Lunds Tivoli i Tresse

30. juni – 3. juli var Lunds Tivoli på plass i Tresse i Kristiansand, med karuseller og opplevelser for hele familien. Palmesus-helga var også under denne perioden, så det var mye liv her! Det var gratis inngang på tivoliområdet, men for å prøve attraksjonene måtte man ha billetter (og vipps).

Nyhet 2022 er pariserhjulet, som er 40 meter høyt. Det kunne man se på lang avstand. Andre karuseller som var på området: Go2Gate, Fireball, No Limit, New York Grand Central Terminal, Heroes, Jumbo, Kangaroo, Samba Balloon, tekoppene og Den Sorte Perle.

Traditional Spanish Churros.

Fiskedam – alltid gevinst hver gang! Fisk en pose og se hva du vinner.

Gunfun – her skal man skyte ned de stablede glassene fra den sorte plata med en ball på en “lekepistol”.

Premium Dirty Fries, loved by all!

Det er 100 nummer å velge fra dette lykkehjulet, tviler på om noen har klart å vinne på denne. Om noen har klart å vinne, venter 2 kg Freia Melkesjokolade!

Radiostyrte biler!

Etter å ha tatt fire ball blir du garantert svimmel.

Ut å fly!

Les også:

Skandinavias største strandfest
Axels tivoli i Tresse
Sommerdager i Tresse

Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (2/2)

Vest-Agder-museet og Odderøya museumshavn i Kristiansand har siden 2011 arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter, her på Odderøya museumshavn. Det er for å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I år ble regattaen arrangert søndag 28. august 2022, under “Turist i egen by / Student i byen”. Det var blant annet utstilling, parade i Gravanekanalen og premieutdeling for kategoriene “beste restaurering” og “publikumsfavoritt”. Odderøya museumshavn var åpen for besøk.

Velger å dele innlegget i to, siden jeg hadde tatt så mange bilder. Dette er del 2. Del 1 kan du lese HER!

Krabben Pelle (maskoten i Odderøya museumshavn) viste seg frem.

Et “følebasseng” – saltvannsakvarium med åpen topp. Her får barna bevege seg rundt akvariet, kjenne på strandkrabber, kreps og fisker. Akvariet er rent da det byttes ofte regelmessig ut med nytt sjøvann gjennom et skjult rørsystem med inntak i Nodeviga.

Modellbåt-utstilling av mange forskjellige typer båter og motorer.

Det var mange folk som kom under arrangementet “Plastikk 2022 – Plastbåtregatta i Kristiansand”.

Les også:

Plastikk 2022 – Plastbåtregatta i Kristiansand (kilde)
Følebasseng i Odderøya museumshavn (kilde)
Plastikk 2022: Plastbåtregatta  i Odderøya museumshavn del 1
Turist i egen by 2022

Plastikk 2022: Plastbåtregatta i Odderøya museumshavn (1/2)

Vest-Agder-museet og Odderøya museumshavn i Kristiansand har siden 2011 arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter, her på Odderøya museumshavn. Det er for å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I år ble regattaen arrangert søndag 28. august 2022, under “Turist i egen by / Student i byen”. Det var blant annet utstilling, parade i Gravanekanalen og premieutdeling for kategoriene “beste restaurering” og “publikumsfavoritt”. Odderøya museumshavn var åpen for besøk.

Velger å dele innlegget i to, siden jeg hadde tatt så mange bilder. Dette er del 1.

Les også:

Plastikk 2022 – Plastbåtregatta i Kristiansand (kilde)
Turist i egen by 2022

Turist i egen by 2022

I dag har vi vært på “Turist i egen by / Student i byen” i Kristiansand. Det er et årlig arrangement hvor man får muligheten til å utforske lokale museer, attraksjoner og aktiviteter med gratis inngang, de fleste steder har åpent fra kl. 10 – 16.


Steder å besøke gratis under “Turist i egen by / Student i byen” i år er:

 • Odderøya Museumshavn
 • Kristiansand museum
 • Emijoly yoga og pilates
 • Sørlandets Kunstmuseum (SKMU)
 • Bredalsholmen Dokk & Fartøyvernsenter
 • Gimle Gård
 • Kanonmuseet på Møvig
 • Kristiansand Domkirke
 • Båttur med Bragdøyabåten (Lumber–Bragdøya)
 • Båttur med M/B Høllen (Kvadraturen – Bredalsholmen – Bragdøya)
 • Gatekunst-vandring i Kvadraturen
 • For studenter: Sørlandet Klatresenter
 • “Turist i egen by”-rabatt: Aquarama Bad (20% på enkeltbillett)

Se program HER!


Vi besøkte Odderøya museumshavn, Naturmuseum og botanisk hage, Gimle Gård og Kristiansand Museum.

Odderøya museumshavn: Plastikk 2022 – Plastbåtregatta, en årlig regatta for klassiske norske plastbåter.

Naturmuseum og botaniske hage: Hovedbygget på oppussing, så vi gikk inn til den nye kafé-delen og så på noen steiner i glassmonter. Minimuseet var ikke en del av “Turist i egen by” (inngangsbilletter). Vi var ute i botanisk hage og tok mange bilder av blomster.

Gimle Gård: Vi fikk en kort miniomvisning på landets vakreste herregård! Det var nesten som å reise i tid fra huset ble bygget ved slutten av 1700-tallet til siste eier døde i 1982. Gruppen som var på miniomvisningen gikk samlet, etter en halvtime var det neste gruppe sin tur.

Kristiansand museum: Vi gikk inn og så “Minibyen”, som viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand. Vi besøkte også gamle historiske hus og gården.

Les også:

Turist i egen by 2019
Turist i egen by 2018

En hundeutstilling av Erik Pirolt

ERIK PIROLT – En hundeutstilling på Galleri BI-Z i Kristiansand 28. mai – 11. juni 2022.

Hundene har fått en egen utstilling! Dette er en hundeutstilling for hunder – hunder er hjertelig velkomne på åpningsdagen 28. mai på Galleri BI-Z. Galleriet er fylt opp med skulpturer av hunder i forskjellige former og fasonger. Vi kan blant annet se bulldogs uten hoder, lange dachs-hunder og store hunder som uler.

Da Erik Pirolt var liten, ble han angrepet av en hund. Siden den gang har han hatt en sterk frykt for hunder, spesielt store hunder. For å komme over angsten, var idéen å lage en hundeutstilling og invitere hunder til å komme. Å møte det du frykter aller mest, er veldig modig gjort!

Erik Pirolt er kjent for å bruke humor og tenke utenfor boksen med sine kunstprosjekter. Han har laget verdens største marsipangris og en korona-julekule (julen 2020).

Les også:

Her har hundene fått sin egen kunstutstilling (kilde)
Avduking av verdens største marsipangris (kilde)
Juleviruset

Halo og regnbuedager i byen

Denne uken er det Skeive Sørlandsdager i Kristiansand 21. – 27. august. I byen vår er det blitt hengt opp masse regnbueflagg, for å feire kjærlighet og mangfold. Det er også mange arrangementer denne uken.

En halo viste seg på himmelen i dag ettermiddag. Den var utrolig nydelig å se på og fenomenet stod i stil med regnbueflagget på Torvkvartalet! Har du noen gang sett en regnbue-ring rundt solen?

Ordet halo kommer fra gresk og betyr sirkel. Halo betyr også lysring eller stråling. En halo oppstår når sollyset brytes gjennom iskrystaller i atmosfæren.

Les også:

Halo rundt solen

Sandskulpturer i Gravane 2022

Om du har vært i Kristiansand i sommer, har du sikkert lagt merke til de flotte sandskulpturene i Gravane. De er laget av kunstneren Elisabeth Kristensen (@elisabeth.istanbul) + noen av hennes kollegaer. Det er mange turister og lokale som stopper opp og tar bilder av sandskulpturene. Skulpturene kom opp i juni-juli, og står frem til midten av august.

– Hva synes du om sandskulpturene?

 

Les også:

Sandskulpturer i Gravane (2021)
Sandskulpturer i vår sommerby (2020)
Gate- og sandkunst på Nodeviga – Odderøya (2019)

Axels Tivoli i Tresse

Et stort tivoli tok plass i Tresse, Kristiansand 16. – 22. juli. Det var gratis inngang, men for å prøve ut tivoliets karuseller, måtte man kjøpe billetter i billettlukene. Her var det masse gøy for store og små: Barnekaruseller, store karuseller, spill og kiosker.

Les også:

Skandinavias største tivoli i vår by
Sommerdager i Tresse

A true Kristiansander

Har du lagt merke til de nye søppelkassene i Kristiansand? De finner du overalt på steder der folk flest oppholder seg som på Torvet, Tresse, Bystranda, Strandpromenaden og Otterdalsparken. Teksten på søppelkassene oppfordrer, og minner innbyggere og turister på hvor søpla skal kastes slik at det ser ryddig rundt i byen vår.

Denne meldingen sier noe om å være “En ekte Kristiansander”. Det er en ekte Kristiansander holdning. Det betyr at vi alltid skal kaste søpla i søppelkassene. Vi håper at det er slik du også gjør det når du besøker byen vår.

Søppelkassen i Strandpromenaden har et bilde av en mann (kommer ikke på hvem det er) som sier:

Hva, natursvin?
Nei, da blir æ så sinna at æ syns møndighedan skulle gribe inn.

Søppelkassen i Tresse har et bilde av en sjimpanse (Julius?) som sier:

Den som var her før deg traff riktig med søpla si.
Å i heiane!
takk for at du bruker haue og ikke raua.

Søppelkassen i Otterdalsparken har et bilde av “Kaptein Sabeltann” som sier:

Se det!
Gjør som de som var her før dæ, brug denne dunken til søpla!
KAST O’ HOI!

This message says something about being “a true Kristiansander” which means to always throw the garbage in the bin. We sure hope thats how you do it as well, when visiting our town.

Håper alle hjelper til å holde Kristiansand ryddig ved å ta i bruk søppeldunkene.

Visste du at det er mulig å pante iskrempapir? I sommer kan du bidra til at mindre ispapir ender opp i naturen og du kan tjene penger samtidig. Hennig Olsen tester pant på iskrem emballasjen deres. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen Bower (en anbefaling).

– Er du en “Ekte Kristiansander”?
– Hva synes du om designene?