hits

CINDY Z.

KREATIVITET: Design, foto, interiør ... zhuoblogg@hotmail.no

Hva med å gi bildekredit?

 • 24.05.2017 - 10:00
 • Jeg bladde tilfeldigvis i KristiansandAvis utgave 19 og på side 11 så jeg en nyhetsartikkel om et arrangement av plantebyttemarked. Det ser forresten spennende ut helt til jeg ser bildet som jeg har tatt selv.

  Avisen brukte bildet som jeg har tatt selv uten å kreditere meg denne gangen ... hmm. Før har de skrevet @cindydesign da samme bildet kom på trykk i "Smått og godt" - sida, men nå får jeg bare gi meg selv kredit og nyhetsartikkelen som kom på trykk i avisen som jeg ikke har skrevet selv (henviser til kilden). Muligens har de arkivert bildet mitt for å bruke det senere til andre formål, vil jeg tro.

  Jeg vet ikke hvem som har skrevet teksten men hvis det stod skrevet, hadde jeg også gitt kredit til forfatteren.

  Hvorfor bildet mitt ble brukt som et illustrasjonsbilde har jeg en anelse om, da det handler om plantebyttemarked og at man skal markere plantene med "lodd" som på bildet jeg tok. Neste gang hadde det vært fint med bildekredit fordi det er jeg som har tatt bildet. Vil du dele mine bilder som jeg har tatt selv, husk å gi kredit med navn og hvor det er hentet fra eller kjøp tilgang for å bruke det. Enten om det er i en avis, på en nettside eller delt på en blogg.

  Det er greit å låne bilder, men husk å oppgi hvem som har tatt bildene.

  Takk for at du leste.

  #kristiansand #foto #avis #planter #bytte #marked

  2 kommentarer

  Victoria Larsen

  24.05.2017 kl.13:38

  Helt utrolig at folk stjeler på den måten! :/

  Ida Caspara

  26.05.2017 kl.00:26

  Den annonsen gikk jeg glipp av, men har aldri sett at de ikke har gitt kreditt før. Kan det ha vært en forglemmelse kanskje? Men uansett er det ikke gøy å oppdage om noen gjør slikt. Bildet ditt var veldig fint ♥ Kanskje jeg må ned i byen å se til Lørdag :)

  Skriv en ny kommentar


  Send en privat melding
  facebook, media, social, social media, socmed iconinstagram, media, social, social media, socmed iconmedia, social, social media, socmed, tube, you, youtube iconmedia, snapchat, social, social media icon