Snart fibernett

I dag er det den 28., den siste dagen i februar måned. Jeg gleder meg så mye til mars måned, for om to uker kommer som avtalt en montør som skal hjelpe oss med å installere og skifte ut den eldgamle internettboksen og TV-dekoderen. Vi skal få fibernett! Har vært så lei av treig nett i det siste, så ikke rart at vi kun fikk 2 av 5 “prikker” når vi koblet oss på. Dessuten deler vi internett samtidig, og det er ikke akkurat raskt nok til at vi alle kan “jobbe” samtidig. Hehe, skal ikke klage for at nettet i det hele tatt virker 🙂

#februar #mars #måned #fibernett #internett

En stille søndag

I dag er det fastelavn! Vi hadde for noen dager siden kjøpt mange boller så det ble ikke bollebakst allikevel. I ettermiddag dro jeg en tur til byen siden været var så fint, så jeg hadde med meg kamera og ei bok som var lånt fra biblioteket. Boka heter “Den siste magiker” som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Først gikk jeg til biblioteket for å fornye boka, så var det rett hjem. I byen så vi lite folk, det var stille og butikkene holdt stengt, så egentlig var det ingenting spennende å gjøre og dessuten rakk jeg bussen hjem som gikk en gang i timen. Bussavganger på søndager = færre avganger.

Jeg ville så gjerne gå litt lenger for å få tatt noen bilder, men det eneste bildet jeg tok, var ved busstoppet. Det tok jeg med mobilkameraet og jeg vil si at kvaliteten er like bra som “speilrefleksen” min. Har tross alt tatt det med et 12 MP mobilkamera, og på bildet ser vi isen som er i ferd med å smelte. Det går mot varmere tider. I morgen er vinterferien slutt, så da er det tilbake til hverdagen.

#foto #natur #is #stille #kristiansand #søndag #helg

En fremmed dame kjeftet på meg

Jeg hadde akkurat vært på noen jobbrelaterte ting, og var på vei til Sørlandssenteret. Da jeg kom frem gikk jeg til Coop Obs!, fant jeg meg en ledig sitteplass på en av de grå og hvite sofagruppene (stolen til venstre) fordi jeg hadde avtalt å møte noen og at jeg fikk en mobilsamtale som jeg måtte ta. Plutselig merket jeg at noe var galt, veldig galt – en rar følelse stakk inni meg. Etter en stund så jeg at det kom noen eldre folk (ikke altfor gamle, kanskje i 58-årene) og de satte seg ned på de to setene. En annen dame med strikkelue som også var i den alderen, stod plutselig ved siden av meg, ropte noe utydelig så vidt jeg kunne høre og peker på meg: “Du med telefonen, flytt deg du trenger ikke denne plassen når du ringer.” (eller noe sånt). Altså: Ehm, what? Har jeg liksom gjort noe galt? Makan for en stygg og barnslig oppførsel.

Kanskje hun ikke likte at jeg var i telefonen eller så måtte hun ha en sitteplass. For det første så var hun utrolig uhøflig og for det andre kunne hun ikke snakke slik til meg. Jeg vet at jeg satt her først, og plassen kunne hun godt få av meg. I offentlighet burde hun spørre pent eller finne seg en annen ledig plass, men å være uhyggelig mot en fremmed person som hun ikke engang kjenner, er drøyt. Jeg så på det som om hun kjeftet på meg! I tillegg la hun vesken sin på stolhåndtaket og da tok jeg henne seriøst. Måtte flytte meg ellers kunne hun bli sint. Ingen av de andre som satt der gadd å bry seg, så det var opptil meg. Denne damens oppførsel ble jeg så oppgitt av, så jeg bestemte meg for å gå. Ok, helt greit, jeg skulle uansett til å gå – for jeg orket ikke å starte en krangel ut av det. Grunnen til at jeg ikke sa noe, var for å ikke virke slem tilbake slik at jeg kunne tiltrekke meg mer oppmerksomhet som hun gjorde mot meg …

– Hva hadde du gjort i en slik situasjon?

#sørlandssenteret #uhyggelig #stygg #oppførsel #personlig

Steder jeg har vært i Norge

Hvor mange steder i Norge har jeg besøkt? I dag har jeg lyst til å skrive om steder jeg har vært i Norge (det er ikke mange foreløpig). Det blir nok flere steder å besøke i fremtiden, men akkurat nå har jeg kun vært rundt i Vest-Agder og Aust-Agder.

 

Kristiansand:
Kjent for sommerbyen. Jeg har bodd her lenge og her ble jeg født, vokst opp og har gått på mange forskjellige skoler opp gjennom årene. Shoppingsteder er Kvadraturen i sentrum og Sørlandssenteret (en av Norges største kjøpesenter). Palmesus arrangeres hvert år på Bystranda i juli. Så finnes eneste Dyreparken i Norge her også!

 

Lillesand:
En bitteliten by og tettsted utenfor Kristiansand. En vakker sommerdag var jeg på besøk i Lillesand med familien. Først var jeg ikke så vandt til å forflytte meg fra en større by til en mindre by, alt der virket så koselig og stille. Her finner vi det store varehuset IKEA Sørlandet (som grenser til Vest-Agder/Aust-Agder).

 

Grimstad:
I forbindelse med skolen og praksis var jeg i Grimstad. Da tok jeg buss og pendlet tur og retur samme dag, så det var 3 dager i uka. Bussturene tok ca. en time begge veier siden bussen kjørte gjennom byene fra Kristiansand – Lillesand – Grimstad.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no grimstad

 

Mandal:
På VG1 Design og håndverk på skolen besøkte vi Mandal Veveri for å se på stoff, stil og veveri.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no mandal veveri

 

Arendal:
Besøkte Sam Eyde videregående skole i forbindelse med skole for å se på andre kreative valg/linjer og da sjakkturneringen skulle holdes på Kilden i Arendal, ble jeg med for å se. Jeg tok også mange bilder for å ha noe å se tilbake på.

#norge #steder #byer #kristiansand #lillesand #grimstad #arendal #mandal

Avhengig av Youtube?

Hva skulle vi ha gjort uten Youtube? Her finner vi alt fra musikk, sanger, til vlogs også videre. Jeg er så glad i Youtube fordi det er gratis å bruke og det bringer med seg liv verden rundt. Vi kan dele videoklipp med hverandre og vise frem det vi gjør. En direktesending eller livestream som det kalles, er også kult da andre kan følge med og gi tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Noen er kanskje heldige som oppnår suksess med Youtube, har blitt stor og kan leve av det som en jobb, mens andre har det som en hobby. Youtube har definitivt blitt en del av livet vårt!

Bilde: PixelsTalk

Jeg er selv en Youtuber og har en kanal, men er ikke så aktiv. Jeg bruker Youtube som en “musikkspiller” når jeg hører på musikk, for da slipper jeg reklamen som kommer opp. Hvis jeg bruker Spotify som jeg ikke har premium på, da får jeg reklame. Altså jeg har Spotify på PC-en, men bruker det aldri. Rart. I kveld er stuen ganske livlig, fra en PC spilles pianomusikk fra kjente komponister som vi “kjenner” fra før: Beethoven, Mozart og Haydn. Jeg hører ofte på anime pianomusikk (en spilleliste jeg har opprettet på Youtube under min kanal, sjekk det ut).

– Bruker du Youtube?

#youtube #musikk #underholdning #hverdag #avhengig

Nudler på 1-2-3

Sulten? Når jeg er sulten og har lyst å spise noe varmt, lager jeg nudler. Det tar ikke så lang tid å lage, så jeg går for det enkleste.

Det anbefales ikke å spise rå nudler rett fra posen. Hvorfor? Fordi det er ikke bra for magen … Og en ting til: Krydderblandingen i pakken kaster jeg da den ikke er god, så jeg erstatter det med solsikkeolje eller Oyster saus LEE KUM KEE (må prøves!).

For å lage nudler tar jeg frem en kjele med lokk og fyller den med halvfull med vann siden jeg skal ha i 3 pakker med nudler. Så skrur jeg kokeplaten på 9, og varmer opp vannet. Deretter når vannet koker, har jeg i nudlene og rører rundt. Etter 3 minutter skrur jeg av kokeplaten og nudlene er klar til servering. Det kaller jeg nudler på farten, nudler ferdig på 1-2-3!

– Spiser du nudler?

#mat #nudler #ferdigmat #oppskrift

Kassa burde merkes tydeligere

I går ettermiddag tok jeg en kjapp tur innom en matvarebutikk og plukket med meg 6 pakker med kjøttdeig. Da jeg var på vei til kassaen så jeg etter den korteste eller ledige kassaen. Det var 3 – 4 åpne kassaer der det stod mange i kø, og for min del ønsket jeg å spare tid så jeg gikk for den midterste kassaen. Der ved kassaen var det klistret opp et ark hvor det stod svart på hvitt med noe sånt som “ingen bankuttak” (teksten var noe lang). Jeg tenkte ikke noe over det, for ledig kasse var det, så jeg gikk dit og tok opp det jeg hadde i handlekurven, kjøttdeig pakkene, på rullebåndet. Hun som stod bak kassaen smilte vennlig og sa: “Hei”, og pipet inn vare etter vare. Deretter sa hun om jeg ville ha en bærepose, og jeg sa “Neitakk” (poseavgift). Jeg ga henne det blå fordelskortet som registreres før betaling, og jeg så at hun strevde med å vippe inn kortet så hun fikk hjelp av en annen kassadame i den andre kassaen. Hun kan være en ny ansatt. Hun la til en pose, men jeg sa tydelig “Ikke pose”, og den tok hun heldigvis vekk igjen.

Arkivbilde fra en kasse

Jeg holdt oppe en 200 kr seddel og skulle til å betale, så sa hun i denne kassaen kunne hun ikke ta imot kontanter. Altså, hvorfor kunne hun ikke si det før jeg holdt på å betale da hun så tydelig at jeg holdt kontanter i hånda? Og hvorfor er ikke kassaen markert bedre med for eksempel KUN KORT eller KUN KONTANTER. Det tok meg dobbelt så lang tid, så en kjapp tur innom ble feil å si. Hun fra kassaen skrev ut en kvittering og ga meg den, så sa hun til meg at jeg skulle gå til en annen kasse der jeg kunne betale for varene, men varene kunne ligge igjen i rullebåndet. Ok, tenkte jeg inni meg, og så meg rundt etter en helst ledig kasse. Liker virkelig ikke å måtte stå bakerst i en lang kø. Speidet etter en ledig kasse, og visst var det en, så jeg gikk til hun som hjalp til med å vippe inn kortet i kassaen. Det eneste jeg sa var “Jeg skal betale for de varene som ligger der”. Da jeg hadde gjort det, så la jeg merke til en mann bak meg der jeg hentet varene i den andre kassaen jeg stod sist i, og han betalte med kort for noen Gilde Grillpølser. Så ja, er det med kort de aksepterer i den kassaen! Kanskje jeg stod i feil kø. Siden jeg er så lite innom den matvarebutikken, så her har jeg noe å huske på det til neste gang …

#kasse #kassa #matvarebutikk #butikk #kø #handle #mat

Spillanbefalinger på PC

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å spille! Ikke at jeg gjør det hele tiden da, men la oss si noen ganger når jeg har tid bare på PC. En del av spillene har jeg installert som apper på PC-en som har Windows 10, mens andre spill kan spilles på Facebook. Alle spill er gratis, kan installeres på nettbrett og mobil.

– Spiller du noen av spillene?

#spillanbefaling #pc #spill #apper

Romservice og ovnstekte ostesmørbrød

Det er ikke greit å bli forkjølet igjen! Jeg er det, hun er det og han er det. Det føles som om alle har blitt forkjølet på samme tid, men har det kalde vinterværet skylda? I dag har jeg vært så dårlig at jeg måtte holde senga, så jeg har fått hvile og sovnet mesteparten av ettermiddagen bort. Hadde ikke feber og hoste, men bare vondt i hodet og magen. Løsningen ble at jeg måtte ta en paracet for å dempe det vonde.

Til lunsj fikk jeg besøk av romservice som kom med tre ovnstekte ostesmørbrød til meg – kjempegodt! Jeg la meg og sov, og etter å ha våknet har jeg følt meg mye bedre. Det hjalp virkelig med litt hvile og litt søvn. Aner ikke hva som skjer med meg for tiden, men jeg må huske å lytte til kroppen, for der ligger alle svarene. Er forresten glad for at det er vinterferie i neste uke, så da er planen min å gjøre noe spennende. Kanskje videoblogge igjen? Lenge siden jeg har oppdatert Youtube-kanalen min. Gjerne gi meg tips til hva jeg skal filme!

#mat #ostesmørbrød #romservice

Istappere

Bildet ble tatt 11. februar, en kald vinterdag i Kristiansand.

#natur #foto #istappere #kaldt #vinter