Krokus tittet opp

Ta en gåtur langs Nodeviga – Strandpromenaden i Kristiansand, og nyt det flotte vårværet. Det er et hav av krokus å se!

Les også:

Et sikkert vårtegn
Vårtegn
Massevis av blomstrende krokus i Wergelandsparken
Crocus everywhere in the park

Et sikkert vårtegn

Krokus pleier å blomstre tidlig på våren, og kommer tilbake år etter år (om de blir i jorda). Plenen i Wergelandsparken i Kristiansand er dekt med krokus tett i tett i runde overlappede sirkler og lange stier. Krokus er et sikkert vårtegn – og det er veldig fint å se at det blomstrer flere steder i byen vår!

Les også: 

Vårtegn
Massevis av blomstrende krokus i Wergelandsparken
Crocus everywhere in the park

Ukrainas farger på inngangsdør

Agder Kunstsenter i Kristiansand har pyntet inngangsdøren sin i Ukrainas farger: Gult og blått. Det er for å vise solidaritet med Ukraina. På døren er det limt opp mange bamser som står i stil med fargene. Bamsene får oss til å tenke på at mange barn og voksne er på flukt i disse dager, på leting etter et trygt sted å bo.

Les også:

Sunflower
Ved Agder Kunstsenter & SKMU
Leve kjærligheten

Sunflower

En nydelig solsikke er å finne på bygget til Agder Kunstsenter i Kristiansand. Solsikken er Ukrainas nasjonalblomst. Blomsten står for lojalitet og optimisme. Landet er i dag en av verdens største produsenter av solsikker, sammen med Russland og Argentina. Jeg tipper gatekunsten er laget for å vise støtte til det ukrainske folk.

Gatekunsten er laget av Egg (?).

Les også:

Ved Agder Kunstsenter & SKMU
Leve kjærligheten

Everybody needs a hug

En ny gatekunst har dukket på Odderøyaveggen i Kristiansand. Motivet er en teddybjørn med skrevet tekst: “Everybody needs a hug” på engelsk. Oversatt til norsk: “Alle trenger en klem”.

Britiske psykologer mener at alle trenger minst en klem om dagen. Klemming har det blitt lite av i pandemitiden. I en travel hverdag er det viktig å ta seg tid til å gi hverandre en god klem. Det er sunt for kropp og sjel, og det er bra for oss!

@teepies har laget denne gatekunsten.

Les også:

Make LOVE – not WAR!
Covid-19: Fokus på ungdommers psykiske helse
En fargerik street art vegg

Årets første cruiseskip til kai

Tirsdag morgen la årets første cruiseskip til kai i Kristiansand. Skipet heter Amera og det ankom 690 cruisepassasjerer – de fleste var tyske. Veldig koselig at turistene har tatt seg en tur hit.

2022 blir den første normale cruise-sesongen etter koronapandemien. Denne sommeren er det ventet rekord mange cruiseskip til Kristiansand. Gled deg til å se mer enn 100 cruiseskip!

Cruiseskipet Amera fotografert ved Kai 10, 15.03.22.

Les også:

Første cruiseskip til kai: Krigen kan endre antall anløp i Kristiansand (kilde)
Venter rekord­mange cruise­skip – nå vil de begrense trafikken (kilde)
Verdens 6. største cruiseskip i vår by
Gigant cruiseskipet Iona er tilbake
Explorer of the seas
AIDAnova

Sommer i Kilden 2021

En flott utstilling kunne ses ved publikumsområdet på Kilden i sommer 2021. Kostymer og rekvisitter fra “Jonas”, “trolle og den magiske fela” og “mysterier”, modell av det gamle teateret og miniatyrhus. Elevene ved Knuden – Kristiansand kulturskole har skapt store og små skapninger gjennom sin årsutstilling “Ville vetter og vise vesen”.

Les også: 

Kilden 10 år!
Kunstinstallasjon: Beauty & karaoke-event
Kilden teater- og konserthus

Kilden 10 år!

Ved sjøkanten på Odderøya i Kristiansand finner vi Kilden Teater og Konserthus. I år fyller Kilden 10 år! Kilden er det største kulturbygget på Sørlandet, og er hjemmebane til Kilden Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Kilden Opera. Siden 2012 har Kilden gitt mange flotte kulturopplevelser.

Les også:

Kunstinstallasjon: Beauty & karaoke-event
Kilden teater- og konserthus