Sees vi på Palmesus 2016?

De første to dagene i juli (1 – 2. juli) er det klart for Palmesus! Det er 8. året på rad det holdes her i Bystranda, Kristiansand. Palmesus er kjent som skandinavias største strandfest. Billettene er utsolgt, og det er forventet 30 000 publikummere som vil komme fra rundt 800 forskjellige byer og steder! Jeg er så heldig som har vunnet 2 festivalpass fordi jeg deltok på konkurransen som blogg.no hadde: “Vinn 4 festivalpass til Norges kuleste beachfestival”, og HER kan dere lese bidraget mitt: “Mitt beste festivalminne”. Hvis jeg vant, så vant også en av bloggleserne mine. Nå har de 2 resterende billettene gitt bort til en av mine heldige blogglesere som har kommentert på det blogginnlegget.

I dag hentet vi båndene inne i Scandic Kristiansand Bystranda. Det satt noen som jobbet på Palmesus ved inngangen, vi viste frem legitimasjon og fikk hver vår høyre håndledd et rosa bånd, som vi skal gå med til festivalen er over. Rosa bånd = inngang fredag og lørdag! Jeg gleder meg virkelig til å oppleve en så stor festival med mange folk og god stemning. Det er første gang jeg besøker Palmesus, så håper å treffe noen kjente der. Skal du dra til Palmesus i år?

#palmesus #festival #blogg #opplevelse #bystranda #kristiansand

Mandala fargelegging

En dag på ungdomsskolen fikk vi utdelt vår egen mandala. Alle fikk forskjellige mønstre og vi kunne fargelegge etter eget ønske. Da vi var ferdig med å fargelegge, hang læreren opp alle sammen på den ene veggen i klasserommet, for at alle skulle se hvor fine de var. Jeg hang ikke opp min mandala fordi jeg ikke syntes min var fin. Bare se på fargeleggingen! Hvis jeg skulle endre på noe, så må det være fargevalget. Fargeblyantene jeg brukte var altfor lyse, så jeg burde ha brukt noen litt mørkere. Heldigvis har jeg lært å fargelegge bedre i videregående.

#kreativ #mønster #mandala #tegning #fargelegging

Trenger du et nytt design?

Nå kan dere bestille header, design eller andre ting dere har lyst på. Det kan gjerne være design – alt går an! Programmer jeg bruker er Photoshop, Pixlr og andre. Under ser dere ulike kategorier jeg tilbyr (om dere ønsker noe annet så si ifra):

HEADER

En header er som et forsidebilde til bloggen/hjemmesiden din. Den består gjerne av bilde(r) og bloggnavn-tekst.

BLOGGDESIGN

Et bloggdesign er selve designet til bloggen. Bruk gjerne skjemaet over til “header” hvis dere ønsker det.

(designet over er til salgs om noen ønsker det)

SKRIFT OG LOGODESIGN

Driver du en blogg og trenger en logo som et kjennetegn? Eller et merke til andre sosiale medier du er aktiv på? Jeg lager også “stempler” (vannmerker).

Eksempel: Forsidebilde til Youtube-kanalen min. Blomsten foran cindydesign er en logo jeg lagde til min blogg som et kjennetegn.

Skrift der bildet blir som tekst.

INTERIØR OG INNREDNING

Trenger tips til innredning eller forslag til møblering i et interiør? Jeg kan fikse dette ved hjelp av produktkart, tegninger eller skisser.

Eksempel: Tegninger som er tegnet for hånd (og tegnebrett) – en virkelig leilighet (se mer under kategorien VG3 Interiør).

*

Bestillinger skjer via e-post: [email protected]. Husk å skrive i emnet hva det gjelder. Vi diskuterer prisen og du kan komme med forslag 🙂

#header #design #blogg #bloggdesign #interiør #logodesign

Ikke helt sommerferie

Planen for denne uka er: Husarbeid, hagearbeid og rydding. Vi fordelte oppgavene slik at alle hadde noe å gjøre. Jo flere som jobber = jo fortere får vi unnagjort alt. Først skal deler av huset males – ute. Vi maler det annen hvert år, så vi har skrapt og brukt høyttrykkspyler for å spyle ned alle de slitte og skitne veggene. Viktig å gjøre dette før nytt malingsstrøk så det ikke blir for tykt.

For noen uker siden gravde flere gravemaskiner i nærområdet her, så nå er det ikke lenge til vi får ny fiberkabel bredbånd! Siden vi alle i denne adressen bytter selskap, skapes det så mye konkurranse mellom de ulike selskapene som vil være “best” og tiltrekke flere kunder. De kommer ofte kommer med: “Du betaler lite og får mye mer enn det du har betalt for”.

Andre ting jeg tenker på nå:

  • Karakterkortet (vitnemålet) mitt har endelig kommet i posten. Snart får jeg vite hvilken skole og studieretning jeg kommer inn på. Jeg er så spent!
  • Jeg venter fortsatt på solblenderen som jeg har bestilt i mai (når kommer den?).
  • Vi skal ta oss en tur til dyreparken i løpet av sommerferien (lillebror vant billetter).
  • Rydde alle mapper og permer. Har så masse ark og andre ting samlet der.
  • Gå igjennom minnepennene mine. De begynner å bli fulle.

#sommer #sommerferie #todo

Hageprosjektet: – Vi har blitt en hel gjeng

Plutselig stod det en hel gjeng med grønne planter i terrassen vår. Vi er så glad for at solsikkene, agurkplantene og sukkerertene (som vi har plantet i begynnelsen i mai) etter hvert kom frem. For noen dager siden kjøpte vi på tilbud blomstene Passiflora og noen herlige Petunia. De er så fine og gjør inngangen mye hyggeligere.

En sukkerert titter frem, vi får håpe det dukker opp flere.

#hage #planter #agurk #sukkererter #inspirasjon #blomster #solsikke

Hva er mitt beste festivalminne?

Hva tenker du på når du hører ordet festival? Jeg tenker at festival er som en stor fest (ofte feiring av noe bestemt), når det er mange folk som kommer og har det gøy sammen! Etter sommerferien tipper jeg at flere av dere har besøkt minst en festival. Å besøke en festival i sommer er en opplevelse og høydepunkt for livet. En festival kan ha underholdninger om film, mat, konsert med kjente artister, kjøretøy også videre.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg har besøkt en festival? Hvis noen plutselig skulle spørre meg hvor mange festivaler har jeg vært med på, så kan jeg nok si at jeg ikke har vært med på så mange. Jeg har kun besøkt matfestivaler (med fri inngang selvfølgelig), men det var for mange år siden, men nevner: Ultras matfestival, Rema 1000 matfestival, COOP Obs! matfestival (alle på Sørlandsparken i Kristiansand), P4 lyden av Norge og Thon Hotels (i byen). Mange matfestivaler hadde servering av kjempegod mat som prøvesmaking av nye produkter, fisk og kjøtt, grillmat og de hadde også aktiviteter der man kunne vinne premier.

Tilbake til mitt beste festivalminne: Den største festivalen jeg har vært med på, er The Tall Ships Races 2015 som holdt til i Kristiansand 25. – 28. juli 2015! Vi dro dit som en familie, vi så, besøkte, gikk ombord og tok bilder av alle de store hvite seilskipene. Det er ikke alltid festivalen arrangeres her i Kristiansand (år etter år varierer for hvilket sted seilskipene besøker), så dette var virkelig et minne for livet. Festivalen bestod av fargerike salgsboder fra forskjellige land, store seilskip, aktiviteter, konkurranser og servering av god mat. Jeg glemmer ikke helikopteret som kom med Hennig Olsens verdens største iskrem (som skulle komme i Guinness rekordbok) og alle kunne smake på den (!), og alle flaggene fra forskjellige land flagret i vinden.

#VINNPS16

#festival #sommer #sommerferie #minne #kristiansand #opplevelse

Oppsummering av hele videregående

Her er en video fra avslutningsdagen 22. juni 2016.

Jeg er nå ferdig med 4 år på videregående skole. Nå tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan det har gått på videregående og årene før det. Siste året på ungdomsskolen, i 10. klasse, fant jeg endelig ut hva jeg ville velge på videregående: Fordype meg i det jeg liker best i design, data og foto. Jeg kikket i utdanningsvalg-heftet som vi fikk i 8. klasse for å være helt sikker på det jeg vil, og der stod det masse tips til hva jeg burde se etter. Interesser, hva slags egenskaper jeg hadde også videre.

Etter 10. klasse skulle vi søke skole. Jeg hadde 3 valg, og kom inn på mitt 1. valg: VG1 Design og håndverk. Hvorfor jeg valgte å gå yrkesfag-veien, og ikke studieforberedende, var fordi jeg følte at studie var flere fag, mer press og at man måtte ofte kunne/eller har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Hadde jeg gått studie, trengte jeg ikke å ta påbygging som et ekstra år.

 

VG1 Design og håndverk

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, matematikk 1-PY, naturfag og norsk.
Programfag: Produksjon, kvalitet og dokumentasjon, prosjekt til fordypning.

Det første året var å prøve ut andre yrker som gikk under design og håndverk. Noe av det vi lærte om var å være en frisør for en dag, lage utstillingsvinduer, innrede vår egen lille hybel, designe brosjyrer, tegne og male. Teoretiske ting var å begynne med fargesirkelen og stilhistorie for hvordan det har vært før i tiden og hvordan det har utviklet seg videre. Vi besøkte Mandal veveri og Sam Eyde videregående skole for å se på linjene der etter VG1. Utplassering hadde vi også der vi fant jobber innenfor linja vi gikk på. Jeg jobbet i en blomsterbutikk i byen som heter Camillas blomsterdesign (blomsterdekoratørfaget).

Videre ble det VG2 Interiør og utstillingsdesign. Jeg følte design var noe jeg likte veldig godt, så det var ikke dumt å søke videre.

 

VG2 Interiør og utstillingsdesign

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, norsk, samfunnsfag.
Programfag: Produksjon, produktdesign, prosjekt til fordypning.

Det andre året jeg husker veldig godt, var at vi sammen i grupper lagde vår egen ungdomsbedrift! Ungdomsbedriften vår het FreshFreeze og vi solgte freshe kopper med strikket i forskjellige fargede bånd rundt koppen. Koppene var sort fargede, og var vanskelig å få kjøpt inn. Vi skulle ha noen som hadde isvegger, men fant ut at det ble altfor dyrt å bestille fra Kina og vi ble nesten lurt. Det endte opp med å bestille varer her i Kristiansand, så dette ble vellykket. De solgte også kjempebra!

I timene lærte vi om alle rommene i huset som entre, vindfang/hall, stue, soverom, kjøkken og bad og vaskerom. Vi tegnet for det meste for hånd med tegnebrett (plantegning, aksonometri og frihåndstegning), og lærte det magiske redigeringsprogrammet Photoshop. Det var første gang jeg lærte å bruke det programmet. Jeg må innrømme at jeg ikke var så flink i starten, men lærte det etter hvert i timene. Produktkartene jeg lagde, klippet jeg ut fra blader og magasiner. Etter 3 – 4 interiøroppgaver prøvde jeg å bruke Photoshop, så jeg fant møbler og ting på internett. Klippet dem ut og lagde «PNG»-bilder som jeg satte inn i et rammeark og lagde som en kollasj, skrev overskrift, oppgavenummer, navn og dato.

Opplæring i bedrift: Carlsen Fritzøe. Jeg jobbet for det meste i 2. etasje der de hadde alt med Sigdal-kjøkken. Så på tapeter og lærte å tegne på PC. Tegnet også noen forslag til et nytt rom/avdeling der oppe. Besøkte kunder som ville ha et nytt klassisk kjøkken og intervjuet dem (som senere ble utsendt som reklame brosjyre).

 

VG3 Interiør

Fellesfag: Gym.
Programfag: Interiørarbeid, presentasjon.

Det siste året gikk vi videre med å lære om interiør i det offentlige miljø: Universell utforming. Det vil si at møblene og tingene vi fant skulle være tilpasset for alle mennesker og bruk. Vi var innom ungdomskafé, venterom, en hel leilighet, barnehage, belysning, trapper, lærte å tegne perspektivtegninger på frihånd og å tegne på PC med programmet ArchiCAD. Siden det var streik første delen av løpet, hadde vi litt av dette på slutten av skoleåret. Det var kjempegøy å lære om det, og jeg skulle ønske jeg kunne lært mer for å bygge videre.

Opplæring i bedrift: IKEA. Jeg har vært med på å lage små og kreative veggutstillinger på kjøkken, soverom og teppeavdelingen. På IKEA var det mange kunder hver dag, så vi passet hele tiden på at alle skulle være fornøyd med besøket og varene.

Kundeoppdrag: St. Joseph og Bul&mållaget. Det var to spennende oppgaver der vi jobbet i grupper og da vi var ferdige framførte vi for ekte kunder. Vi var på befaring, tok mål og tenkte ut hvordan vi skulle møblere og gjøre det så hyggelig som mulig. Jeg var mest fornøyd med St. Joseph der forslaget jeg kom med ble valgt, men måtte også gjøre noen enkelte justeringer. Vi ble delt inn i to grupper der en jobbet i den lille leiligheten og den andre i den store. Alt av møbler og ting bestilte vi fra IKEA, så det gikk kjapt og fort. Det var to visningsleiligheter (106 og 108), som skulle renoveres og bli nytt (før har det vært sykehus). Temaet skulle være ungt, urbant og kreativt.

Etter VG3 Interiør fikk jeg yrkeskompetanse og interiørkonsulentbevis, men manglet generell studiekompetanse for å søke inn på høyskole/universitet. Det var ikke noe problem å ta et år til, for jeg er ung, så vil jo gjerne studere videre!

 

VG4 Påbygging til generell studiekompetanse

Skoleåret 2015/2016 følte jeg meg heldig, for skolen åpnet for første gang en VG4 Påbygging (linje) og flere studieforberedende områder. Det var bra, for da kunne jeg ta påbyggingsåret på samme skole også, og jeg trenger ikke å flytte meg til en annen skole. Alle disse 4 årene tok jeg på samme videregående skole, og fikk de fleste lærerne jeg har hatt før. Fellesfagene var norsk, matte, historie og naturfag. Mye innleveringer, oppgaver, prøver og presentasjoner. På slutten av halvårene hadde vi tentamen og eksamen(er). Det har bare gått opp og ned hele veien, for et år! (jeg har hele tiden savnet de 3 design-årene).

#skole #utdanning #design #håndverk #interiør #karriere #videregående

Inspire, believe and I did it!

Kollasjen over var noen bilder fra avslutningen på skolen. Se på dette: Toppen og skjerfet mitt står i stil med trappene! For en fin match med striper i sort og hvit farge 🙂

GOD SOMMER

I dag begynner sommerferien min offisielt! Det er bra, for da har jeg mer tid til å blogge og å være kreativ. Jeg har ikke planlagt hva jeg skal gjøre i sommerferien, men tenkte å lage design, headere og bloggdesign – fordi jeg har fått Photoshop CC igjen! Da blir det mer kreativt å gjøre i sommer. Ønsker alle en fin sommerferie!

#sommerferie #sommer #ferie #avslutning #skole #design #bloggdesign #blogg

Siste avslutning på videregående

Avslutningen fant sted på Tangen videregående skole kl. 18 i “Himmel og hav” onsdag 22. juni, men før tiden ble det servert forfriskninger som champagne, jordbær og Twist-godteri på et langbord. Elever og foresatte kom, og vi hørte talene som elevrådslederen, rektoren og fylkesmannen holdt. Etter hvert fikk vi høre sang og musikk.

Slik så det ut før kl. 18. Vi flyttet oss fra 1. etasje til 2. etasje for å se bedre. De fleste stod rundt i “smultringen”, og da klokka nærmet seg kl. 18, tok alle hver sin plass.

“Sommernatt ved fjorden” var blant annet vakker og nydelig – spilt med piano og saksofon.

Champagne i hånden og en fin utsikt å se avslutningen på!

Det var virkelig trist at jeg ikke så noen fra klassen min, lurer på hvor alle var? Hørte at noen var på kundekveld på Sørlandssenteret, men dette droppet jeg fordi jeg ville være på skoleavslutningen (for siste gang :’)).

Forfriskninger på siste avslutning på videregående – her var det mye godt!

God nok modne jordbær.

Det store langbordet med to fine store Hortensia blomster som pynt gjør det ekstra koselig.

Da underholdningen var ferdig, ville jeg gå opp i de andre etasjene for å mimre litt. Det har vært så gode minner i alle disse 4 årene! Vi husker de lange trappene opp til 6. etasje som vi gikk opp og ned nesten alle skoledagene, fargeklatten på taket, den moderne design universell utformingen, kantina, studieverkstedet, biblioteket … VG1, VG2, VG3 og VG4 har vært 4 magiske år. Jeg har lært så mye her, og dette var den siste dagen på den videregående skolen. Flere bilder og videoer av dagen vil komme ganske snart!

#skole #påbygg #videregående #skoleavslutning #avslutning #sommer #ferie

Skoleavslutningen starter snart

Om noen timer er det avslutning for avgangselever på skolen. Jeg var også med i en slik avslutning i fjor (da gikk jeg VG3), som var utrolig koselig der vi alle kunne møttes for å snakke og si farvel til hverandre. Nå er jeg altså ferdig med VG1, VG2, VG3 og VG4 – 4 herlige år på den kreative skolen! Årene har gått så utrolig fort, for jeg har møtt mange flotte klassekamerater og lærere. Vi har skapt gode minner, og det er selvfølgelig vanskelig å gi slipp på at vi faktisk er ferdige her og at vi har lært så mye av hverandre og lærerne gjennom årene. Jeg tenkte kanskje å lage en videoblogg om årets siste år på videregående og avslutningen, så dere kan se hvordan det er.

#skole #påbygg #utdanning #avslutning