Flipp – magasiner samlet på ett sted

Det er lett å lese magasiner på Flipp via iPad hvor man er. Det er mange forskjellige magasiner og som passer til alle. Jeg vant gratis abonnement i ett år, så kan lese hver dag!

Jeg anbefaler Flipp fordi det er lett, praktisk og smart å lese digitalt. Her er det mange magasiner å velge mellom. Jeg personlig liker å lese om interiør og mote.

#flipp #anbefaling #magasin #ipad

Underskriftsdesign

Jeg lagde nettopp en personlig underskriftsdesign med mitt navn på MyPaint. Synes det var litt tøft. Man kan gjerne ha en slik under hvert blogginnlegg for å gjøre innleggene mer personlig. Du kan bestille en underskriftsdesign til din blogg ved å sende en e-post til [email protected].

#underskrift #logo #navn #design

Inspiration: Super Moon Eclipse

Ikke siden 1964 har vi kunnet se en så stor måne formørket. Neste sjanse kommer først om 18 år.
VG

Natt til mandag kunne vi se supermåneformørkelsen på himmelen. Den kunne man se rundt ca. kl. 04.30. Jeg fikk ikke sett det fordi jeg sov jo på den tida, så jeg fant bare noen bilder på weheartit som inspirasjon. Noen som så det?

#inspirasjon #måne #formørkelse

Produktkart – øvelse i Photoshop

Vi brukte ikke så mye Photoshop i begynnelsen på linja VG2 Interiør og utstillingsdesign, men vi brukte noen ganger når vi skulle lage produktkart. I denne oppgaven var det bare en øvelse i Photoshop der temaet var stue og at kunden hadde nettopp flyttet til en ny leilighet og ville beholde stolen, Egget. Siden Egget var i fargen rød, kunne møblene også ha noe rødt i seg. Stuen ble moderne og jeg valgte mange designmøbler som kunne passe sammen med stolen.

Har ikke tegninger av stuen, men oppgaven var bare å lage et forslag med møbler til stuen.

#interiør #produktkart #design #stue

En god start på dagen

Her er kjøkkenbordet dekket på med god mat. Klar til servering! Baguetter delt i to som ostesmørbrød, frukt & salat og pølsebrød. Eksempel til hvordan å lage maten når man har god tid:

Litt rotete da jeg skulle ta bildene (det får bare være), og fordi flere er kjempesultne.

#frokost #lunsj #mat #sunt

Stor helgehandel

Vi har storhandlet på Sørlandssenteret i dag, siden det er helg! Slipper å bruke hverdagene til å handle litt av hvert (har ikke så god tid), så kjøpte vi alt på ett sted. Har og tatt mange bilder i butikkene og i fellesarealet.

Ved XXL-bygget stod det et stort bildegalleri av Instagrambilder.

Handlet noen pakker med Ristorante Pizza.

Storhandel ja … alt på ett sted. På COOP Obs! var det mange smaksprøver som fiskekaker, Santa-Maria (litt sterkt, men kjempegodt), tomatsuppe mozzarella, gulost på tube i brød, Grandiosa pizza og nøtter.

Noen søte små uttørket ananaser som pynt.

#shopping #storhandel #sørlandssenteret #helg

Pineapple & cactus

#ananas #kaktus #planter #frukt #foto

Det klarte ikke å bestemme seg …

I dag har jeg gjort litt matte, bare for å bli ferdig med det vi holdt på med i de siste timene før høstferien. Å sitte med skolearbeid i fritiden (?) er nesten som “hjemmeskole” – og det gjør jeg de fleste fredagene. Men, tilbake til dagens overskrift.

Jeg har løpt flere ganger ned og ut for å henge klærne til tørk, men så plutselig skjedde det etter noen få timer; Det begynte å regne, bare bittelitt. Jeg bestemte meg for å ta ned noen t-skjorter, men så var været blitt fint igjen. Hmm, det kan jo bare stå ute litt til? Jeg hang t-skjorta på plass igjen, og stakk inn. Etter en stund merket jeg at det haglet og regnet … Det var nesten forferdelig, klærne ble våte igjen. Da jeg tok dem inn, var det plutselig blitt sol igjen. Dette været altså – klarte ikke å bestemme seg.

Neste valget ble tørketrommelen fordi den klarer å gjøre jobben sin. Tør ikke å henge ut noe igjen i dag eller kanskje jeg burde sjekke været neste gang hvis klær skal tørke ute. Tar aldri den sjansen igjen.

#klær #tips #hjemme #skole

Tid for høstferie

Denne uka har gått kjempefort. For å oppsummere kort hva vi har gjort og lært i denne uka: Vi hadde to kapittelprøver i to forskjellige fag. På onsdag historie (kapittel 1 Sivilasjoner blir til), og i dag naturfag (kapittel 2 Arv – livets oppskrift). Det gikk egentlig ganske greit siden det ikke var så vanskelig å skjønne begreper i naturfag, sammenlignet med historien. Ikke så lett å huske årstall for å si det sånn, men å ta notater og skrive opp et sammendrag, var en nok en veldig god idé for å huske bedre.

Noe annet som vi har gjort i norsk: Skrev og svarte på spørsmål om det vi så på Kilden “En folkefiende”, lært om Barokken og salmer. I historie: Sivilisasjoner blir til (øve til prøve). I naturfag: Arv og de siste sidene i kapittel 2. I matte: Funksjoner og GeoGebra.

Det er så mange tall og funksjoner i dette programmet!

Etter høstferien har læreren i norsk satt opp noe som “Ord for dagen” – som vil si at hver norsktime skal det holdes en presentasjon rundt 7 minutter. Jeg var jo plassert ganske tidlig, så må ha noe klar torsdag etter høstferien. Men hva skal jeg ha om? Oppgaven er slik: I løpet av høstsemesteret skal vi holde et foredrag med utgangspunkt i en tekst eller et tema. Teksten trenger ikke, men kan være, knyttet opp mot temaet vi jobber med i den samme perioden. Da tenker jeg: Reklame? Kan det være noe å analysere?

Forresten, nå skal jeg nyte høstferien som er en uke lang. Hva skulle vi ha gjort uten denne ferien?

#skole #matte #geogebra #prøve #norsk #naturfag #historie