Amalie Olsen & Sophie Elise

Reklame | Lyko

Icon Beauty av Amalie Olsen

 

Glöd av Sophie Elise

Innkjøp: Interiørting på Elkjøp

Reklame | RoyalDesign

I dag har jeg vært en tur på Sørlandssenteret. På Elkjøp kjøpte jeg mange interiørting. De har så mye fint, og noen ganger kan man finne skatter også.

Hentet stolen som jeg kjøpte på torsdag. Den er trukket i kastanjebrun (bordeaux) velur, og har svarte metallbein. Opprinnelig en spisestol, men den står nå på rommet mitt som en ekstrastol og sitteplass. Jeg liker det myke stoffet veldig godt.

Kjøpte en Funktion kaffekanne og en lysblå Marimekko skål fra Iittala. Termokannen har et flott design og kapasitet på 1 liter. Var ikke helt sikker på om jeg skulle kjøpe skålen, så undersøkte nærmere på skålen. Joda, Marimekko var navnet! De er tidløse, klassiske og populære blant samlere. Nesten som en kunst å se på når den står utstilt og/eller er i bruk!

Sjekk ut andre Marimekko skåler i andre farger:

Grå//Klar//Rosa//Tranebær//Vanngrønn//Regn

Innkjøp, legges ut på en kort reise

Reklame | Ellos

I dag var vi fast bestemt på å komme hjem med en ny laptop. Målet var å kjøpe en ny laptop til broren min siden skole-PC-en hans snart synger på sitt siste vers. Han har hatt en del problemer med å koble seg på nett blant annet på studiestedet sitt og han har ikke hatt tid til å handle selv. De siste ukene har vi undersøkt og sjekket ulike laptops som kan være relevante, også har vi spurt han hvilken laptop han ønsker seg. Bare det å gå stikke innom 3 elektrobutikker tok oss til sammen 2 timer. Vi endte opp med å kjøpe: Laptop-etui dbramante1928, Asus Vivobook og en velur kastanjebrun (bordeaux) stol (se lignende stoler nederst i innlegget). Alt er kjøpt på Elkjøp.

Laptop-etui dbramante1928 til laptop 14″ – den er så myk inni.

ASUS VivoBook (nå på tilbud).

Laptopen er ferdig klargjort og installert av meg. Den skal legges ut på en kort Norgesreise siden den skal sendes avgårde om ikke så lenge.

Husk å oppdatere til Windows 10 2004-versjonen!

 

Sjekk ut disse kule fløyel-stolene!
(jeg kjøpte en lignende i burgunderrød, skal hentes senere)

Grønn stol   |   Grå stol   |   Oransje stol

Bildedryss: Slottsplassen

På Slottsplassen finner vi Det kongelige slott. Stilen på slottet er klassisistisk arkitektur. Uteområdet er en stor gruslagt plass. Plassen er et viktig møtested og brukes som paradeplass og til seremonier. På 17. mai er det en tradisjon der barnetoget vandrer opp Karl Johans gate i Oslo og Kongefamilien hilser fra Slottsbalkongen.

Om sommeren er slottet åpent for publikum. Alle besøkende følger omvisninger med guide. Slottsparken er åpent hele året og inneholder flere severdige statuer. Verdt å sjekke ut om du er i Oslo!

Karl Johan-monumentet – rytterstatue av den svensk-norske kongen Karl III Johan.
(står foran Slottet på Slottsplassen)

“Folkets kjærlighed min belönning.”
Det norske folk reiste dette minde.

Maud – Norges dronning
(ved inngangen til Dronningparken)

Bildedryss: Aker Brygge – Tjuvholmen

Aker brygge er et område og et kjøpesenter i bydel Frogner i Oslo. Langs bryggekanten kan man se båter og ferger, man kan spise god mat og handle på shoppingsenteret. Veldig koselig å ta seg en tur ned dit om sommeren, da er det mange kjente folk å møte der!

Tjuvholmen ligger rett syd for Aker Brygge, mellom Pipervika og Filipstad. Der finner man blant annet Tjuvholmen skulpturpark som er et kunstanlegg, sentralt i Oslos havnebasseng. Jeg fikk ikke sett alt, men her er noe man får se i området rundt Astrup Fearnley Museet:

Bildedryss: Vigelandsparken

Vigelandsanlegget – skulpturanlegget i Frognerparken er alltid åpen døgnet rundt. Skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, og består av over 200 skulpturer i granitt, bronse og smijern.

Ved broen finner vi 58 bronseskulpturer. De viser en variasjon av barn, kvinner og menn i forskjellige aldre.

Den eldste skulpturdelen av parken er Vigelands Fontene. I midten av bassenget holder seks giganter den store tallerkenformede skålen oppe.

“Monolitten” står på Vigelandsparkens høyeste punkt, på Monolittplatået. Den består av 121 figurer som klynger seg sammen og er 17 meter høy.

Eple- og plommetreet

I år er ser det ut som frukttrærne gir oss noen epler og en god del plommer. Frukttrærne vokser som bare det for hvert år som går. Har allerede høstet masse plommer siden de har begynt å bli modne! De har fått en fin rød farge og en veldig rar form.

De gule blomstene heter dagliljer. Veldig fine!

Planteoppdatering: Druknet i regnvann?

Mye har skjedd siden sist! Har jeg nevnt at drivhuset er pakket vekk for sesongen? Drivhuset som jeg kjøpte på Rusta var kjempepraktisk. Det var lett å sette opp og ta ned uten å styre med skruer og hammer. Drivhuset kommer jeg definitivt til å få bruk for neste vår/sommer til dyrking av frø og små planter.

Etter Oslo-turen var det veldig godt å komme hjem til plantene mine igjen. De fleste planter har klart seg fint, mens noen har klart å “drukne” på grunn av kraftig regnvær. Følg med for oppdatering!

De 17 solsikkene som står på rekke langs veggen lever fortsatt. Den høyeste solsikken har oppnådd maks høyde, ca. 1,3 meter (har ikke målt, men tipper de er rundt der). De 2 første fra venstre har fått en pinne hver som støtte da de har blitt høye. De fleste solsikker har fått knopper og det er ikke lenge igjen til de blomstrer. Hver morgen gjør jeg en liten inspeksjonsrunde der jeg går over alle solsikkene og plantene. Jeg har lagt merke til biller, maur og bladlus, og de kan gjøre stor skade på plantene om de blir værende. Skadedyr kan forekomme når man dyrker økologisk.

Sukkerertene i pallekarmen har delvis kollapset til høyre side. De får bare være sånn helt til alle sukkerertene er innhøstet og det er på tide å klappe sammen for i år. Gresskarplantene blomstrer, men jeg har problemer med at de danner frukter. Grunner: Temperaturen har vært for lav (gresskar er en varmkrevende plante), mangel av humler og bier til å pollinere og blomstene faller av før det har dannet seg frukter! Tror dette er siste gang jeg forsøker å plante gresskar.

De 2 agurkplantene som står på framsiden er nå gravd opp fra blomsterpottene (lengst borte på bildet) fordi de så ikke ut etter ferien. Står igjen med 1 sukkerertplante og 2 agurkplanter.

Pink Thai Egg tomatplante. Den har fått sin spesielle form og farge, og det ser ut som et rosa egg! Karten blir først grønn, som hos andre tomater, deretter blir den nesten helt hvit, før den begynner å rødme til en lys rød/rosa farge. Smaken er ikke så søt, og tomaten egner seg best til “stir fry”/wokretter (hentet fra tomatprat.blogspot.com). Spent på en smakstest når tomatene blir modne!

Busktomater. Disse er lave, under 50 cm. På den ene tomatplanten har det kommet 3 tomater. De trenger litt mer tid til å modnes og kanskje en større potte.

Ananasplanten står fortsatt i vann og den har fått masse røtter! Litt usikker på hva jeg skal gjøre med den. I samme glass har jeg tatt stikling av agurkplanten som druknet i regnvann, en del av den var frisk nok til å leve videre så jeg puttet den sammen med ananasen. Det har forresten kommet små agurker på den!

Nydelig solsikke Sunspot på 50 cm! Det er den første solsikken som åpnet seg hos meg.

Resten av plantene på terrassen: Agurk- og tomatplanter går igjen! De står under tak og får rikt med dagslys hver dag.