Nyttårsaften – årets aller siste dag

Flere store byer her i landet avlyser offentlig fyrverkeri på nyttårsaften på grunn av koronasituasjonen. Fyrverkeriet har blitt avlyst i både Trondheim, Drammen og Kristiansand. Det er for å redusere antall sosiale kontakter og unngå at folk samler seg i store folkemengder. Vi vil vel ikke ha oppblomstring av smitte etter nyttår?

Photos by Michael Fousert on Unsplash

I Kristiansand pleier kommunen å sende opp fyrverkeri på Odderøya hvert år. Veldig trist at det blir avlyst, så jeg får håpe at noen privat sender opp noe fyrverkeri i området der jeg bor. Jeg liker å se og ta bilder av fyrverkeri, men liker ikke den høye lyden når det smeller på sitt høyeste. Tenk også på kjæledyrene som skremmes av raketter. Årets verste dag for mange dyr.

Nyttårsfyrverkeriene 2020:

2019:

2018:

2017:

Håper alle får en fin og trygg nyttårsfeiring med de dere er glade i!

– Hvordan feirer du nyttårsaften?
– Skal du skyte opp fyrverkeri?

Les også:

Takk for i år! + mine nyttårsforsetter
Godt nyttår! (2019)

Video: Julebyen Kristiansand

Vi teller ned og Jan Oddvar Skisland (Kristiansands ordfører) tenner julegrana på Torvet i Kristiansand! Frelsesarmeens hornmusikk spiller, Kristina Jølstad Moi synger og ordfører Jan Oddvar Skisland holder appell. Klipp i begynnelsen er filmet i 2020. Filmet 1. søndag i advent, 28.11.2021.

Les også:

1. søndag i advent: Julegrantenning og julekonsert
Førjulskveld i byen – Julekula tennes!
Tenning av lysbroa på Fiskebrygga

Video: 3D Lysshowet i Kristiansand

Se det spektakulære 3D lysshowet i Julebyen Kristiansand! I år er endelig 3D lysshowet tilbake etter en koronapause. Lysshowet vises på den 70 meter høye Domkirkeveggen hele desember. Filmet på premieredagen 13. desember 2021.

Les også:

Premiere på det spektakulære 3D lysshowet

Jeg er mine billeder – mine billeder er mig

Jeg er mine billeder – mine billeder er mig, av Ursula Reuter Christiansen. Utstillingen er produsert sammen med Oslo kunstforening og i nært samarbeid med billedkunstner Thorbjørn Reuter Christiansen, Reuter Christiansens yngste sønn. Utstillingen vises på Kristiansand Kunsthall 23. oktober – 30. desember 2021.

Ursula Reuter Christiansen (f. 1943) ble født i Tyskland under krigen, men har bodd store deler av livet på den danske øya Møn. Hun er maler, og uttrykker seg gjennom filmer, diktning, broderier og keramikk. Reuter Christiansen er særlig kjent for sine kvinneskikkelser.

Valmuen er et motiv som går igjen: Det er et symbol på soldatenes blod, den evige hvile, som hun maler svarte nå etter at verden ble rammet av pandemien.

Et utvalg malerier presenteres fra begynnelsen på 1970-tallet til i dag. Utstillingen blir en reise i de siste 40-50 årenes kunsthistorie fra 70-tallets feminisme via det heftige ekspressive maleriet til dagens eksperimentelle kunstscene.

Washed Out Faces / Udvaskede ansigter (2021). Installasjonen består av 12 bomullslerreter, tinnbøtte, klessnor og klesklyper. Den viser ansikter som er i ferd med å viskes ut og forsvinne.

Les også:

Livet som kunst (kilde)
Det forjettede land
Natt og dag
Abstrakt kunst og myke matter

Julelandsbyer

Håper alle har hatt en fin romjul så langt! Er det bare meg eller har julen 2021 gått utrolig fort? I romjula skal jeg ikke gjøre noe spesielt, så jeg har tenkt å redigere noen videoer, se gjennom bilder og poste julerelaterte innlegg her på bloggen frem til nyttår.

I desember stakk jeg innom Europris Sørlandsparken Pluss og Meny Sørlandsparken. Der la jeg merke til noen flotte stemningsskapende og lysende julelandsbyer på utstilling. Se de her:

Les også: 

Julelandsby på Oddernes Hageland 2021
Juleutstillinger på Rusta
Dekorasjonsbyer på utstilling

What I got for Christmas

Da julemiddagen på julaften var ferdig, var det så sent at vi lot julegavene under juletreet stå til neste dag. Som i USA og mange andre land, åpnes julegavene på morgenen 1. juledag. Det gjorde vi!

Flax til hele familien! Dessverre vant vi bare på en Flax julekalender liten. Resten ble tap.

Jeg fikk: Isbjørnmotiv kopp med Mars-sjokolade, eplegløgg, sjokoladekuler, telysholder, pose med Snickers, oppskrift og ingredienser til hjemmelaget brownies i glasskrukke, ullgenser, premier fra julekalendere: Pokémonpakke, Spider-Man og salatbestikk (skrevet mer om HER), flaxlodd og julekalender + penger.

Dette var mine julegaver for julen 2021. Fikk så mye fint, så er veldig takknemlig for det. Tusen takk for alle julegavene!

– Hva fikk du til jul i år?

Premier fra julekalendere

1. – 24. desember deltok jeg i ulike julekalendere. Vinnersjansen er egentlig ikke så stor, men det ble noen flotte premier på meg i år – heldige meg! Julekalenderpremier julen 2021:

Laks Backloin 1/2 180g Frøya (Julelotteri Meny)

Skinnfri, spis rå eller oppvarmet. Premium fisk, godt til sushi!

Reshiram & Charizard GX Tag Team Premium Collection Box (Lekia)

Eksklusiv boks som inneholder 1 GX Tag Team Card, 1 Stort GX Tag Team Card, 10 Boosters & A Code for Online Games.

Fikk også med en ekstra leke som “plaster på såret” siden Pokémonpakken ble skadet under transport.

Goo Jit Zu Spider-Man Superstretchy

Veldig myk og bevegelig figur, tror ikke denne typen selges i butikk mer. PS: Om noen er interessert i å kjøpe lekene, send meg en melding!

Salatbestikk fra Rosendahl i en gaveeske (VitaePro)

Elegant designet med sylinderformet skaft som gir et godt og velbalansert grep. Designet med fokus på estetikk, eleganse og funksjonalitet, som passer både til hverdag og til fest.

Kiwi gul 3 stk Cevita (Julelotteri Meny)

– Har du vunnet noe i julekalendere du har deltatt i?

Julemiddag på julaften

Da var julemiddagen på julaften overstått. Det stod masse god mat på bordet: Pinnekjøtt, ribbe, karbonader, poteter, scampi, reker (kom ikke med på bildene), grønnsaker og salat. Til drikke: Vin, “julebrus” Urge Holiday Flavor, Sprudle kullsyrevann og øl. Vi var 5 personer, all maten ble spist opp og beregnet riktig mengde. Sparte bare litt pinnekjøtt igjen til middagen dagen etter.

Min juletallerken:

– Hva spiste du på julaften?

Les også:

Tidenes julemiddag
Julaften og en stor middag
Julemiddag med familien

Hvordan komme seg gjennom vintermånedene?

Reklame | Farmasiet

Om vintermånedene har du kanskje kjent på det å være trøtt, slapp og sliten. Det kan skyldes at kroppen din mangler vitaminer. Sola er ikke kraftig nok til at kroppen lager D-vitamin. Da er kosttilskudd noe å anbefale for at vi får i oss nok vitaminer slik at vi kan komme oss gjennom de korte og mørke dagene.

-30% rabatt på vitaminer og mineraler.

Bringebærsmak   |   Ananas og papaya (Jungel Edition)   |   Jordbærsmak

For en uke siden bestilte jeg hjem kosttilskudd fra Farmasiet. Pakken ble levert i posten i dag, på julaften! Jeg har gått tom for Vitaminbjørner (tyggetabletter), så jeg bestilte tre nye bokser. Anbefalt dosering: Barn fra 11 år og voksne: 2 bjørner. Barn over 3 år: 1 bjørn.

Det blir aldri kjedelig å ta vitaminer, for de smaker så godt! En boks med 60 tyggbare bjørner holder til en måned (om det tas to bjørner hver dag), og boksen med 120 bjørner holder til to måneder.

Vitaminbjørnene består av de 9 vitaminene A, D3, E, C, niacin, B6, folsyre, B12 og biotin. Dette er multivitaminer som er gode for immunforsvaret ditt. Vitamin A, B6, B12, C og D ivaretar funksjonen til immunforsvaret.

Vitaminbjørner støtter Sykehusklovnene med 1 kr pr boks!

Nå har jeg gått på Vitaminbjørner i to måneder, og det skal jeg fortsette med. Jeg ser frem til å smake på de nye smakene jeg ikke har prøvd før.

Førjulssalg -50% på julegaver
(gjelder til og med 24. desember)