Cavalier Chocolatier

Reklame | Trybe

I dag fikk jeg tilsendt Cavalier Belgian Chocolatier Milk Caramel Flavour og Dark Mocha fra Trybe (bedre kjent som LikenShare før). Cavalier sjokolade er en sukkerfri sjokolade laget med det naturlige søtningsstoffet Stevia. Stevia har ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret.

Pakningen er merket med Fairtrade – verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel. Det er bra at sjokoladene er uten tilsatt sukker, men jeg lurer på om det påvirker smaken.

Milk Caramel Flavour: Mye god smak, elsker smaken av karamell! Et stort pluss er at karamellen ikke setter seg fast i tennene.

Dark Mocha: Smaker som mørk sjokolade, en blanding av kakao og melk. Mocha er mer som en kokesjokolade. Smaken varte ikke så lenge og var litt sur. Sammenliknet med Freias melkesjokolade, så er Freia sin litt bedre. Det kan være fordi det ikke er tilsatt sukker, noe som kan ta hensyn til.

#sjokolade #likenshare #sponset

Bolia Designmøbler

#interiør #hjem #bolia #inspirasjon

Ny Bosch tørketrommel A++

I dag var det tilbud på Bosch tørketrommel med varmepumpefunksjon til 3995,- // før 5790,- på Elkjøp. Var tidlig ute som vanlig for å sikre denne herligheten. Før hadde vi en tørketrommel i klasse C, men denne brukte mye mer strøm, så vi vurderte å gå over til A++ som kunne redusere forbruket. Siden det ikke er vindu på vaskerommet blir det så mye vått og fuktig, denne har varmepumpe med SelfCleaning Condenser som rengjører selv. Siste Black Friday innkjøp.

#hvitevare #tørketrommel #hus #hjem #innkjøp #blackfriday

Bokfjesfredag og bilder vi kan misforståes

Norsktimene i dag var ganske morsom og lærerikt. Vi skulle ut å ta bilder! Gruppene fikk vi velge selv (vi var 5). Vi gikk først til skolebiblioteket for å ta noen #bokfjesfredag bilder. Det var at noen skulle holde boka og få den andre bak boka til å følge mønsteret – se ut som coveret på boka. Synes det ble kjempemorsomt.

Etter det var vi ute rundt omkring i Kvadraturen noen timer for å se etter spesielle ting som vi kunne ta bilder av. Jeg fant et bilde der det stod 3 pakker med boller (skulle kanskje ha stått 3 stk). Og Upstairs da! UPSTAIRS skulle ha gått oppover, ikke nedover.

Kjøre port eller kjøreport? Forskjellige betydninger. Og skiltet? Forbudt å parkere her!

Appelsin 100% Juice eller appelsinjuice.

Butikken skal ta med salget sitt og flytte 100 meter lenger nede i gaten …

#foto #bilder #bokfjesfredag #galleri #morsom

Norsktentamen

I dag møtet vi kl. 08:30 fordi vi skulle ha norsktentamen (fra kl. 09 – 14). Det var viktig å møte i god tid, til å starte med (god tid til å finne fram bøker, PC og skrivesaker). Det var flere klasser som hadde norsk tentamen samtidig. Vi satt en på hvert bord i et åpent (dobbelt) klasserom sammen med 3. påbyggsklassen og det var to vakter som passet på. Vi måtte sette fram jakker, mobiler og sekker ved tavla før tentamen begynte. Vi registrerte navn og klasse, litt over kl. 09 fikk vi utdelt tentamensoppgaven. Det var en kortsvarsoppgave og en langsvarsoppgave (velge 1 av 4) + noen tekstvedlegg. Noen av dem hadde vi lest om før, så det var ikke vanskelig å skjønne. Da det kom til hvordan vi skulle forklare de tre f-ene og teaterstykket. Hvordan skulle jeg forklare det? Tilslutt var det langsvaret. Jeg valgte å skrive en kreativ tekst (novelle). Jeg satt til kl. 14 (siste time), tror det ikke gikk så bra, men det har overrasket meg at tentamen i år var mye vanskeligere enn de vi hadde på VG1 og VG2 … Nå gjenstår en siste tentamen: Matte.

#skole #påbygg #tentamen #norsk

Snart norsk tentamen

Nå er det ikke lenge igjen til vi skal ha tentamen i norsk. Det er på onsdag, og vi skal nok sitte 5 hele timer i strekk for å skrive alt vi kan om det vi har lært på skolen så langt. Nytt i år er at det er mulig å bruke It’s Learning og andre oppslagsverk som Wikipedia og ordbøker (men ikke oversettelsesprogrammer). Det er ganske greit siden det går an å søke litt rundt. Før tentamen har vi sett på tidligere tentamensbesvarelser for å se på ulike feil/hva de forskjellige kandidatene har svart på de ulike langsvarsoppgavene. Mange av disse var å lese vedlagte tekster, så å skrive/argumentere/drøfte eller sammenlikne mellom. Langsvarsoppgavene er mer som lange (sies av seg selv), rundt 2 – 3 sider med fagrealerte språkbegreper. Vi har ikke fått noen forberedelseshefte, men det er kanskje ikke noe vi må forberede oss til?

#skole #påbygg #tentamen #norsk

Min by

Inn mot byen, ved Vesterbroa. Vi kan se jernbanen, Domkirka og alle de store skipene. Ikke så langt unna kan vi gå til Arkivet eller til kulturhuset Samsen.

#foto #kristiansand #by

Skoleplan før jul

Her er en plan som forteller hva vi skal gjøre på skolen før vi tar juleferie (ikke lenge til likevel). Håper bare ikke at alt kommer på samme uke …

#påbygg #skole #plan

SUKHI – Vakre, skreddersydde tepper som gleder alle

Reklame | Sukhi

Gjennom den nye nettsiden til Sukhi vil talentfulle håndverkere fra utviklingsland lage skreddersydde, unike og håndlagde tepper ut i fra hvordan du selv vil ha det.

Sukhi er håndlagde høy-kvalitets tepper som kommer direkte fra håndverkerne, som vil si at de kjøper det direkte fra personen som har laget teppet. Sukhi ønsker å bringe mye glede og kvalitet til hjem over hele verden.

Som Sukhi-kunde kan man få opptil 60% rabatt i forhold til lignende nettsider. Det finnes forskjellige titalls farger, fasonger, mønster og størrelser å tilpasse etter eget behov. Om jeg er usikker på hvordan teppet mitt skal se ut, kan jeg finne tips og råd ved å besøke nettsiden til Sukhi. På nettsiden kan jeg sette sammen og forhåndsvise forslag til teppedesignet. Å velge designet selv blir teppene mer eksklusive og unike sammenliknet med teppene vi er vandt med i hverdagen.

Å bestille teppe fra Sukhi kan være en perfekt gave, ettersom mange har glede av dette. Kanskje til familien, en venn eller noen jeg setter stor pris på, som liker design, former og farger. Teppene er utrolig fine på gulvet, det er stilrent og mykt å gå på. Jeg kan kjenne den fantastiske følelsen av å være nær et så flott og skreddersydd teppe.

Jeg synes Sukhi passer for alle som har en lidenskap for design. Alle fargekombinasjoner, størrelser og design er mulig. Hvert Sukhi-teppe er unikt fordi det går an å skreddersy teppet som jeg selv ønsker å ha det, noe som passer meg godt. Jeg liker å prøve ut nye ting, og elsker dessuten alt som har med interiør å gjøre. Alle teppene er laget av naturlige materialer. Resultatet av dette er et autentisk teppe – som vil si at det passer til hjemmet og min personlige stil.

Visste du dette? I Nepal betyr Sukhi “glede”. Hvis du bestiller et Sukhi-teppe, bidrar du 2-3 ganger mer enn gjennomsnittlig regional lønn til håndverkene deres i Nepal, India, Tyrkia og Marokko. Det gjør at håndverkerne for eksempel kan sende barna sine på skolen, og de kan selv jobbe fra hjemme om de ønsker det. Sukhi forsikrer seg om at håndverkerne blir behandlet rettferdig og likevel blir ikke kvaliteten på teppene påvirket. Dette synes jeg er helt topp!

Sukhi-kolleksjonen inkluderer ull og filttepper fra India, Beni Ourain-tepper fra Marokko, filttepper fra Nepal (også kjent som UllKuleTepper) og patchwork-tepper fra Tyrkia. Jeg har allerede funnet meg mange favoritter!

Følg gjerne Sukhi på:
Facebook og Instagram


#sukhi #glede #interiør #tepper #design #annonse