Dyreparken dag 2

Nå er endelig bildene fra dag 2 i Dyreparken (torsdag) her! På torsdag var det ikke fullt så mange folk etter at det nye prissystemet kom. Denne dagen gikk vi gjennom parken de stedene vi ikke rakk den første dagen blant annet Barnas Afrika og Nordisk Villmark. Vi gikk også rundt i hele parken.

Før man går inn i Dyreparken, kan man se sebra, struts, sjiraffer og antiloper i det store området.

Løvene brøler – sett fra løvetunnelen.

Løveunge som nettopp hadde våknet.

Esler i Barnas Afrika.

Påfuglene er nesten ikke å se fritt i parken. Her i Barnas Afrika.

Terrariet har fått spissmus!

Mexico Axolotl (salamander)!

En orangutang som prøver å åpne en låst boks.

En rød panda slapper av.

Ponnier på Kutoppen. Noen av dem har fått fletter på.

Her var det mange nyklekkede kyllinger!

Mange marsvin.

Et barn ertet en kalkun og ble bitt i fingeren. Skulle ikke ha hatt lillefingeren sin i nettet.

Et annet barn løftet ut en høne og holdt på den. Barnet var veldig modig og stolt etter å ha gjort dette. Hønen fikk gå fritt etter det.

Klappe sauen.

Gaupe i Nordisk Villmark.

Ulver var det også. De slappet av i varmen.

Skogens konge – elg.

Fôringstid av otere. Fikk med oss presentasjonen også.

Esler utenfor Kardemomme by.

Lemurer i Jungelhuset.

Ekkornapen “Herr Nilsson” på toppen av et tre.

Les også:

Årets første Dyreparken besøk og nytt prissystem

Årets første Dyreparken besøk og nytt prissystem

Årets første besøk i Dyreparken i Kristiansand! Jeg pleier å ta meg en tur 2-3 ganger i året, oftest på sommeren og mot høsten. Siden det er siste ferieuke denne uken, ble billettene bestilt for onsdag og torsdag. Det er fremdeles høysesong, så var forberedt på veldig mange folk.

Nå har parken fått et nytt prissystem: Billettene blir ekstra dyre på populære dager og ved bestilling kort tid i forveien. Minner litt om flybilletter som varierer prisen for hver dag. En anbefaling er å bestille mye tidligere hvis man vet og har tenkt til å besøke parken.

Rakk å gå gjennom nesten alle steder utenom Barnas Afrika og Nordisk Villmark før det regnet kom i ettermiddag.

Her kommer noen av de beste bildene fra den første dagen.

Løvebrøl!

Sjiraff, sebra og antilope.

Surikat trives godt i grupper. De graver, gjemmer seg, titter opp og står helt stille – alltid på vakt.

Trepyton slange. Den har nesten kamuflert seg.

Nettpyton.

Gekko.

Spraglevaran.

En mørk Axolotl.

Pilgiftfrosk.

Kjempeedderkopp.

Eremittkreps.

Flamingo som viser seg frem.

Koi i dam.

Regnbuelori.

Jako.

Ringhalelemur.

Skilpadder.

Orangutang.

Javalangur.

Les også:

Heftig prisvekst i høysesesongen (kilde: fvn.no)
Video: Utforsker Dyreparken i høysesongen

Sjekk ut det STORE sommersalget!

Reklame | iDeal of Sweden

Har du lagt merke til iDeal of Sweden sitt spektakulære sommersalg? Dette må du ikke vil gå glipp av! Med opptil 70% rabatt på alt i nettbutikken, samt en herlig 3 for 2 kampanje, er dette den perfekte muligheten til å oppgradere dine tilbehør uten å tømme lommeboken. Sommersalget er den perfekte anledningen til å sikre seg flere favoritter, eller kanskje gi bort noe lekkert til venner og familie.

Du finner garantert noe som passer dine behov og din stil, enten om du er ute etter et nytt og stilig mobildeksel, en praktisk og elegant veske, eller annet tilbehør som får hverdagen til å skinne litt ekstra.

Klikk her for å komme til sommersalget på iDeal of Sweden!

Kombiner produkter for å få mest mulig ut av tilbudet – som å gå for en matchende sett med mobildeksel, kortholder og lader når det er i tillegg en 3 for 2 kampanje.

Hvis du er usikker på hva du skal velge, her er noen av sommerens “must-have” tilbehør som er populært:

  • Mobildeksler: Med iDeal of Swedens ikoniske design og høye kvalitet, er det ingen overraskelse at deres mobildeksler er så populære. Fra blomsterprint til minimalistiske mønstre – her er det noe for enhver smak.
  • Kortholdere og lommebøker: Hold orden på kortene dine med stil. Disse produktene er praktiske og utrolig elegante.
  • Trådløse ladere: Lad mobilen din trådløs med stil og slipp kabelkaos!

Med så mange fantastiske tilbud og produkter, er det ingen grunn til å ikke sjekke ut iDeal of Sweden sitt sommersalg. Benytt rabattene mens de varer! Enten om du handler til deg selv eller ser etter den perfekte gaven, er dette en super mulighet til å handle kvalitetstilbehør til en brøkdel av prisen.

Tips og del gjerne innlegget med venner og familie slik at de også kan dra nytte av de fantastiske tilbudene. God shopping, og ha fortsatt en fantastisk sommer videre.

Gå inn på iDeal of Sweden og begynn å shoppe nå!

Kunst på bygning som rives snart

Her på Lund Torv i Kristiansand skjer det mange spennende ting! Det rives og bygges. Har du fått med deg den nye gatekunsten? Kunstneren Arne Vilhelm Tellefsen, også kjent som @vlekart, har laget kunst på en av veggene til en bygning som snart skal rives. Dette kunstverket er en del av et større prosjekt, og viser et vakkert kirsebærtre med blomster og humler. Blomstene tiltrekker seg humler og kirsebærtreet er det første treet i hagen som blomstrer, noe som symboliserer slutten på vinteren og begynnelsen på noe nytt. Torsdag ble kunsten på den ene veggen ferdig!

Krysset ved Østerveien / Marviksveien. Her bygges det nye boliger: 6 leilighetsbygg med totalt 101 leiligheter. Rett over gaten er det gått i gang med boligprosjekt: Studentboliger.

Hva skjer her på Vabua? Zorb Adventures har åpnet 17. juli. Her kan man rulle og oppleve spenning i en stor oppblåstbar “ball”.

Det er usikkert når dette bygget skal rives. Vi håper bygget får stå litt til slik at alle kan oppleve det flotte kunstverket. Flere bilder kommer senere!

Torvfest – Sørlandets Matfestival 2024

I helgen fra 11. – 13. juli, har Torvfest – Sørlandets Matfestival funnet sted på Torvet i Kristiansand. Det er Sør-Norges største festival innen mat og drikke. Sørlandets matfestival arrangeres årlig, andre helgen i juli.

På festivalen kan du blant annet:

  • Oppdage fantastiske smaker fra et mangfold av matboder som tilbyr både tradisjonell norsk mat og spennende internasjonale retter.
  • Kjøpe med deg delikate produkter fra norske matprodusenter. Støtt lokale bønder og nyt kvalitetsvarer.
  • Delta i en morsom chilikonkurranse og se hvem som blir Sørlandets chilimester.

  • Utforske streetfood-trucks på Øvre Torv, som tilbyr alt fra saftige burgere til eksotiske retter. Perfekt for en rask og smakfull matbit.
  • Smake på lokale drikkevarer fra Sørlandets bryggerier og destillerier på Nedre Torv.
  • Nyte musikk og god stemning med kveldskonserter på Torvfest. Ta med venner og familie for en hyggelig opplevelse sammen.
  • Mange aktiviteter for barn, slik at hele familien kan kose seg.

Gatekunst laget til festivalen!
@vlekart, @energinger, CDB med flere.

Maskot fra Søgne og Greipstad Sparebank.

Billetter til Torvfest, kveldens konserter.

Street art laget av @energinger.

Les også:

Sørlandets matfestival: Gatekunst
Sørlandets mat- og bryggerifestival i Gravane
Sørlandets mat- og bryggerifestival 2019

Droneshow og magisk show på Sandens

For første gang i Nord Europa, kan vi oppleve droneshow, magikere og elektroniske hunder! En av Europas beste magikere, Brian Rolè, besøkte Sandens kjøpesenter i Kristiansand. Fredag 12. juli kl. 13 – 14 ble det vist en smakebit av det imponerende showet. Dinnershowet “Det magiske speilet” byr på fantastisk underholdning og deilig matopplevelse. Det kan ses i sommer på Caledonien hotel!

Brian inviterte en tilfeldig person opp til å vri på en Rubiks kube. Da musikken stoppet, skjedde noe magisk! Rubiks kuben som magikeren hadde plassert ved høyttaleren før gutten begynte å vri, viste seg å være identisk med den gutten hadde vridd på.

Det klassiske tørkletrikset. Her fikk magikeren også en tilfeldig person til å dra i knuten, plutselig var den stram og løs. Det kunne også plutselig forsvinne i hånden og dukke opp et annet sted.

Droneshow med tre droner og elektroniske hunder (Rex). Eric Muñoz er verdens raskeste sjonglør og akrobat. Han er også en dataingeniør som smelter sammen moderne teknologi, med sirkustradisjoner. Den elektroniske robothunden Rex gjorde mange triks som “stretch”, “jump”, “love”! Den var programmert stemmestyrt.

Isabel Raad åpnet Ivorie pop-up butikk!

Reklame | Lyko

Isabel Raad er en av Norges mest kjente influensere og har over 350 000 følgere på Snapchat. Mandag 8. juli ankom Isabel Raad, broren Rami og moren, kjent som Mamma-Raad, i sørlandsbyen Kristiansand! De er her i forbindelse med åpningen av pop-up butikken Ivorie, klesmerket til Isabel. Isabel skulle komme kl. 15, men ble litt forsinket og dukket opp kl. 16. Inne på kjøpesenteret Torvkvartalet var det flere folk enn vanlig. De fleste er herfra, mens andre har reist en god del – kun for å møte idolet sitt, ta bilder og snakke med influenseren.

En varm velkomst til Isabel Raad og familien.

Lang kø til pop-up butikken Ivorie.

Mange dokumenterte åpningen med mobiltelefonene sine.

Da Isabel ankom, ble hun sjokkert over hvor mange som møtte opp på åpningen. Hun forventet 20 personer, men det var mange. Køen til butikken strakte seg minst 100 meter, omtrent 200 mennesker stod i køen. Etter hvert kom det enda flere folk. Det gjorde at hun fikk panikk, men heldigvis gikk det over med gode ord og pusteøvelser. Isabel er så heldig som har så mange flotte følgere, også de i Raadsquad (Facebook-gruppe). Hun møtte alle med et smil, var vennlig, og tok bilder med alle som stod i kø. Skulle ønske jeg hadde tatt et bilde med henne, men det var altfor lang kø å stille seg opp på.

Familien Raad!

Se video fra dagen HER og HER
(veldig rørende videoer)

Ivorie studio, pop-up butikken finner du på Torvkvartalet i Kristiansand.
Mandag 8. juli – fredag 19. juli kl. 10:30 – 19:00.

 

Sjekk ut:

Isabel Raad sine favorittprodukter

Nude Beauty

Sandskulpturer i Gravane 2024

Sommeren har offisielt startet, og vi er nå inne i fellesferien. For de fleste betyr dette fri fra jobb, skole og de daglige rutinene. Det er en tid for å slappe av, lade batteriene, og nyte alt det beste sommeren har å tilby. Vi håper på mange fine solfylte og varme dager i sommer. Nå er det bare å nyte sommerferien med god samvittighet!

Er du i Kristiansand denne sommeren, kan du se de nydelige sandskulpturene i Gravane. Sandkunsten er laget av @elisabeth.istanbul. Hun er kjent for å ha laget mange andre sandskulpturer opp gjennom årene, og hver sommer er de å se her i Kristiansand.

Skulpturene er laget av sand og vann. Sanden komprimeres med vann og hoppetusse i store kasser. Derfor kan man bygge store skulpturer. Skulpturene tåler sol og regn fordi de sprayes med en blanding av lim og vann når de er ferdige. Det holder regnet ute og hindrer solen i å tørke ut sanden.

Sandskulpturene står i Gravane fra juni og ut hele sommeren, slik at alle får muligheten til å oppleve kunsten i det offentlige rom.

“Chicken lady”

“You can’t escape yourself, even if you try.”

Les også:

Sandskulpturer i Gravane 2023
Sandskulpturer i Gravane 2022
Sandskulpturer i Gravane 2021
Sandskulpturer i vår sommerby 2020
Når sand blir til kunst 2018
Sandskulpturer 2015