Ellevilt med blomster og planter

Alle bildene er tatt i nærheten av Arendal sentrum. Mange fine blomster og planter.

#sommer #inspirasjon #blomster #planter #foto

Urban Red Office

Eske Pop Rød / Taklampe 34 cm Copenhagen / Gardinlengde Claudia 2-pk / Duftlys Signature / Bordlampe Bazar / Multifunksjon MFC-J470DW / Satellite C50-B-118 15,6″ i3(PSCLGE-00300EN5) / O&R Dixi Portefølje A5+, Læder, Rød / O&R Rondo Blyantpenn 0,7 mm, Rød / Edward Saks med holder, Rød / KUBEN vegghylle / Lillstrumpa och Syster poster / Skrivebordstol / Tray Skrivebord 120x60cm, Svart(annonselenker)

Denne gangen har jeg funnet noen kule møbler og ting&tang til kontoret. Fargene her er i rødt, hvitt og sort. Det gir varme, motivasjon, økt selvtillit og styrke.

#kollasj #urban #interiør #innredning #kontor #inspirasjon #bloggklubben

En sommerdag i Arendal

I går var jeg så heldig å få lov å bli med til Arendal! Vi dro til Arendal og det er faktisk første gang jeg besøker Arendal på ordentlig! Har jo vært litt i Arendal med klassen før, men da besøkte vi bare en skole.

Vi var der fordi det spilles sjakk og som holdes inne i Kilden. 7 runder med sjakk og det var ikke så mange barn, bare 2 og andre voksne fra både Arendal og Kristiansand. 

Dette her var Kilden. Ikke så stort, men ikke så lite heller.

Her inne spilte vi “fotballspillet” og slappet av inne i kaféen. Vi hadde glemt igjen iPaden hjemme, så da var det ikke så mye å gjøre siden det var ganske stille når det bare var folk som spilte sjakk i den andre etasjen av bygget. Da var jeg på mobilen og brukte nettet der.

Siden det var så fint vær, gikk vi ut for å ta noen og mange bilder. Det var så fint vær ute, så da gjorde vi det.

Gullklokke!

Utstillingsvindu.

Legg merke til mønstrene rundt vinduet.

Høy kunst.

Da de var ferdig med å spille sjakk, var det premieutdeling og slutt for dagen. Vi bestilte pizza på Peppes Pizza og dro hjem. Denne dagen har jeg tatt flere bilder, som kommer i neste innlegg.

#arendal #foto #arkitektur #sommer #2015

Ungdomsrom interiøroppgave 3

Den siste oppgaven før jul (VG2) var å innrede et ungdomsrom til ei 17 år gammel jente. Hun var usikker på hvilken stil hun ville ha, enten romantisk eller industriell. Jeg valgte den romantiske stilen. En ganske lys og blomstrende stil.

Produktkart: De fleste møblene er fra IKEA.

Plantegning: Rommet er ganske stort, plass til det meste og en “walk in closet”. Det er god plass til å gjøre lekser og hvis hun får venner på besøk.

Oppriss: Her vises en del av rommet i 2D.

#interiør #design #tegning #innredning #soverom #ungdomsrom #romantisk #plantegning #oppriss

Stue interiøroppgave 2

Inspirasjonskart: Jeg søkte på “stue møbler” og printet dette ut. Så var det klipp og lim. Her er det masse forskjellig som er typisk for en stue.

Plantegning: Vi fikk en mal, og tegnte opp plantegninga ved hjelp av tegnebrett (det er ikke digitalt). Etter det var det bare å begynne med møbleringa.

Oppriss: Dette var mitt første oppriss. Ble litt rotete …

#interiør #design #tegning #innredning #stue #plantegning #oppriss #inspirasjonskart #inspirasjon

Handelens dag, Sørlandssenteret

Det er Handelens dag på Sørlandssenteret. Denne dagen ville vi ikke gå glipp av, så vi var ganske tidlig ute. Dagen før hadde vi kikket i kundeavisen for tilbud, og da vi kom fram var det en del andre tilbud som ikke var annonsert i avisa.

Senteret har fått sånne ekte planter som henger på veggen med vann bak, hvor kult er ikke det? Det står om denne på nettet HER. Den er så fin, dere burde se den!

Så gikk vi forbi en butikk med så mange kule ting.

Jeg måtte ta en video av denne berg-og-dalbanen, nesten helt magisk!

På Enklere Liv kjøpte vi en massasjepute, men den var ikke på lager og skulle komme, så da ventet vi noen timer. Da den endelig kom, kjøpte vi den. Vi fikk også prøvd den ut (en utstillingsmodell festet i en stol) og det var FANTASTISK! 

På Gina Tricot kjøpte vi øredobbene her som var på SALG. Det var forskjellige farger på dem.

På Traktøren kjøpte vi en eggtimer, siden vår gamle ikke virket mer. Denne var også på tilbud, mye rimeligere enn vanlig pris.

Toppen er fra Gina Tricot og buksene er fra Lindex. Kjøpte også en Nike basketball (er ikke med på bildet her) på XXL.

#innkjøp #mote #klær #kjoler #bukser #interiør #handelensdag #shopping #senteret #video

Vf og hall – første oppgave i VG2

Nå har jeg fått gjort alle bildene/tegningene om fra Adobe Reader til JPEG … det var veldig mange! Har fått skannet alt som jeg har gjort i VG2 og VG3. For å se tilbake, har jeg ikke fått lagt ut alle oppgavene, men tenkte å gjøre det fremover. Eldre oppgaver fra VG2. Her er den første oppgaven vi gjorde i VG2 Interiør og utstillingsdesign.

Inspirasjonskart: Det første vi gjorde, var å klippe ut i magasiner og blader. Dette var som en kollasj. Vi fant ting som kunne være til vindfang og hall. Det kunne være skohyller, hattehyller, helfigurspeil, kommode, garderobeskap …

Plantegning av vf/hall: For å si det sånn som det er, denne oppgaven var litt forvirrende i begynnelsen. Jeg husker at jeg spurte læreren om hjelp hele tida fordi jeg satt fast. Hva skulle jeg gjøre? Jeg tok også noen feil mål av møblene som gjorde at de var mindre enn i virkeligheten. Uffda! Heldigvis i denne oppgaven trengte vi ikke å finne de virkelige møblene, så vi dikta opp noen, men målene skulle være som i virkeligheten ca.

#interiør #design #innredning #vindfang #hall #gang #inspirasjon #kollasj

En header jeg har hatt før

Bestill HER!

#blogg #header #eksempel #abstrakt #png

Grønt utendørs

Det er Sankthansaften i dag! Har egentlig ikke noen planer for i kveld, men mesteparten i dag har vi vært ute og handlet matvarer. Det begynte plutselig å regne litt, litt før kl. 12, men så stoppet det. På butikken kjøpte vi blant annet kyllingvinger, frukt og grønt og pålegg. På veien hjem tok jeg noen bilder av det grønne vi gikk forbi.


Plenen, noe ugress. Det vokser gullblomst og en annen type (som på bildet): Hvitkløver.


Husker ikke hva disse blomstene heter …


Prestekrager.

#hage #blomster #prestekrager #hvitkløver

Slik får du lavest mulig lånerente

Reklame | Finanssans

Tar du opp et boliglån på 2 millioner kroner, med 3,5% effektiv rente og 25 års løpetid, må du betale et månedelig terminbeløp på 10.062 kroner. Reduseres renten med én prosent til 2,5 %, blir det nye terminbeløpet på 9.022 kroner. Det gir en månedlig besparelse på 1.040 kroner, og en reduksjon i rentekostnadene totalt sett på 312.000 kroner. Så mye penger er det altså du kan spare på å få ned boliglånsrenten med kun én prosent! Er lånebeløpet høyere og løpetiden lengre, blir besparelsen desto mer. Det samme gjelder for andre type lån som billån, forbrukslån eller kredittkort. Jo lavere rente du får, desto mindre må du betale i rentekostnader.

Fremgangsmåten til lav rente:

Sammenligne

Uansett hvilket type lån du ønsker å ta opp, er det viktig å sammenligne lånerenten de ulike bankene kan tilby deg. Går du for det første og beste lånet du kommer over, er det stor sannsynlighet for at du går glipp av den beste renten du kunne fått.

Siden bankene i stor grad fastsetter renten individuelt, er det først og fremst viktig å få oversikt over hvem som tilbyr det lånet du behøver. Deretter kan du trygt sende lånesøknad til flere banker for å se hva de kan tilby deg i renter og betingelser. En lånesøknad er nemlig ikke bindende før du eventuelt aksepterer lånetilbudet du mottar. Når du har innhentet flere lånetilbud velger du ganske enkelt den banken som gir deg lavest mulig rente.

Forhandle/prute

Selv etter at du har tatt opp et lån er det mulig å få redusert renten. Ofte er det ikke mer enn å ta en telefon eller sende en e-post, for å gi beskjed om at du ønsker en lavere rente. Har du vært kunde en stund, og/eller har bedre økonomi, kan dette blant annet brukes som forhandlingskort for å enklere kunne prute ned renten. Et annen scenario er om du har fått et lånetilbud fra en annen bank som tilbyr lavere lånerente enn den du har i dag. Da kan du gi beskjed til din nåværende bank om de kan matche denne renten, og gi uttrykk for at du flytter lånet om de ikke gjør det. Husk at bankene nå for tiden har gode marginer, og tjener dermed penger selv om lånerenten reduseres.

Refinansiere

Refinansiering av lån er mest aktuelt for deg som har dyre lån og kreditter. Kredittkortgjeld opererer gjerne med en høyere rente (utover rentefri periode) enn hva du finner i andre typer lån. Dersom du ikke greier å nedbetale kredittkortgjelden raskt, vil det nesten alltid lønne seg å refinansiere gjelden. Det kan du gjøre enten ved å forsøke å bake det inn i boliglånet, eller ta opp et forbrukslån. Så lenge renten er lavere, vil du spare penger siden det reduserer lånekostnadene. Pass på at du ved refinansiering av lån faktisk bruker det nye lånet til å nedbetale annen gjeld. Hvis ikke kan det være begynnelsen på en økonomisk situasjon det kan være vanskelig å komme seg ut av.

For å få en bedre forståelse om privatøkonomi, anbefales økonomisiden finanssans.no.

#annonse #lån #lånerente #boliglån #økonomi #refinansiering