Bussjåfør nektet å ha oss med selv om bussen ikke var full

Fortsettelse lørdag 24. juni. Resten av kvelden ble nesten som et mareritt for meg haha. Pink Party konserten var jo ganske bra da jeg så The Main Level, Ylva, Gino Bless, Sofa, Suite 16 og litt av Jesus Loves Electro opptrådte på scenen. Vi hadde vært på konsert siden kl. 19:00, og en time senere valgte vi å gå og ta bussen hjem siden det gikk lite buss en lørdagskveld (så er også bussene innstilt på sommertid). På busstoppet stod det 5-6 ventende personer som også har vært på konserten. Konserten holdt på til over kl. 21:45 og sist ut var Isac Elliot – en favoritt. På forhånd hadde vi sjekket bussavgangene og på denne tiden hadde ikke 01 og M1 avganger på Sørlandssenteret Vest, så måtte uansett ta 100-bussen på Sørlandssenteret terminal. Vi ventet en time.

Jeg hentet kameraet og skulle til å gå inn på konserten igjen for å kjøpe mat da det var sent på kvelden (og at jeg var så sulten). Sikkerhetsvaktene holdt enda på med å sjekke veskene og alle folk som skulle inn på konsert. Som sagt kom jeg ikke inn med kamera i veska. Husker at jeg sa “kan jeg ikke engang gå inn og kjøpe mat?”. Men fikk noen til å kjøpe pølsebrød for meg som jeg spiste på vei tilbake til bussholdeplassen.

Endelig kom 100-bussen som skulle inn til byen. Bussjåføren stoppet bussen, åpnet døra foran og vi gikk opp trappa. Det var to ledige plasser foran på hver side bak bussjåføren. Jeg så mange flere plasser bak også. Bussen var ikke full. Bussjåføren sa at han ikke kunne ta inn flere og at han bestemmer. Jeg lurte på hvorfor han stoppet bussen og ikke lar oss sitte på? Vi snakket med han og spurte “hvorfor det?” og han sier “jeg bestemmer”. Han lukket døra, klemte oss nesten, og sa at vi skulle ta neste buss. Den neste bussen gikk en time senere ifølge skjermen på bussholdeplassen. Da måtte vi vente 2 timer til og det var kaldt. Det begynte å regne også …

Vi tenkte på hvordan vi skulle komme oss hjem. Plutselig så vi en taxi som kom kjørende fra Sørlandssenteret Øst. Bare en ren tilfeldighet. Vi vinket og løp bort til taxi og sjåføren stoppet etter ved rundkjøringen på XXL. En annen ville også hjem, han ventet også på 100-bussen men kom ikke på, så vi avtalte å ta samme taxi hjem og delte på taxiregningen. Må nok være første gang på lenge jeg har tatt taxi!

Jeg synes bussjåføren ikke har rett til å avvise passasjerer når det har (sitte)plass på bussen. Vi ble rett og slett kastet ut av bussen denne kvelden (for ingenting?), og hadde vi ikke tatt taxi hadde vi nok ikke kommet oss hjem.

Heldigvis ordnet det seg! Vi fikk et flexikort på 10 reiser fra AKT som en erstatning. 

#konsert #opplevelse #tanker #meninger #personlig

Kameratrøbbel på konsertbesøk

For en kveld det har vært. Jeg hadde gledet meg til å gå på Pink Party konsert. Kanskje det er andre gangen jeg er på konsert (første gangen Palmesus i fjor). Jeg har aldri sett for meg at DETTE ville skje. Altså: #1: Jeg ble nektet adgang fordi jeg hadde med meg et kamera! ET KAMERA kan vel ikke skade noen, tenkte jeg da. Jeg var usikker på om kamera var lov å ha med, så jeg spurte for sikkerhets skyld de som stod ved “bytte mot armbånd” på torsdag da jeg byttet billettene mot armbåndene. De sa kamera må da være lov å ha med inn på konserten så da regnet jeg med at jeg kunne det siden plakaten ikke opplyste kamera som en av forbudte ting å ha med som mat, drikke, paraply, hund, barnevogner osv …

Vaktene som stod ved inngangen var svært opptatte av å kroppsvisitere publikum som skulle inn, kikket ned i posene og veskene deres. Tok sikkerheten på alvor når det har skjedd så mange terrorangrep i det siste. Ikke særlig hyggelig å bli kroppsvisitert, men de gjør det bare for sikkerheten. Jeg kom meg ikke inn, så ble stoppet på utsiden og en av vaktene i gul refleksvest sa: – La meg se nedi veska di. Dette her kan du ikke ha med inn, og pekte på kameraet mitt. Han mente at kameraet var for profesjonelt og hørte med de andre vaktene i nærheten som også tok en titt. – Helt klart, ikke speilrefleks. Kanskje kameraet mitt ser sånn ut på utsiden, men mitt på innsiden er bare et enkelt nybegynner-systemkamera med en standard linse på 18-55 mm. Sony a3000 heter det. Synes de var strenge på det også sa de at jeg ikke får komme inn. Bare på grunn av jeg hadde med et kamera. Hva med å ta med det inn og ikke bruke det? Nei. Hvor skulle jeg legge fra meg det når senteret stengte kl. 19?

En dame sa at jeg kunne legge igjen det under et hvitt telt ute. Det lå noen hvite og sorte kofferter, og noen hadde lagt fra seg vesker og sekker der på eget ansvar. Jeg synes at det ikke var lurt å legge igjen kameraet mitt der siden det har en verdi og på grunn av “eget ansvar, vi tar ikke ansvar hvis ting blir stjålet”. Er ikke så trygt å legge fra seg verdigjenstander når det er ca. 12 000 mennesker på konserten. Hvor kunne jeg da legge det? Jeg tenkte og tenkte. Er jo ikke vits i å snu/dra hjem når jeg nettopp har kommet med buss. Hva med å spørre på Egon, noen få meter unna? Jeg fikk kontakt med en som jobbet der (og jeg må si tusen takk for at hun tok seg tid til å låse det inn).

Da jeg hadde lagt fra meg kameraet inne der, stilte jeg meg i kø, og da så jeg en annen som også hadde med seg et profesjonelt kamera foran meg. Vakten stilte de samme spørsmålene og gjorde akkurat som det med meg. Her er et MEN. Det viste seg at hun kunne slippe inn med kameraet sitt! Det var jo akkurat samme som mitt, bare at det var et kompaktkamera med en litt lengre objektiv og flippskjerm. Så: Hva er forskjellen på mitt og hennes? Hennes kamera er jo mye bedre enn mitt og dyrere, jeg kan ikke tro at hun ikke måtte legge fra seg det. Kjenner at jeg blir så sint og irritert når det ikke opplyses om forbudt med å ta med kamera og at de som jobber der sier feil om at det er lov å ha med kamera inn når det ikke er lov. Vær så snill: SETT OPP ET SKILT PÅ DET NESTE GANG, TAKK. Og ikke si at de med små og dyre kameraer kan slippe inn. Er ganske surt for meg å måtte snu og legge fra meg kamera samt å gå glipp av begynnelsen av konserten. Hun med kamera slapp inn fordi hun hadde et kompaktkamera (merk: med en svær linse), og jeg ikke fordi mitt var mye større og billigere bare med standardlinsen. Ser jo helt likt ut på utsiden, like stor og tung i vekt. Noen får lov, andre ikke. Selv om jeg sa tydelig at jeg var en blogger, så nektet de.

Inne på konserten så jeg også en annen jente med nesten samme kamera som meg. Nesten lik, også et kamera med navn Sony. Hun hadde ikke på nøkkelbåndet med et fotopass på, så hvorfor får hun også lov å komme inn med kamera? Jeg skjønner det bare ikke!

Ok? Synes det blir feil å nekte noen og gi tillatelse til noen. Her har vi noe å lære alle sammen: La kameraet bare ligge igjen hjemme når det er konsert. Spesielt kameraer i en stor størrelse. Det skaper bare problemer og det verste er at det vil komme en stor krangel ut av situasjonen.

Jeg ønsker ikke å lage en stor krangel ut av det, men jeg vil bare komme med min opplevelse og mening. Altså et kamera skader ingen med mindre noen kaster det over på folk (kommer sannsynligvis ikke til å skje uansett).

Å være med på konsert er det gøyeste jeg vet om, selv om det bare er første gang på Pink Party for meg. Mange ting spiller en viktig rolle når det kontrolleres ved inngangen. Kameraet ble kanskje ikke med, men her er noen bilder fra konserten sett gjennom mobilkamera:

Ikke nok med det, fortsettelse av dagen følger … Har du noen gang blitt stoppet ved inngangen på konsert?

#kristiansand #pinkparty #konsert #lørdag #helg #foto

Avslutningsfest for avgangselever

Dagen i går var jeg med på avslutningsfesten for de som er ferdige med ungdomsskolen. Jeg har selv vært en avgangselev før. Med underholdning, taler og morsomme danser, har gjort det slik at vi alle kommer til å huske. Med bilder og videoer vi kan se tilbake på. Vitnemålene ble utdelt klassevis fra A til F på slutten av programmet.

En dansegruppe, “Michael Jackson” – kongen av pop (også dans) og vitnemålsutdeling.

Mange signerte en T-skjorte med navnet sitt.

#avslutningsfest #avslutning #skole

#PINKPARTY2017

Noen som skal på årets Pink Party på Sørlandssenteret? Det skal jeg for første gang! De siste månedene har jeg samlet sammen en hel haug av kvitteringer fra senteret som ble byttet om til billetter (billettene skal så senere byttes i armbånd). Jeg gleder meg allerede til å se hvilke artister som skal opptre på selve konserten.

Jeg har forresten laget denne editen (bildet over) i Photoshop. Det er så gøy med design og redigering, så hvorfor ikke 🙂

T-skjorten som nesten alle kommer til å gå med!

#pinkparty2017 #sørlandssenteret #konsert

Kjærlighet i lufta

Her er noen fotogene fugler som elsker å bli fotografert. Ender og svaner viser kjærlighet overfor hverandre. Har du sett så vakkert ♥

#svaner #ender #foto #kristiansand #dyreliv #fugler

Nesten gratis Fidget spinners

Disse er kule å fikle med, eller hva? Du har sikkert sett Fidget spinners, et lite leketøy som mange barn nå for tiden holder og spinner. Fidget spinners har blitt populært verden rundt. Noen sier at den er avslappende, mens andre sier det er for å stresse ned. Fidget-spinneren skal også ha en beroligende effekt på personer med ADHD, autisme eller angst. De har tre “armer” med et kulelager i midten og er behagelig å holde. Jeg har sett mange butikker her i Norge selge Fidget spinners til ca. 49 kr og oppover til 299 kr, men er de virkelig verdt prisen?

Man kan faktisk kjøpe spinnere billigere på nett. Jeg bestilte 2 stk av disse Fidget spinnere på Wish 2. juni og de kom i posten i går ettermiddag. Det tok 3 uker fra da jeg har bestilt til de kom. De jeg bestilte kostet til sammen 35 kr med frakt beregnet. Synes galaxy fargen var så fin og prisen grei nok. Fidget spinneren er faktisk gratis (eneste som koster er frakten på 17 kr). Link til spinneren jeg bestilte HER. Har testet spinneren: Veldig god kvalitet og kan spinne i flere minutter.

Ikke at jeg går rundt og spinner på disse, men bestilte til brødrene mine som hadde så lyst på en hver. Da har de noe å tidsfordrive med i sommerferien!

߷ ߷ ߷ ߷ ߷

#fidgetspinner #populært #spinnere #spill #leke

Flower power road

Når vi går mot Odderøya, legger vi bare merke til de nydelige blomstene Petunia. De finnes i forskjellige farger og står i blomsterkasser langs over Odderøya broa (Slow Bridge). Broa er pyntet med fargerike blomster så mange kan drømme seg bort litt. Sommer er det jo, flott er det også.

#kristiansand #odderøya #gravane #natur #sommer #byliv #foto

Sommerbilder fra blomsterbyen

Heisann fra fine og vakre Kristiansand by. Blomster høyt og lavt i bed, blomstertårn, kasser og blomsterbøtter. Ikke rart at Kristiansand er kjent for “blomsterbyen” og “sommerbyen”. Jeg har vært på byvandring i ettermiddag for å ta en del sommerbilder til bloggen. Spottet mange turister rundt omkring og nede ved Bystranda/Tresse der mange så ut som storkoste seg. Å dra på byvandring i en varm dag som denne søndagen, er spennende, men man blir ganske svett av å gå rundt med et tungt kamera slepende rundt halsen. Hva gjør man ikke for det man er glad i å gjøre?

Fargerike blomsterbed i Wergelandsparken.

Byen vår har fått mange PALMER. Jeg elsker palmetrær! Et palmetre står for styrke (ifølge Wikipedia). Snart er også Palmesus festivalen på plass (ikke lenge til!).

Ser ut som måkene i bakgrunnen også trives.

Dette mystiske store treet. Bladene som kryper oppover trestammen. How nice?

#kristiansand #sommer #sommerbyen #blomsterbyen #juni #natur #blomster #planter #foto #fotograf