Godt nyttår!

Stikker innom bloggen for å ønske dere et riktig godt nyttår! Tenk så fort tiden har gått, om noen timer er 2019 forbi og vi kan ønske et nytt tiår, 2020, velkommen. Ved midnatt må jeg ta meg en tur ut og se på fyrverkeri fra toppens beste utsiktspunkt. Skal ikke skyte opp noe, men bare se og ta bilder. Pleier å gjøre det hvert år og i år er vi faktisk veldig heldig med været. Ingen tegn til snø og regn, kanskje litt sur vind. Håper likevel på det beste været.

Jeg burde egentlig være stolt over meg selv da jeg ikke har vært syk dette året, men i går begynte jeg å bli dårlig i form. Enda verre i dag! “Svever” litt og det er overhodet ikke gøy å være syk, spesielt når det er nyttårsfeiring. Tar det rolig disse dagene, så jeg avslutter med å si: Tusen takk for dette året og håper alle får en fin nyttårsfeiring!

Året som gikk 2019 – del 2: Kirsebærtrær, 10 år som blogger, stor jubileumsfest +++

2019 er snart over, og et nytt år er straks her. Før vi går over til det nye året, ønsker jeg å se tilbake (en oppsummering) hva som har skjedd dette året. Her del 2: Juli – desember. Har du ikke lest del 1: Januar – juni, kan du lese innlegget ved å trykke HER.

JULI

Fineste Rådhusgata i full blomst. Håper virkelig ikke at de japanske kirsebærtrærne skal trekkes opp når nye vann- og avløpsledninger skal legges.

Like fint her også. Langs Auglandsbukta stod mange rosa japanske kirsebærtrær i full blomst.

Gikk en tur til utsiktspunktet i Dueknipen. Utsikt mot byen!

Under Palmesus-helgen strømmet mange folk hit til byen for strandfest, Palmesus og “Sommerdager i Tresse”. Det var et stort tivoli i Kristiansand. Tidenes folkefest?

Blinkskudd: Svanefamilien kom på besøk!

Kjøpte jordbærplante i ampel som var “gått ut på dato, men likevel god”.

Dagstur til Hirtshals.

12. juli 2009 fylte bloggen min 10 år. Tenk at jeg har vært blogger så lenge, og flere år skal det bli!

Sørlandets mat- og bryggerifestival.

Plantene ble satt ut.

Ved Odderøyahallen i Kristiansand oppdaget jeg et kreativt kunstverk: “Oh Behive” laget av @vlek_art.

 

AUGUST

Sommer på Torvet. Glede, hygge & fri entré hver torsdag i sommer!

Nytteveksthagen ved Strandpromenaden. Så, luktet og smakte på av nydelige krydderurter og grønnsaker plantet i store plantekasser og frukttrær. Tok også en tur til Otterdalsparken:

Tok meg en tur til Kjosbukta i Vågsbygd. Der så jeg et stilig bygg! Gatekunsten er laget av @sedinzunic.

Gatekunst laget av elever ved Sommerskolen og @seainvaders. Undergangen Paradisveien til Krossen på Grim (ved Esso bensinstasjonen i Suldalen).

Enda mer gatekunst i undergangen ved Lundsbroa/Vollgata i Kristiansand.

Feiret bursdagen til et familiemedlem med Cookie dough kake og ostekake.

Var på skogstur. Natursti og aktivitetsdag for hele skolen!

 

SEPTEMBER

På samme dag: Besøkte Dyreparken på LOS-dagen og i ettermiddag Dragefestivalen på Tangen Ytterst.

En stor matfestival på Øvre og Nedre Torv: “Mat i sentrum”.

Fotograferte ved Fisherman’s Friend StrongmanRun.

50-års stor jubileumsfest på skolen og ordfører Harald Furre kom og holdt tale. Bildet over er puslespillbrikker laget av alle elevene på skolen.

Solsikkene stod i full blomst! Hadde håpet å plante mange solsikker langs veggen, men klarte ikke det i år :/

Gikk på Odderøya-tur, opp til fyret og rundt.

Geitmyra matkultursenter åpnet på Odderøya.

We love food på Sørlandssenteret. Gratis smaksprøver fra matstands og Trond Moi (norsk kokk og grunnlegger av Bølgen & Moi) kom og lagde høstmeny!

En svær rød fluesopp ble oppdaget i veikanten.

Oppdaget også at en buss kjørte rett inn i gågata midt på dagen. WHAT???

 

OKTOBER

Laget en ny YouTube-banner til kanalen min – jeg lager også på bestilling hvis noen ønsker det!

Jeg og mamma feiret bursdagen sammen. En uke senere feiret vi broren min også.

Dro på liten ferietur til Rosfjord i Lyngdal (i forbindelse med jobb). Bodde på Rosfjord Strandhotell, spiste god mat og var innom Lindesnes Havhotell for teambuilding, spiste god mat der også og kikket på undervannsrestauranten “Under”.

Besøkte spøkelsesrommet på Sandens.

Tok mange flotte høstbilder.

Skar ut gresskar og pyntet til Halloween hjemme.

 

NOVEMBER

Var på lanseringsfest i Matkjelleren på Lillemarkens. Trond Moi kom og holdt gratis kokkekurs der han lagde varmrøkt laks med koriander og chili og blåskjell-grønnsakskremsaus, og tilslørte bondepiker.

Under Miljøuka i Kristiansand (4.-9. november), var jeg på arrangementet “Gratis Trond Moi-middag og matreddertips fra Spis opp maten” på Rådhuset.

Julebyen Kristiansand! Var på “Førjulskveld i Lillemarkens” og gikk nattevandring for FNs bærekraftsmål.

Snøen kom plutselig tidlig, 11. november.

Årets nyhet i Julebyen Kristiansand: “Vi lyser opp Fiskebrygga”. Lysbroa mellom Pieder Ro og Bølgen & Moi og rundt Fiskebrygga var pyntet med tusenvis av lys som ga oss julestemning. Besøkte også “Julehagen” inne på Dolly Dimple´s.

Var på en koselig julekonsert.

Var på gatekunstvandring forskjellige steder i byen. Her ved Odderøya like ved Silokaia/Kilden.

Shoppet på årets største handledag, Black Friday: Et nytt kamera.

 

DESEMBER

Julemarkedet i Kristiansand åpnet, det samme med skøytebanen “Kompis” på Øvre Torv, ny snømann plassert ved skøytebanen, et juletelt ble satt opp med flotte juletrær på utstilling, juleverksted og julefotografering.

Julekulen og juletreet på Torvet ble tent, 3D lysshowet ble vist på Domkirken hver desemberdag, Himmel på Jord julekonsert på Nedre Torv og Agder Juletre hadde utstilling der vi kunne stemme på Norges fineste juletre.

Vant kalendergave: En pose med masse sjokolader!

Tok en tur til Sørlandets Kunstmuseum og fikk omvisning av utstillingen “Krefter” – kunst som er laget av tekstilkunstner Kari Dyrdal, og keramikerne Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff.

Utstilling på Kristiansand Kunsthall: Langt borte så han noe lyse og glitre av Sofie Berntsen & Ekko av mjuk lyd av Sandra Norrbin.

Var på juleavslutning og fikk denne flotte planten (svibel for å være helt konkret). Den står fortsatt levende på stuebordet.

Pyntet til jul, feiret jul sammen med familien og spiste en kjempegod julemiddag.

Håper dere synes det var gøy å følge med. Nå er det bare to dager igjen av 2019, så kan vi begynne å ønske 2020 velkommen!

eBay-innkjøp: Solblender

Veldig rart at det ikke følger med en solblender/motlysblender når man kjøper Canon-kamera. Jeg har i det siste vært på utkikk etter en som passer til objektivet. Denne gangen har jeg valgt å handle på eBay da varene der er som oftest veldig billig. Har aldri bestilt noe derfra, men siden jeg var i gang, klikket jeg hjem to ting til: UV Polariseringsfilter og strikkede beskyttelse til kneet. Har ikke fått de tingene enda, men solblenderen mottok jeg i dag, 30/12.

Solblender EW-63C, til EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III

Den sitter godt på, men var litt vanskelig å få av og på, så måtte slipe for at den skulle sette seg lettere på. Alt i alt synes jeg den var ganske fin, rask levering og produktet ser ut som originalen, men uten Canon-merket. Hadde jeg kjøpt Canons originale solblender, hadde den kostet fra 159,- og oppover. Denne kostet rundt 20,-. Link til produktet finner du HER.

Året som gikk 2019 – del 1: Strømutbrudd, ByFest, drivhus +++

2019 er snart over, og et nytt år er straks her. Før vi går over til det nye året, ønsker jeg å se tilbake (en oppsummering) hva som har skjedd dette året. Deler opp innlegget slik at del 1 kommer først: Januar – juni. Del 2: Juli – desember finner dere HER.

JANUAR

Ønsket 2019 velkommen! Ved midnatt gikk vi ut til utsiktspunktet og så på fyrverkeri.

Feiret 18-årsdagen til broren min og overrasket han med en ostekake. Det var starten på voksenlivet, ifølge han selv!

Den hvite snøen kom og landskapet var dekket i hvitt. Jeg gikk mye ut og tok vinterbilder!

 

FEBRUAR

Gateakademiet har laget snakkeboblene på Samsen kulturhus’ fasade. Kunstverket er for “En by for alle” i uke 6, 4.-10. februar.

Det skjedde et uventet strømbrudd i området der vi bor. Hele nabolaget mistet strømmen! Huset var kaldt og mørkt. Vi kunne ikke lage mat, så vi gjorde det enkelt: Bestilte pizza fra Pizzabakeren.

Bagorama Outlet hadde siste åpningsdag på Sandens i Kristiansand. Alt var på salg og der kjøpte jeg en ny veske og sminkeveske. Veldig trist at butikken som jeg pleier å handle i, legges ned.

Fikk tilsendt Apias Safe Charger og har byttet ut USB-kabelen som fulgte med iPhonen min. Nå trenger jeg ikke å bekymre meg for overlading, for den stopper å lade når batteriet er fulladet. Og tryggere er den også!

Gikk til innkjøp av ny laptop, HP Pavilion x360! Fancy med 2-i-1 PC som kan roteres 360 grader rundt, tastaturet har bakgrunnslys, skjermen er touch og B&O høyttalere.

Feiret en skikkelig kinesisk nyttår med masse god mat!

Foreldrene mine hadde sølvbryllup, så vi bestilte en fantastisk kake på Dampbageriet!

Fristet å starte med et planteprosjekt, men det gikk ikke så bra. Kjøpte noen ferske minitomater i løsvekt som jeg ville dyrke frem. Det spiret etter noen dager, tynne og svake. På grunn av lite lys og feil type jord førte til at spirene mistrives.

 

MARS

Fant ut at det var mulig å koble seg opp og spille Mario Kart WFC på Wii med andre spillere fra hele verden. Oppskriften på guiden finnes HER.

Vant en Instagram-konkurranse som Sunsilk Minerals holdt, fikk tilsendt produkter og en hyggelig YouTuber-hilsen fra Agnetesh. Veldig koselig, i tillegg ble jeg spurt om å være med i Sunsilk Squad!

Kundeklubbshelg hos Plantasjen og man kunne hente med seg gratis frøposer ved å delta i en konkurranse.

Tomatspirene som jeg plantet i februar, døde. Jeg ga meg ikke, så kjøpte såjord på Plantasjen og plantet dette:

Etter å ha brukt den nye PC-en min en stund, la jeg merke til rare lyder som kom fra undersiden ved vifta: En blanding av brumming, barbermaskin og flypropell i bevegelse. Leverte den inn til service, men de fant ikke noe hardwarefeil. Returnerte den og byttet til ny PC.

Gikk innom Kristiansand folkebibliotek for å se på MyMachine – drømmemaskiner som er laget av grunnskolebarn i ulike skoler.

… og lånte Miss Independent, boka til Eirín Kristiansen.

 

APRIL

Hadde med meg kameraet og vandret mye i byen. Så masse stilig gatekunst.

Var på P4 Vinterlydkonsert på Øvre Torv. Artister: Staysman & Lazz, Victoria, Adelén, Erik Sæter, Morgan Sulele og Thom Hell.

Pyntet til påske og fulgte med på eggklekking (NRK Finnmark sendte direkte). Bildet jeg tok ble med i en av videoene, kult!

Gikk en kveldstur og fotograferte moon & reflection.

Lastet ned tegneprogrammet MyPaint på PC, og min første tegning var en kaktus.

Mange svaner tok kursen til Nodeviga/Strandpromenaden i Kristiansand.

Gikk opp til Brannposten i Baneheia. En av byens flotteste utsikt!

 

MAI

Tok masse bilder av kirsebærtrærne i byen.

Trend Weekend og moteshow på Sørlandssenteret. Eveline Karlsen holdt makeup session.

Agder Motorhistoriske Klubb markerte sitt 40 års jubileum med stor veteranutstilling på Torvet i Kristiansand. Bilene var råkule!

2 festkaker til 17. mai-feiringen.

Hipp, hipp, hurra! Så både skoletoget og borgertoget.

Wergelandsparken var så fin med alle disse tulipanene!

Danmark på Torvet ble arrangert for 5. gang i Kristiansand.

Åpningsfest på Pier10 og Mint Gallery.

Kristiansand båtmesse i Gjestehavna, rett ved siden av Tresse og Christiansholm festning. 20-års jubileumsfest.

Kristi Himmelfartsdag var det Tour of Norway 2019, etappe 3 i Kristiansand.

 

JUNI

Deltok i arrangementet “Turist i egen by”. Besøkte Kongsgård kolonihager, Naturmuseum og botanisk hage, Sørlandets kunstmuseum (SKMU), Odderøya museumshavn og Pier 10 – Port of Kristiansand.

Kjøpte Lycopersicum ‘Favorita’ Cherrytomat og Cucumis ‘Hillwood’ Miniagurk på Plantasjen.

Kjøpte Garmin Vivofit 3 aktivitetsarmbånd da jeg ønsket å komme i bedre form.

Sommerløpet 2019.

Besøkte Liane Gård på Søm for å se på hva Kristiansand andelslandbruk dyrket. Arrangementet het “Kom og så! Lær om frø og hvordan dyrke grønnsaker”. Fikk med meg et solsikkefrø og en rød bønne, som jeg plantet hjemme.

Klassen dyrket solsikker, og her er de 3 lengste.

Avenyen på Sørlandsparken fylte 10 år! Butikkene der ute inviterte til en familiedag og jubileumsfest. Konkurranser, gratis ting og auksjoner på massevis av nye produkter.

ByFest på Torvet med artistene Iris, Freddy Kalas, Andrew Ripper, Italobrothers og Wyclef Jean!

Sankthansfeiring på Tangen Ytterst. Det ble tent et stort bål.

Den Internasjonale Kulturfestivalen – en berikelse for byen. Først parade, så til underholdning på scenen.

Bestilte dette minidrivhuset i mai. Plantene stortrives og de vokste raskt! Anbefaler sterkt et drivhus hvis du skal lykkes med planteprosjekt.

Abstrakt kunst og myke matter

I dag var jeg på besøk hos Kristiansand Kunsthall og så på utstillingen Langt borte så han noe lyse og glitre av Sofie Berntsen & Ekko av mjuk lyd av Sandra Norrbin. Som dere sikkert vet, elsker jeg å se på kunst og utstillinger, så det passet perfekt å ta en tur dit. Kunsthallen har gratis adgang og ligger i 4. etasje rett over Kristiansand folkebibliotek.

Langt, langt borte så han noe lyse og glitre – Sofie Berntsen
Masse abstrakte tegninger og malerier fra gamle magasiner og bøker på utstilling. Collagearbeid av funnet papir med oljepastell og spraymaling teknikk hvor hun kobler flere pasteller sammen i forskjellige uttrykk.

“Den blå planet” 2019 140×260 collage med funnet papir, oljepastell, tusj, blyant og spraymaling.


Ekko av mjuk lyd – Sandra Norrbin
Hun har hentet gjenbrukte ribbevegger fra gamle gymsaler til videre bearbeiding i kombinasjon med store matter i skumplast som vanligvis blir brukt i tunneler. De myke mattene er flettet inn i hverandre og i ribbevegger.

Ensom i julen | mine julegaver

Håper alle har hatt en fin julefeiring! Det hadde nemlig vi. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått og at jeg har en familie å feire jul sammen med. Juletiden kan være ganske tøff og vanskelig, spesielt for de som er alene og ikke har noen å feire jul med. Sender varme tanker til de. Ingen fortjener å ha det slik, men dessverre er det mange som sliter med ensomhet eller med økonomien som ikke strekker til. Leste på Fædrelandsvennen at frivillige fra Filadelfia i Kristiansand arrangerte julefeiring på Q42 for 120 personer på julekvelden. Andre åpner hjemmet sitt for besøk av fremmede. Det er et fantastisk tiltak der de åpner opp for alle som trenger det!

Under juletreet lå alle julegavene pent pakket inn, som venter på å bli åpnet. Vi tenkte på sitatet “Den største gleden er å gjøre andre glad” da vi kjøpte gavene til hverandre. Se hva vi ga til hverandre!

Tenk å vinne i Flaxlodd da dere. Hovedpremien er 1 million! Brødrene mine fikk de to skrapeloddene, og jeg en stor julekalender. Har filmet en video når jeg skraper den. Holder på med redigeringen, den kommer ut så fort den er ferdig. Det er bare å følge med på YouTube-kanalen min!

Dette fikk jeg: Julestrømpe med masse godteri, marsipangris, Fleurs de Lavande Lavandin (lukter så godt, men aner ikke hva som er inni posen!), Ruby Kisses Jellicious Mouth Watering Gloss – Ice Kiss, smykke av livets tre og sydvest.

Julebakst fra Dampbageriet (til hele familien).

Jeg fikk også “Merry Kissmas” genser og julesokker.

Pappa fikk den aller største julegaven fra oss alle. En oval kulz LED-lampe! LED-lampen kan lyse opp i 16 forskjellige farger og det følger med en ladestasjon slik at den kan lades når den går tom for strøm.

Her er noen av julegavene de andre fikk: Quality Street, periodesystem notatbok, piano kopp, lyslenker, sokker, genser, bamse, bøker, klokke, sko +++ Har ikke tatt bilde av alt, men bare litt.

Tidenes julemiddag

Årets julemiddag ble virkelig en stor suksess! Vi dekket på kjøkkenbordet, tente lys og plasserte en kunstig julestjerne som en siste finish. Borddekkingen var ganske enkel og grei. Vi gikk for fargene rødt og hvitt som vi forbinder julen med. Legg merke til serviettene som vi brukte til “duk”.

På menyen hadde vi: Ribbe, pinnekjøtt, ovnsstekte potetbåter, scampi, grønnsaker og salat. Det stod ved kjøkkenbenken så vi alle kunne gå og forsyne oss. Mye mat og vanvittig godt!

Alt i alt har det vært en utrolig fin kveld. Det ble en del restemat til overs, og det blir selvfølgelig spart til neste middag. Etter julemiddagen forflyttet vi oss inn i stuen og spiste kremkake. Den var fylt med en deilig blanding av vaniljekrem og kremfløte. Masse krem!

Litt senere pakket vi opp gaver. Hva jeg fikk kommer i et eget innlegg!

Ny plass, ny juleutstilling

I år er juleutstillingsvinduet å se inne på Lillemarkens rett ved Jernia. Utstillingen er nesten helt lik som i fjor, på hjørnet Rasmus Tallaksen AS-bygget i Markensgate. De har flyttet utstillingen da Mercado, en ny tapas-restaurant, åpnet i juni og dermed hadde de nok ikke plass til vindusutstillingen. Her har de i alle fall god plass! Kanskje du fikk litt julestemning av utstillingen selv om snøen ikke kom?

🎅 🎁 🎄 

Ønsker alle sammen en riktig god jul!

De beste siste-liten julegavetipsene

Har du dårlig tid til å kjøpe gaver? Er du allerede sent ute? Ikke stress, her får du mange gode tips til den perfekte siste liten-gave.

Photo by Kharytonova Antonina on Unsplash


Flaxlodd
– Overrask de du er glad i med et eller flere flaxlodd! Tenk hvis de vinner 1 million i premie? Det hadde vært en vanvittig bra julegave!

Hjemmelagd – Gaver som kan fikses hjemmefra. Bak eller lag noe og gi de bort i syltetøyglass/krukker. Bak for eksempel de 7 slag til jul: Sandkaker, pepperkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser, krumkaker og serinakaker. Kakemenn er også en favoritt! Tips: Lag ekstra store porsjoner så har du nok til alle du mangler gaver til.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash


Konfekt
– Ferrero Rocher, Quality Street, Guylian … Eskene er dekorative og i juletiden er eskene ekstra fine.

Personlige gaver – Samle sammen bilder gjennom årene og print ut de aller beste du finner. Lag en collage eller ram inn bildet i en ramme. Lag et personlig julekort med en julehilsen, det er så koselig å få som å gi!

Photo by Nick Karvounis on Unsplash


Blomster på døra
– Bestill en blomsterleveranse og be de legge ved et kort med en hyggelig og personlig beskjed fra deg. En blomsterbukett er en sikker gave til enhver anledning.

Abonnement – Et gaveabonnement på blader og magasiner kan du kjøpe på Bladkongen.no – Nordens største utvalg av billige abonnement på blader og magasiner til alle aldre. De selger blant annet Se og Hør, Hjemmet, Illustrert Vitenskap, Donald Duck & Co, Historie, Allers, Norsk Ukeblad, iform, Digital Foto osv …

Andre abonnement kan være musikkstrømming (Spotify, YouTube premium), strømmetjenester for film og serier (Netflix, Viaplay), avisabonnement eller et medlemskap på treningssenter.

Photo by Cristina Gottardi on Unsplash


Opplevelsesgaver
– Opplevelser er gaver som huskes og perfekt til den som har alt. En reise, et konsertbesøk med favorittartisten, overnatting på hotell, luksus spaopphold på The Thief … Dette kan bestilles enkelt på nettet. Skriv ut beskrivelsen av opplevelsen og eventuelt en bekreftelse på bestillingen og legg det i en gavekonvolutt! Bildet over er fra Piazza Pretoria Palermo i Italia.

Gavekort – Gi bort et gavekort som kan brukes i mange butikker på sentrene. Her i Kristiansand anbefaler jeg gavekortene: Kvadraturen-gavekort, AMFI-gavekort og Sørlandssenteret-gavekort.

Ingen hvit jul i år? | 4. søndag i advent

I dag er det 4. søndag i advent. Alle de fire lysene er tent, og vi leser opp alle versene av Adventslysene (Inger Hagerup):

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred
på denne lille jord, hvor menneskene bor


I dag er det bare en stille og rolig dag. Tok ikke på vekkerklokka og sov til kl. 12. Det var snart ettermiddag og halve dagen igjen! Noen ganger er det lov å legge seg litt sent og våkne sent. Gjør ikke dette så ofte da jeg er vant med å stå opp tidlig.

Nå er det bare 3 dager igjen til jul. Sjekket værmeldingen for de neste dagene, og jeg kan ikke tro det jeg ser. Ingen hvit jul, er litt skuffet over at snøen ikke kommer til Sørlandet! Det er nesten helt krise med tanke på at snøen hører med i julen. I stedet får vi en god del nedbør (surt).

Jeg var på en juleavslutning for ikke så lenge siden. Denne svibelen fikk jeg i gave fra klassen/jobben. Den står på stuebordet og har vokst litt hver dag. Bildene tok jeg 11. desember og 21. desember. Jeg følger med på den hver dag og nå er den snart i full blomst!