Et nytt hjem …

I går måtte vi dessverre omplassere katten vår Ufo på grunn av allergi i familien. Det har vært et tøft og vanskelig valg å ta, for hun har betydd veldig mye for oss den tiden hun har vært her!

Ufo flyttet inn hos oss for to uker siden, og har siden det vært en stor del av familien. Nå har hun fått et nytt og trygt sted å bo – hos en person som vil ta godt vare på henne, og som vil gi den kjærligheten hun trenger. Hun som hentet Ufo har selv katt, så å få en katt til, kunne kattene holdt hverandre med selskap.

Hadde det ikke vært allergi i familien, hadde vi absolutt hatt Ufo. Det var uvant å våkne opp uten Ufo i dag … Ufo vil vi alltid tenke på, og hun vil alltid være i hjertet vårt!

Les også:

Hils på Ufo!

Oslo weekend

I helgen har vi (jeg og brødrene mine) vært turister i Oslo! Turen var planlagt, men den føltes spontan ut da vi ikke hadde en eksakt plan over hva vi skulle gjøre. Meningen med turen var å møte noen gode venner av oss som vi ikke har truffet på lenge. Det er andre gangen vi besøker hovedstaden, sist gang var i 2020 (for to år siden).

 

Lørdag 23. juli

Vi dro med VY190-bussen fra Kristiansand – Oslo 07:00 – 11:23. Da vi kom frem, satt vi og ventet på vennene våres som skulle møte oss på Oslo Sentralstasjon. Planen var at de skulle komme og hente/kjøre oss til leiligheten der vi kunne legge fra oss ting og overnatte i, men det ble heller først en byvandring med de som guide. Vi splittet oss, møttes igjen kanskje sånn tre ganger og utforsket Deichman (Oslo kommunes bibliotek og Norges største folkebibliotek), så til Operahuset og tittet inne på det nye Munch/Stenersen museet.

Etter det fortsatte brødrene mine og vennegjengen deres byvandringen. Jeg dro hjem til min venn, vi spilte Nintendo Switch-spill, handlet på dagligvarebutikken, lagde wok og så på filmen Spider-Man: Into The Spider-Verse. Det er en tegneseriefilm med Miles Morales og en hel gjeng Spiderhelter som går sammen for å redde verdenene sine. Den finnes på Disney+ om noen ønsker å se den! Vennen min tilbyde seg å kjøre meg til leiligheten som vi tre søsknene har fått lov å overnatte i, og resten av kvelden ble vi så trøtte og søvnige at vi bare la oss.

 

Søndag 24. juli

Vi våknet ca. kl. 09. Planen for dagen var å ta en tur til Lilleborg kirke for gudstjeneste (Nordic Chinese Christian Church har fått nye lokaler). Vi ryddet ut av leiligheten og pakket med oss tingene våre. Mange av vennene våre skulle være der, så vi ble med dem etter å ha gått en kort byvandring i Tjuvholmen og Aker Brygge.

Jeg ville se Oslo Treet i Trettenparken, men fikk jeg ikke sett da det vedlikeholdes i disse dager. Vi ble noen minutter forsinket, men vi rakk heldigvis gudstjenesten. Etterpå snakket vi i grupper og svarte på oppgaven «What are you afraid of?» brainstorming og fikk 4 valg – velg 1.

Etter gudstjenesten bestemte gjengen å dra ut og spise lunsj. Vi hadde avtalt å møtes og spise på restauranten EZO Ramen. Noen gikk og andre kjørte. Da vi kom frem var det dessverre stengt på grunn av mangel av personale, og så vi gikk rundt i nærområdet til Mathallen – en innendørs mathall med kaféer, spisesteder og spesialbutikker med produkter fra mindre norske matprodusenter. Til slutt endte alle opp på et nytt sted: Pho Mai som er en vietnamesisk restaurant. Vi var mange, ca. 14 stk og de forventet ikke at det skulle komme så mange som skulle bestille mat til å spises der. De var ikke nok folk, men etter hvert fikk de flere på jobb. Da hadde halvparten stukket over til et annet sted å spise på grunn av lang ventetid på mat. Jeg bestilte stekt ris med kylling, og den kom sist til bordet. Jeg følte det var en svær porsjon. Var egentlig ikke sulten, så spiste litt. Resten tok jeg som takeaway.

Vi ble færre og færre da vi forlot restauranten etter det. Vi forflyttet oss til McDonald’s, tok et stopp der før vi labbet videre til Oslo Sentralstasjon og ventet på bussen tilbake til Kristiansand. To av vennene våres fulgte oss til VY190-bussen fra Oslo – Kristiansand som kjørte kl. 19:00 – 23:23 (kom til Rutebilstasjonen kl. 23:56). Bussen var full da passasjerene som skulle ha reist kl. 18:00, kom i samme buss som oss. Forsinket buss på grunn av bakdøra som hadde problemer med å lukke seg. Vel trygt hjemme igjen, var det bare å ta kvelden.

Vi synes det har vært en veldig bra Oslo helg. Faktisk den beste helgen på lenge. Tusen takk for at vi fikk lov å overnatte i leiligheten til venninnens mor H og at vennene våre guidet oss og ble med oss Kristiansand-søsknene gjennom store Oslo.

Jeg tok ikke så mange bilder da jeg var i Oslo, men det viktigste var å nyte tiden sammen med venner.

Les også:

Reise: Oslo
Video: OSLO på 3 dager
Byvandring i Oslo

Hils på Ufo!

Velkommen til familien, Ufo! Ufo er en kattunge av rasen skogskatt. Hun er ca. 2,5 måneder gammel. Fargene er tricolor “Calico”. Etter at vi fikk henne dro vi rett til butikken for å kjøpe katteutstyr. Da vi kom hjem har vi bare lekt sammen, blitt bedre kjent med hverandre og slappet av.

Ufo har sin egen Instagram, så det er bare å følge henne!
@thecatufo

Forrige eier gav navnet Ufo, så vi har bare kalt henne det. Hun er en herlig katt som har masse energi!

– Har du kjæledyr?

Sommer i Dyreparken

På fredag var vi i Dyreparken i Kristiansand! Været var på vår side, det var sol og passe temperatur. En perfekt dag å tilbringe tiden i Dyreparken. Parken har utvidet seg mye siden sist besøk. Nytt er Lagunen Beach Club (som er en del av Badelandet), Juliusskogen (rimeligste overnatting), Kardemomme by filmstudio og utvidelse av Afrika-området (nå kan besøkende se noen av dyrene ved hovedinngangen).

Vi gikk inn til Kaptein Sabeltanns Verden og tok Grevinnen først. Etterpå gikk vi tilbake og stilte oss i kø for å seile med Den Sorte Dame.

Kl. 12 var det underholdning: “Kaptein Sabeltann og hans sjørøvere vender hjem fra tokt”-show i Kaptein Sabeltanns Verden. Det var så gøy å se Kongen på Havet, selveste Kaptein Sabeltann, vender hjem fra tokt, sammen med sine sjørøvere Langemann, Pelle og Pysa.

Etter showet gikk vi fra Kaptein Sabeltanns Verden til Båtbasaren (gikk forbi) – Hakkebakkeskogen (gikk også forbi) – Kardemomme by – Nordisk Villmark – Kutoppen – Asia – Jungelen – Barnas Afrika – Afrika. Gikk nesten gjennom hele parken!

Dyrene jeg håpet på å se var påfuglene med sine fargede vinger og papegøyene, men de var ikke å se.

Noen av dyrene jeg så (flere bilder kommer):

Les også:

Video: Den Sorte Dame VS. Grevinnen
En opplevelsesrik dag i Dyreparken
Et besøk i Dyreparken

Sommer, sol og ferie ☀️

Endelig er det ferie! De 3 siste ukene i juli er barnehagene stengt, så da er det bare å ta seg ferie i fellesferie-uken. Jeg har ferie i 4 uker, og det skal bli godt å få gjort ting som jeg ellers ikke får gjort i hverdagen. Det kan være rydding, vasking, sortering av ting og mer. Så må jeg få tømt laptopen som nesten er full av bilder og videoer. Jeg gjør litt hver dag, så da blir det ikke mye på en gang.

I løpet av ferien skal jeg blant annet: Besøke Dyreparken, ta en tur til Oslo, være turist i egen by og delta på ulike arrangementer.

– Hva skal du gjøre i ferien?

Video: Sang, dans og musikk på Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022

Få med deg åpningen av Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022 på Torvet i Kristiansand! DIKF feirer 10-års jubileum i år. Bli med og se forskjellige nasjonaliteter opptre på scenen! Det blir sang, dans og musikk. Filmet 18.06.22.

Les også:

Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022Video
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2021Video
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2019Video

Video: Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022

Den Internasjonale Kulturfestivalen har 10-års jubileum! Se paraden og dans med. Filmet 18.06.22 i Kristiansand.

Les også:

Den Internasjonale Kulturfestivalen 2022
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2021Video
Den Internasjonale Kulturfestivalen 2019Video

Årets største handelens dag

I dag er det HANDELENS DAG i Kvadraturen, Kristiansand! Årets største handledag i sentrum faller på den første torsdagen i juli hvert år. De to siste årene under pandemien har handelens dag vært forlenget over 2 og 3 dager. Det var for å få folk til å spre seg og unngå at alle gikk oppi hverandre og reglene for smittevern og avstand. I år er den tradisjonelle handelens dag tilbake og den foregår kun i en dag, 7. juli.

Noen butikker hadde flyttet ut på gata – her i Kirkegata.

Butikkene holdt åpent fra kl. 7 – 19, jeg dro på shopping etter jobb for å se om det var noen gode tilbud på klær. Handelens dag er en dag man egentlig bør unngå å gjøre spontane kjøp, og det er lett å bli fristet til å kjøpe ting man egentlig ikke trenger fordi det er nedsatt i pris/på tilbud. Jeg tenker meg godt om før jeg kjøper.

Dette kjøpte jeg (alt på Match):

Bucket hatt – Redford (kan vrenges og brukes begge sider) og T-skjorter – La Vite.

Vindtett og vannavstøtende fritidsjakke – Jean Paul. Farge: Sky Captain Blue. Kjøpte dagen før handelens dag.

Det var veldig mange folk som tok seg en tur til byen denne dagen. Alle ute på shopping og på jakt etter de beste tilbudene.

– Kjøpte du noe under handelens dag?

Les også:

Årets travleste Handelens dag(er)
Innkjøp fra handelens dag

Palmesus Hotel

Under Palmesus-uken ble Clarion Hotel Ernst forandret til Palmesus Hotel! Hotellet befinner seg i Rådhusgata i Kristiansand. Rundt hotellets fasade ble vinduene dekortert med flotte bilder av tidligere Palmesus-høydepunkter, skilter og bannere. Det sies at hotellet blir brukt til artistovernattinger, så hvis du vil bo på samme hotell som stjernene, er dette stedet å booke seg inn på. Er man heldig, får man kanskje se en eller flere kjendiser der.

Sjekk ut de flotte bilene utenfor hotellet! Disse brukes til artisttransport under Palmesus.

Les også:

Stopp monokultur!
Palmesus 2019
Utenfor Palmesus Hotel
Palmesus Hotel 2016

Skandinavias største strandfest

Første helgen i juli har det vært Palmesus i byen vår, Kristiansand. Skandinavias største strandfest samlet over 40 000 festglade folk på Bystranda 1. og 2. juli. De to siste årene har det ikke blitt noe på grunn av strenge koronarestriksjoner (forbud mot store arrangementer). Det var godt at flere store arrangementer som Palmesus kunne gjennomføres, for det må ha vært etterlengtet å kunne gå på festivaler, møte andre, feste og ha det gøy sammen på ett sted.

Artistene på Palmesus: David Guetta, Ty Dolla $IGN, A$AP Rocky, Armin van Buuren, Macklemore, Sigrid, Astrid S, Lost Frequencies, Salvatore Ganacci, Ruben, Chris Holsten, Postgirobygget, Isah & Dutty Dior, Ballinciaga og noen flere.

Nytt i år lanserte de Palmesus Junior (30. juli) – Norges største strandfest for barn og unge i alle aldre. Artistene som opptrede var: Matoma, Marcus & Martinus, Tix, Ramón, Josefine & Oskar og eMMa.

Fullriggeren Sørlandet – Palmesus @ Sea.
Noen som opplevde episk daycruise i skjærgården rundt Kristiansand under Palmesus-helgen?

Utsikt sett fra Christiansholm festning. Man får sett hele området (ikke scenen). Noen som var på Palmesus 2022?

Les også:

Palmesus 2019
Video: Palmesus 2016
Palmesus, dag 1
Palmesus, dag 2