slik laster du opp bilder til Instagram fra laptopen!

Tenk deg at du nettopp har overført bildene til laptopen. Du finner et fint bilde du bare må publisere på Instagram. Som du sikkert har erfart, så går det ikke an å legge ut bilder på Instagram ved bruk av laptop, med mindre du bruker en tredjepartsapp som for eksempel Gramblr.

Nå skal jeg vise dere hvordan man kan laste opp et bilde til Instagram, fra laptopen. Visst går det an, og er enklere enn du tror! Husk at du må bruke Google Chrome-nettleseren for å kunne følge denne bruksanvisningen.

1. Logg deg inn på Instagram: http://instagram.com.

2. Høyreklikk og du vil få opp dette pop-up vinduet. Trykk på Inspiser.

3. På høyre side av skjermen vil du nå få opp et vindu med masse rar html-koding. Trykk på knappen øverst til høyre, bilde av to skjermer som forestiller en mobil og et nettbrett.

4. Til venstre ser du Instagram-profilen din enten som mobil- eller nettbrettversjon. Velg øverst til venstre for eksempel iPhone X. Ser du hele Instagram-skjermen? Hvis ikke, det kan hende at du må redusere skjermstørrelsen fra 75% til 50%. Det gjorde jeg.

5. Oppdater siden ved å trykke på knappen F5 og kryss ut det høyre vinduet med rar html-koding. Nå vil det se slik ut:

6. Nå kan du trykke på plusstegnet nederst [+], så kan du legge ut bilder på Instagram via laptopen!

– Har du prøvd å legge ut Instagram-bilder på denne måten?
– Hvilken enhet bruker du når du skal legge ut Instagram-bildene dine?

Slik dyrker du en avokado 🥑

Jeg har gått i gang med planteprosjekt avokado! Etter å ha sett en del bloggere dyrke egne avokado planter, fikk jeg inspirasjon til å gjøre det samme. Tenk så gøy det er når det faktisk virker! Kjøpte en spiseklar avokado hos en utenlandsk matbutikk, og det er første gang jeg smaker på og gror en avokado. Den hadde en kremaktig konsistens med en mild nøttesmak. Visste du at hovedingrediensen i guacamole er avokado?

Avokadosteinen står halvparten i vann i en vase.

Slik gjorde jeg det:

Jeg delte avokadoen forsiktig i to med en kniv, tok ut steinen og renset den. Så tok jeg av det brune skallet på steinen, som var veldig lett å få av. Deretter fant jeg fram en vase og fylte den nesten helt opp med vann. På toppen plasserte jeg steinen så den stod i halvparten vann. Steinen har en spiss del, den skal opp, og den butte delen skal ned – det er der rota kommer ut (den har en rund flekk).

Jeg valgte å gjøre på denne måten. En annen måte er å stikke tre tannpirkere i steinen oppi et glass eller ha steinen oppi en gjennomsiktig plastboks med fuktig papir.

Nå står avokadoen i vasen på et lyst sted, og vannet skiftes ut ca. annen hver dag.

Tutorials hentet fra Pinterest

Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere når det begynner å skje ting. Det blir så spennende å se om avokadoplanten vil spire om noen uker!

🥑🥑🥑

– Har du noen gang prøvd å dyrke avokado?
– Hvis ja, hvor stor er/ble avokadoplanten?

Kakeredder

I går ble denne fine marsipankaken med meg hjem! Siden morsdag er over for i år, bestemte Rema 1000 seg å sette ned prisen på lignende morsdagskaker. Ikke har de gått ut på dato, men de har bare gått ut av sesong (regner jeg med). Det var ikke mange kaker de hadde igjen, og marsipankaken med sjokolade og hjerte kostet bare 59,-!

Seed fruit pod

Så langt har det gått bra med kaktusen! Jeg vanner den litt hver uke. For noen dager siden la jeg merke til noe rødt som stakk frem på min kaktus Mammillaria. Jeg visste ikke hva det var, så jeg spurte på Facebook-gruppen World Cactus and Succulent Society, og fikk til svar: Seed fruit pod! Det er en liten rød frukt med små frø inni.

Jeg har ikke dratt av den røde seed fruit pod på bildet. Lar den stå litt til, så ser jeg etter hvert hva som skjer. Rundt kaktusen hadde den noen tørkede seed fruit pods, moste en av dem og inni lå det tre små frø. Frøene var så små at jeg måtte bruke lupe på iPhone for å kunne zoome inn:

Her er to videoer jeg fant på YouTube. Denne videoen handler om å innhøste frø fra kaktus:

Og enda en video som viser hvordan man sår frø fra kaktus: