Nyttårsmiddag

Nå har vi spist nyttårsmiddag med masse god mat sammen med våre venner. På menyen stod kylling, ribbe, scampi, stekte mandelpoteter og laks. Dumt at vi glemte igjen laksen, så den ble ikke servert på bordet da vi skulle spise. I den grå serveringstallerken er det oppkuttet ingefær blandet med purre og rester av frø fra brødet Goman Landemannen – dipp til kyllingen.

Til dessert: Hjemmelaget kake med masse krem og bringebær og blåbær som pynt. Siden det var så mye godt, spiste vi oss kjempemette.

#nyttårsaften #nyttår #2016 #2017 #middag #mat #kake

Nyttårsaften

I dag er det nyttårsaften, årets siste dag og måned. Allerede i morgen står et helt nytt år foran oss. Starten på et nytt kapittel. Vi tar farvel med 2016, og sier velkommen til 2017. Med det vil jeg si tusen takk til mine flotte lesere, sponsorer og dere som har fulgt med på bloggen min. Det setter jeg virkelig stor pris på 🙂

Fyrverkeri, hentet fra wallpaper-gallery.net 

Den siste kvelden i året får vi besøk av noen venner av oss, vi skal feire nyttår og se på fyrverkeri sammen. Det blir jo så gøy å ha noen å feire nyttår med. Vi skal også hygge oss, spille og spise god nyttårsmat. Jeg ønsker alle et godt nyttår og håper dere koser dere mye!

#2016 #2017 #nyttårsaften #nyttår #hverdag #fyrverkeri

Celly Wallet Case (Samsung)

annonselenke

Celly Wallet Case

For to dager siden bestilte jeg 2 stk Celly Wallet Case (lommebokdeksler) hos nettbutikken CDON.COM til mobilene Samsung Galaxy A5 (2016). Med rask leveringstid kom dem allerede i dag. Lommebokdekslene er laget i kunstlær som føles behagelig og deilig å ta på. Innsiden er beige og utsiden svart. 3 lommer til kortholdere og en lomme for f.eks sedler. Dette lommebokdekselet anbefales videre!

#innkjøp #nettbutikk #lommebokdeksel #mobilutstyr #mobil

Årets høydepunkter 2016 – del 2

Her kommer innlegg del 2 med oppsummering fra juli til desember. Har du ikke lest del 1, kan du lese den HER. Det har vært et spennende år!

JULI:

Årets høydepunkt og for en herlig opplevelse! De første to dagene i juli (1. – 2. juli) gledet vi oss til PALMESUS! Jeg var så heldig som hadde vunnet 2 festivalpass da jeg deltok på konkurransen til blogg.no: “Vinn 4 festivalpass til Norges kuleste beachfestival”, og HER kan dere lese innlegget mitt “Mitt beste festivalminne”. I tillegg valgte jeg ut en heldig leser som kommenterte på innlegget som også kunne vinne 2 gratis festivalbilletter til Palmesus 2016.

Palmesus Hotel (Clarion Hotel Ernst). Utenfor hotellet så vi en kul lilla bil. På panseret var det trykket “Palmesus”.

For en herlig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har både filmet og tatt massevis av bilder de to dagene. Dit vil jeg besøke igjen!

Lillebror vant gratis billetter, så vi besøkte Dyreparken 9. juli. Først tok vi Den Sorte Dame fra Kaptein Sabeltanns Verden over til Bombay. Dette var det første vi gjorde da vi kom inn på Dyreparken. Lenge siden vi har tatt noen av de båtene over. Køen var lang, så vi stod i kø ca. en time (kom på tredje avgang). Vi klarte å gå igjennom hele Dyreparken på én dag for å se mest mulig + dokumenterte med bilder og videoer over det vi så.

Dette var et meget sjeldent syn.

Jeg var mest fornøyd med disse to bildene.

11. juli fant jeg ut at en av studieønskene mine Yrkesfaglærerutdanning Design og håndverk (Oslo), ikke kunne være med fordi jeg manglet minimum to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning … Jeg hadde jo gått videre på skole (VG4 Påbygg) etter å ha fullført VG3 Interiør. Trodde det gikk an å komme inn, men da må jeg ha jobbet i minst 2 år etter fullført yrkesutdanning.

Neslesommerfuglene kom på besøk i hagen vår.

16. juli ble Pokémon GO lansert i Norge, og gjett hvem som måtte begynne å spille? Det var åpnet opp 151 Pokémons fra Kanto religionen. Gotta catch ’em all! Spillet ble populært over natta, folk var mye mer ute enn inne, flere kjøpte Powerbanks for å kunne spille flere timer på mobilen (og butikkene fikk stadig solgt flere Powerbanks på grunn av spillet), butikkene lokket med tilbehør til Pokémon GO og noen andre gikk til og med 24/7 blikket FESTET til mobilen.

Kaktusplantene mine fylte 1 år 28. juli – og slik så de ut!

 

AUGUST:

Studiestart på en mandag: 15. august. Jeg husket at jeg gledet meg veldig til skolen begynte igjen! I tillegg var det min første skoledag som student på en helt ny skole – universitetet. Dagene fremover måtte jeg skaffe bøker til studiet og bøkene kom etter to uker.

Alle naturfagstimene foregikk på Grimstad, så vi som valgte naturfag, måtte ta buss tre ganger i uken for å komme oss dit. Buss = tur og retur = minst en time.

 

SEPTEMBER:

3. september fikk vi gratis inngang takket være LOS dagen! Tidligere ble det sendt ut en e-post med gratis billetter der folk kunne “hente” på nett, men så var det fullt/ingen billetter igjen. Jeg meldte meg på en e-post melding, så fikk billetter etter noen dager. Dagen etter dro vi alle til Dyreparken igjen (2. gang i år).

Fall for fashion lørdag 24. september på Sandens.

Jobbskaper og kake til Strømmestiftelsen på Sørlandssenteret ved XXL.

Fant disse flotte sjøstjernene på fjæra i naturfagen da vi var ute i felt.

Jeg prøvde og kjørte Gokart for første gang på Evje.

Forskningsdagen der vi inviterte andre skoler til komme på besøk. Aktivitetsdag med naturfagrelaterte aktiviteter i biologi, fysikk og kjemi. Jeg stod i standen biologi med bøttene. Kort oppsummert så var elevene og lærerne både her og der veldig fornøyd med Forskningsdagen. Det var utrolig spennende å få til en aktivitetsdag der alle kunne delta og oppleve naturen som teamet var: Oppdag naturen!

 

OKTOBER:

Bestilte smykketreet som jeg pyntet med noen av mine mange smykker.

Bursdagen min, og jeg ble 20 år 10. oktober.

Skjærte ut et gresskar.

Hjemmeforsøk i naturfag: Kromatografi som brukes ofte ved kjemisk analyse og er en metode for å få sammensatte stoff (f.eks farger) til å dele seg opp. Å skille stoffer fra hverandre ved hjelp av kjemiske stoffer (vannløselig tusj) i kontakt med vann.

Hjemmeforsøk i naturfag: Ph i ulike løsninger: Indikator. Brukte rødkålsaft.

 

NOVEMBER:

Eksamenstid, en del lesing. Mye fraværende fra bloggen. Masse pensum å lese på. Vi hadde prøvemuntlig i pedagogikk og øvde til eksamen. 

Black Friday – yay! Utrolig mange folk på den dagen, 25. november.

 

DESEMBER:

Eksamenstiden: 5. desember i pedagogikk (muntlig) og 9. desember i naturfag (skriftlig). 1. semester slutt. Vi hentet frem juletreet og pyntet det 3. desember (vet det er tidlig). Gjensynsglede og julestemning. Desember har vært den fineste måneden i år synes jeg. Jeg tenker på den lange juleferien og mer tid til å være sammen med familien.

Årets juletre.

Julelys i byen, museumbesøk og julestemning. Synd det med snøen, som har blitt erstattet med kraftig vind og regn. Hvor har snøen blitt av?

#oppsummering #2016 #opplevelser #personlig #juli #august #september #oktober #november #desember

Årets høydepunkter 2016 – del 1

Året 2016 nærmer seg mot slutten, det er bare tre dager igjen til nyttår! Nå har jeg gått igjennom innleggene på bloggen og tar en kort oppsummering av året som vært måned for måned. Dette er del 1 fra januar til juni, så kommer del 2 snart ut.

JANUAR:

Vi så på sjakk på kanalen TV2: Magnus Carlsen spilte mot Yi Wei, og jeg la ut et bilde på min instagram @cindydesign med #2sjakk. Da fikk jeg bildet mitt på TV-skjermen i noen sekunder og det forsvant ganske kjapt.

Utdanningsmesse tautdanning.no ble arrangert i Gimlehallen, 18. – 19. januar. Jeg hadde ingen anelse for hva jeg skulle velge etter VG4 Påbygg, men dro likevel dit for å hente noen brosjyrer over studier som kunne ha passet meg.

 

FEBRUAR:

Prøvde meg på å lage et bloggdesign. Se det HER!

Lagde en kollasj av alle bildene jeg har fått på trykk i KristiansandAvis.

 

MARS:

Det var en “finn påskegget”-konkurranse i COOP Prix butikkene, og vinneren fikk selvfølgelig beholde egget og innholdet i den med påskegodt. Jeg fant dette fine egget.

Innkjøp av dette superfine sjakkbrettet i fargene sølv og gull.

 

APRIL:

Jeg var hos rådgiveren og søkte skole(r) til høsten. Jeg listet opp mine ønsker og kom fram til 7/10 valg. Ønskene skrev jeg etter rekkefølge, slik at første ønske (det jeg ville mest komme inn på) stod først osv.

Jeg vant en stilig stavmikser fra konkurransen “Takk for maten” av Tine på Trybe.

Dekorerte rommet mitt og stua med stilige plakater fra Desenio.

Fashion Spring moteshow lørdag 23. april 2016 fra kl. 14. Sørlandssenteret ved XXL.

 

MAI:

17. mai: Norges nasjonaldag! Vi var i byen vår, Kristiansand ved Tresse. Veldig fint vær, og mange folk i flotte bunader og dress.

21. mai: Dagstur til Danmark. Vi kjørte fra Hirtshals til Aalborg. I Aalborg var vi inne på Aalborg Storcenter for å handle stort.

Vi besøkte også Hirtshals fyrtårn da vi hadde noen timer igjen før båtens avgang til Kristiansand.

 

JUNI:

I begynnelsen av juni hadde vi problemer med internett-boksen. Det skapte noen kjedelige timer der vi ikke kunne gjøre noen ting. Jeg fikk nesten helt panikk. Saken var at jeg kom hjem til null-fungerende-internett. Selve wifi-boksen virket ikke, og ikke nok med det: Hustelefonen fungerte heller ikke! Noen grønne lys blinket og telefonen hadde ikke summetoner. Vi kontaktet vårt selskap rundt klokken 17, men da kunne de ikke sende noen til å fikse internettet vårt, siden de allerede var ferdig på jobb. Det endte opp med at jeg satt på skolen litt lengre enn vanlig for å få nett. Internettet ble heldigvis fikset dagen etter, så det ble vi glade for å høre.

Jeg begynte å ha interesse for å gå tur i nærområdet. For å trekke frisk luft og for å ta bilder i samme slengen. I sommertider er naturen virkelig fin!

Vakkert med de rosa blomstene rundt om i byen.

Prøvde meg på å lage et nytt design til blogg.no (skissert i Photoshop) og var en slags konkurranse.

Litt tull med skole PC-en min, men fikk ordnet det på IT-hjelpen. Gjorde den om til privatbruk, og oppdaterte PC-en fra Windows 7 til 10. Jeg fikk også Microsoft pakkene (2016 versjoner), men kunne dessverre ikke få Photoshop (selv om jeg har spurt flere ganger siden jeg var så desperat). Det fikk jeg ordne selv senere.

Onsdag 22. juni kl. 18 var det skoleavslutning. Jeg var ferdig med VG4 Påbygg på Tangen videregående skole. Skolen som har jeg gått på i fire flotte år var trist å forlate. Et langbord stod ved “smultringen” i 1. etasje og forfriskninger som champagne, jordbær og Twist-godteri fikk vi smake på.

I sommerferien begynte jeg og mamma med “hageprosjekt” eller “planteprosjekt”. Plutselig stod det en hel gjeng med grønne planter ute i terrassen vår. Vi var så glad for at solsikkene, agurkplantene og sukkerertene (som vi har plantet i begynnelsen i mai) etter hvert kom frem. Passiflora fikk vi dessverre ikke til å blomstre (planten døde) …

#oppsummering #2016 #opplevelser #personlig #januar #februar #mars #april #mai #juni

Tidlig ute til romjulssalget

I dag (3. juledag?), startet elektrobutikkene tidlig med romjulssalg fra kl. 06:30, og vi dro til Sørlandssenteret for å kjøpe noen av de gode tilbudene. For å sikre oss det vi skulle ha, måtte vi møte opp tidligst på morgenen, da dørene ble åpnet. Det var ikke mange folk å se da vi kom frem, men ca. 20 stk personer samlet seg i en flokk ved inngangen utenfor, og alle ventet på at vaktene skulle slippe dem inn. Var ikke noe voldsomt med folk sammenlignet med Black Friday. Da vi endelig ble sluppet inn, gikk de fleste mot telefonavdelingen. Vi stod i kø (igjen), og så mange kjøpe hver sin iPhone 6s Plus (16GB) som var på dagstilbud. Jeg la merke til en av dem som tok med seg en iPhone 5s, og han som jobbet der ved telefonavdelingen sa til kunden at de hadde tilbud på den telefonen en annen dag. Så da hadde han nok glemt hvilken dag mobilen var på tilbud, siden noen av tilbudene var dagstilbud.

Vi kom ut med 2 stk Samsung Galaxy A5 (2016). Ikke til meg, men blir vel som to gaver. Kjempegreie mobiler til en ok pris. Forrige gang kjøpte vi Sony-mobilene på Black Friday, men de måtte dessverre gå i retur. Absolutt ikke en anbefaling da strømnivået sank svært raskt på bare en times vanlig mobilbruk.

Sorry Sony, Samsung er best.

Vi dro hjem etter ha kjøpt Samsung-mobilene. Butikkene på Sørlandssenteret åpnet ikke før kl. 10, så det ble en lang stund å vente til da klokken var 07:30 …


Nå har jeg puttet i nye sim-kort og fått opp begge mobilene, så da er de klare til bruk! Jeg ble jo kjempefornøyd selv om de ikke var til meg, men det har seg sånn at jeg får ofte en glad følelse inni meg når jeg ser og tar på ny teknologi. Så fantastisk!

#mobil #sony #samsung #romjul #romjulssalg #shopping

Mobiletui med lotusblomst-design

Dette fine mobiletuiet med lotusblomst som design bestilte jeg på nettbutikken MyTrendyPhone. Av og til kan det være vanskelig å få kjøpt deksel/etui til en spesifikk mobiltelefon/merke i vanlige butikker, så da er nettbutikker en god løsning. Ta LG-mobiler som et eksempel, har veldig få deksler til en viss type modell, mens for iPhone finnes det utallige forskjellige typer deksler å velge mellom.

Foran og bakside. Mobiletui til LG G4C. Baksiden kan brettes og brukes til å for eksempel se på film eller spille på. Ellers er det en veldig fin “lommebok” som har plass til kort og sedler. Synd at innmaten (lommene) er ganske tynne der man setter inn kort.

#etui #deksel #lotusblomst #blomst #mobilutstyr #mobil

2. juledag

Fortsatt ingen tegn til at den hvite snøen vil dukke opp, men her på Sørlandet blir snøen erstattet med regn og kraftig vind. Det blåser skikkelig ute til tider! Vinden er kald, av og til har skyene til og med dannet hagl. I dag har jeg jobbet frivillig med en (la oss si på jobb), så etter de tre timene på jobb, dro vi hjemover for å få i oss noe å spise siden ingen av butikkene holder åpent (merk: 2. juledag). I morgen åpner endelig butikkene igjen, og som sagt skal jeg ut og handle.

Fine Sørlandssenteret med store julekuler som pynt.

#jul #julen #juledag #desember #julepynt #foto

En magisk julaften – 1. juledag

Julen handler om å gi, ikke å få. I år har jeg ikke fått skrevet ned en ønskeliste over det jeg ønsker meg, for jeg vet at jeg har alt. Sommerfuglene kribler i magen. Men jeg er ekstra spent. Spent på hva som kan ligge i pakkene. Hvorfor ikke vente med å se hva som dukker opp i gavene under juletreet?

Vi har hatt en fin julaften i går kveld, for mange av oss glemte nesten å gå og legge oss da det var langt på natta siden det gikk så mange gøyale julefilmer på TV. På TV3 snurret filmen Bjelleklang, vi så den sammen og koste oss med krumkaker og andre julekaker. Juletreet vår ble repyntet, siden glitteret rundt treet ble for mye da vi hadde mange forskjellige julekuler i all slags farger. Så en liten oppgradering av juletreet, denne gangen med en stjerne på toppen.

Under vårt flotte juletre lå de fantastiske julegavene for i år.

Store og små gaver var pakket i julegaveesker og en del i julepapir.

 

JULEGAVER 2016

Alle mine julegaver for julen 2016. Tusen takk til alle, jeg er veldig takknemlig og setter veldig stor pris på det jeg har fått!

Denne nydelige parfymen lå i en av de røde gaveeskene. Det er en fransk parfyme med merket fleur d’elle formet som tre kronblader i fargene hvit, oransje og rosa, i en ovalformet flaske. Lukter kjempegodt og duften varer lenge. Elsker parfymen og designet på den.

🍫 Con Amore Chocolate Seashells – favorittsjokoladen min jo!

Jeg fikk treningsklær: T-skjorte og matchende bukse. Kanskje sette trening som en av mine nyttårsforsetter?

Socks x3. Myke og deilige blå sokker til kalde dager.

Jakke/vest oransje i dun og en sort topp.

🐠 Nemo-fisken i plush fra Finding Dory (ble tatt/sett på som seriøs da jeg sa “jeg liker klovnefisken” – jeg mente egentlig klovnefisken som en akvariefisk). Men den liker jeg 😃 Savner så å ha ekte akvariefisker i et akvarium …

GameStop’s egen bunny mascot i plush! Med nisselue (syntes ikke så godt) og et rødt skjerf knyttet rundt halsen. Kjempesøt i juleklær *smelt*.

 

ET BILDE AV NOEN ANDRES JULEGAVE(R):

2 stk Pikachu’s i plush – sovende. Ville bare knipse et bilde av disse to siden begge var så søte sammen 💖

Julen er snart over, og i morgen er det allerede 2. juledag. Snart begynner også romjulssalget med gode tilbud etter jul (spar opp), så mer skal det handles. Dere må ha en fortsatt god jul mine flotte lesere. Håper dere har fått noe fint til jul! Legg gjerne igjen en kommentar, så leser jeg din blogg (om du har).

#julaften #jul #juledag #julegaver #foto #mote #anime #pokemon #ønskeliste #parfyme #juletre #desember

Julemiddag med familien

It’s the most wonderful time of the year … Tenk det dere, i dag er det selveste julaften! Vi har hatt en fin dag som vanlig. Til middag fikk vi servert pinnekjøtt, ribbe, kylling, grønnsaker, reker og poteter (som ble til potetmos). En god og stor julemiddag ble det i hvert fall sammen med familien. Etter middagen skal vi åpne julegaver og kose oss med julefilmer som vises på TV-skjermen.

Ræger (som vi sier på sørlandsk).

Grønnsaker: Agurker, tomater og paprika.

Rødvin og CB Julebrus.

Jeg håper alle sammen får en flott julefeiring. Nyt dagene mens dere kan, se julen som en magisk høytid. Det er en tid der dere kan være mer sammen med de dere er glade i og som betyr noe for dere. Stor juleklem fra meg.

#jul #julaften #julemiddag #desember #mat #middag #familie