Dragefestivalen 2022

Søndag 25. september ble Dragefestivalen arrangert på Tangen Ytterst i Kristiansand, for 6. året på rad. Arrangementet varte kl. 12:30 – 17:00. Store og små kunne fly sine drager ved sjøen, ytterst på Tangen. Det kom også profesjonelle drageflygere fra Belgia, England, Tyskland og Norge som viste frem sine nye, flotte og store oppvisningsdrager i et avgrenset område.

Ved åpning av festivalen avfyrte Christianssand Artillerie Compagnie noen salutter som lagde høye lyder. Til de 300 første som møtte opp, var heldige og fikk utdelt gratis drager. Ellers var det salg av drager og mat, gøye barneaktiviteter og diplom til alle drageflygere.

Dragefestivalen er en gave til byen fra Kristiansand Kommune, Sparebanken Sør, Rasmussengruppen, Agder fylkeskommune v/kultur, Plattform, Hennig Olsen Is og Aptum.

Les også:

Dragefestivalen 2020
Dragefestivalen 2019
Dragefestivalen 2018

Video: Utforsker Dyreparken i høysesongen

Det er høysesong og masse underholdning i Dyreparken i Kristiansand! I denne videoen får dere se flamingoer flakse som helikoptere, vi skal besøke Jungelen (første gang på mange år), smakebit på underholdning i Kaptein Sabeltanns Verden osv …

Les også:

LOS-dagen i Dyreparken 2022
Sommer i Dyreparken
En opplevelsesrik dag i Dyreparken

Trend Week: Møt interiørdesigner Camilla Bakken!

Under Trend Week 19. – 24. september på Sørlandssenteret i Kristiansand var det satt opp interiørutstillinger ved XXL-området. I dag kl. 13 – 14 kom interiørdesigner Camilla Bakken og fortalte oss om høstens trender, DIY og gjenbruk.

Camilla Bakken driver firmaet Design Logg, som tilbyr interiørveiledning (@design_logg på Instagram). Hun er opptatt av gjenbruk og at fornyelse ikke skal koste for mye. Vi fikk se hvordan hun forvandlet et lerret til et sparkelmaleri og kunst av lufttørkende leire i ramme.

Før kl. 14 ble det delt ut lodd til premieutdeling. Premiene man kunne vinne var: Et forvandlet/fornyet skrivebord, boligstyling, en høstbukett, et sparkelmaleri og 5 sentergavekort på 1000 kr.

Det stilige skrivebordet fra NMS Gjenbruk ble loddet ut til en heldig vinner.

Den flotte høstbuketten fra Mester Grønn ble loddet ut til en heldig vinner.

Det ferdige resultatet. Sparkelmaleriet ble loddet ut til en heldig vinner.

Mange folk samlet seg rundt utstillingen for å få med seg premietrekning kl. 14.

Butikkene som har bidratt er Jernia (alt Camilla brukte for å restaurere skrivebordet), Upstairs (borddekking og spisestuestoler), Kid Interiør (dekorering av sofagruppe og duken på bordet), Mester Grønn (planter og høstbukett), Kremmerhuset (boligstyling som premie), Søstrene Grene (bordpynt og flott sofabord) og NMS Gjenbruk (skrivebordet og sofagruppen).

En undergang med bare Dyreparken motiv!

Legg merke til den flotte undergangen på vei til Dyreparken i Kristiansand! Hele undergangen som går fra Travparken til Dyreparken er dekorert med karakterer og attraksjoner kjent fra Dyreparken av gatekunstnere @sedinzunic + flere. Noe av det vi kjenner igjen er Julius, Kaptein Sabeltann, Kardemomme by, Hakkebakkeskogen og Sirkus Jesper.

Sjimpansen Julius svinger seg på toppen av et tre!

En dyrepasser i Dyreparken.

Politimester Bastian foran Kardemomme by.

Klatremus.

Mikkel Rev.

Mosk og Klara fra KuToppen.

Kasper, Jesper og Jonatan – røvere i Kardemomme by.

Tømmerenna.

Tunnel-sklia “Haisann” i Badelandet.

Sirkus Jesper.

Den Sorte Dame skuta.

Pelle og Pysa Pirat, og Kaptein Sabeltann.

Det er mange folk som går forbi i denne undergangen, så det er bare å “time” riktig når man skal ta bilder.

Les også:

LOS-dagen i Dyreparken 2022
Sommer i Dyreparken

Gratis vann!

Denne TikTok-videoen vil jeg si fikk mye oppmerksomhet på kort tid! Som skrevet i overskriften i dette innlegget, leste du helt riktig: Gratis vann! REMA 1000 på Sørlandssenteret delte ut gratis vann til alle på åpningsdagen. Fantastisk – vann må alle ha!

Gratis vann til folket!

Se videoen ved å trykke på bildet eller ved å følge meg: @cindydesign på TikTok!

SE VIDEOEN PÅ YOUTUBE

 

Les også:

Walk for Water – bærekraftsvandring
Bærekraftsfestivalen: Rent vann livet ut

Autumn Winter ‘22 + rabattkode!

Reklame | iDeal of Sweden

Nå har iDeal of Sweden kommet ut med en ny kolleksjon, Autumn Winter ‘22. Om du ikke har sett den nyeste kolleksjonen, ikke glem å sjekke den ut!

Kolleksjonen kombinerer mote og funksjon for å skape elementer som passer for din livsstil, og alle de spontane øyeblikkene i mellom. Inspirert av byboernes nyvunne kjærlighet til naturen, nytte-chic og skjønnheten i uventede sammenstøt, inviterer denne kolleksjonen deg til å uttrykke deg selv. Vær dristig, leken og unik!

Rabattkode:

Nå får du 15% rabatt på alle produkter hos iDeal of Sweden ved å bruke rabattkoden min ZHANG.


Jeg har bestilt meg hjem dette flotte lommebokdekselet fra iDeal of Sweden, som jeg vil vise frem. De har så mye fint der!

Lommebokdeksel Cassette Clutch i Black Croco

Jeg synes lommebokdekselet med croco-finish var veldig stilig og elegant. Dekselet inni som følger med kan tas av da det er en del av Accessories of Attraction (iDeal of Sweden’s magnetisk kompatible produkter). Innsiden har et mykt mikrofiberfôr og det er plass opptil to kort i hvert kortspor. Det følger med en flyttbar håndleddstropp. Med gullfarget klips gjør det enkelt å endre håndleddsstropp eller til en veskestropp slik at det ser ut som en miniveske når man har den over skulderen. Passer til hverdag og til fest!

Husk å bruke rabattkoden min ZHANG for å få 15% rabatt på alle produkter hos iDeal of Sweden!

Trykk for å komme til iDeal of Sweden!

Mat i Sentrum 2022

Lørdag 3. september ble Mat i Sentrum arrangert på Torvet i Kristiansand. Det er 4. gang matfestivalen arrangeres. Arrangementet har fokus på nærdyrket mat og urbant landbruk. Kl. 10:00 – 15:30 var Torvet fylt opp med lokal mat fra salgsboder, masse aktiviteter og underholdning på scenen hver halvtime med Klara og Gaute fra KuToppen og UKM artister.

Traktorer på utstilling under arrangementet Mat i Sentrum.

Smaksprøver på minitomater!

Hvilken grønnsak er dette?

Aktiviteter på Torvet:

  • Barnas egen pizzafestival ved Geitmyra matkultursenter
  • Potet- og jordskokk-jakt i pallekarmer
  • Smak det beste fra grillen – lokale grønnsaker!
  • Bli inspirert – cashkurs i dyrking!
  • Bugnende boder fra lokale matprodusenter
  • Inspirerende boder fra organisasjoner

Den Lille Chipsfabrikken med smaksprøver.

Masse gårdsegg.

“Sykle” din egen sunn smoothie!

Klara og Gaute fra KuToppen i Dyreparken.

Mat i Sentrum er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand kommune, Statsforvalteren i Agder, Agder fylkeskommune, Geitmyra Matkultursenter for barn og Landbrukets Dag SA, med støtte fra Innovasjon Norge.

Les også:

En stor matfestival: “Mat i sentrum” 2019
Folkefest: “Mat i sentrum” 2018

Utendørs karaoke utover havet med Beauty

Fredag 26. august skulle det være mulig å delta på karaoke, men på grunn av regnværet ble den flyttet til lørdag. Under Skeive Sørlandsdager 2022 dukket et rosa vesen opp på Bekskjæret utenfor Kilden teater og konserthus på Odderøya i Kristiansand. Det rosa vesenet kaller seg for karaokekatten eller Beauty.

Beauty er en fem meter lang sphinx med en karaokemaskin installert i magen. Beauty er designet og bygget av kunstner Kaja Haven. Støttet av Cultiva og Kulturrådet, og er i samarbeid med Fri Agder og Skeive Sørlandsdager.

Sangene som gikk i Beauty:

De som ville synge karaoke, kunne gå over på Bekskjæret på en båt fortøyd i land. Om jeg hadde vært tøff nok, hadde jeg turt å ta utfordringen.

Les også:

Kunstinstallasjon: Beauty & karaoke-event
Kilden 10 år!

Ser du meg?

Kunstutstillingen “Ser du meg?” ble vist på Rådhuskvartalet under Skeive Sørlandsdager 21. – 27. august 2022. Uke 35 var en uke Kristiansand hadde ekstra fokus på kjærlighet, likestilling, inkludering og mangfold. Blant annet ble mange av regnbueflaggene heist opp forskjellige steder i byen for å markere og synliggjøre det årlige festivalarrangementet.

Tove-Mari Odderdal. Trine Midtlie Elmholt – The Matriarch 1 – 3

Katrin Dokmo – Liquid Sky

Anette Tønnesland – Bybilde 14 og 13

Tove-Mari Odderdal – Can you see me og The Adam-Eve

Anette Tønnesland – Bybilde 16 og 15
Tove-Mari Odderdal – Amin

 

Årets kunstnere:
Ravn, Anette Tønnesland, Katrin Dokmo Liquid Sky, Paulina Tamara Cid og Tove-Mari Odderdal.

 

Les også:

Denne uken feirer vi kjærlighet, likestilling, inkludering og mangfold (kilde)
Halo og regnbuedager i byen
Broken Silence
Skeive Sørlandsdager (2021)

LOS-dagen i Dyreparken 2022

I år ble LOS-dagen arrangert i Dyreparken 4. september. LOS-dagen er et kundearrangement for LOS sine strømkunder i Dyreparken – med gratis inngang! På denne dagen er det ekstra mange folk i Dyreparken – lengre kø i butikk og ventetid på aktiviteter.

Vi seilte med Den Sorte Dame og Grevinnen, gikk rundt i nesten hele parken, utforsket alle husene i Kardemomme by, så på dyrene utendørs og holdt utkikk etter påfuglene. Vi fant dem på slutten av dagen!

Utstilling i Kunstforeningen i Kardemomme by: “Tekst og tegninger for TV”. Det var også en modell av alle husene i Kardemomme by.

Folk stod i kø for å kjøpe ferske bakervarer. Det luktet så godt!

Den Sorte Dame i Kaptein Sabeltanns Verden.

Grevinnen ute på seiling – Abra Havn i bakgrunnen.

LOS med ballaktiviteter – alle deltakere fikk premie.

Tigrene slapper av.

Dåhjortene holder til mellom Jungelen og Kutoppen. Om sommeren kan man vandre fritt på stien og hilse på dem!

På Kutoppen! Her finner man en bondegård med mange gårdsdyr. Om sommeren og i andre ferier er det superkul underholdning.

Shetlandsponnier.

Grå jako – papegøyer. Disse var ganske morsomme, som etterlignet lyd og ord de hørte.

Fant endelig påfuglene på spasertur sammen! De var nydelige begge to, skulle ønske de hadde åpnet vingene sine og vist fjærdrakta.

Familieshow på Kjuttaviga (amfiscenen) kl. 15:00 – 15:45. Karakterer fra Kutoppen, Hakkebakkeskogen og Kardemomme by og kåring av Drømmefinalen 2022.

Les også:

Gratis inngang i Dyreparken
Video: Den Sorte Dame fyrer kanonskudd mot Abra Havn & vekker Grevinnen!
Video: Flamingoer lager danseshow og hestekjærlighet!