Årets første tirsdagskonsert på Fiskebrygga!

Tirsdager på Fiskebrygga er tilbake! Hver tirsdag frem til 6. august blir det veldig god stemning på Fiskebrygga i Kristiansand fra kl. 16. Her kan man nyte deilig mat fra matbodene, lytte til livemusikk og tilbringe tid med hyggelige folk. Disse magiske kveldene blir fylt med ekte sommerglede. Ikke gå glipp av tirsdagskonsertene. Vi ses på Fiskebrygga i sommer ☀️

Bildene under er fra årets første tirsdagskonsert (noen timer før den startet). Skikkelig sommerstemning!

Les også:

Fiskebrygga i refleksjon
Jul på Fiskebrygga
Tenning av lysbroa på Fiskebrygga

Sommerløpet 2024

Lørdag 15. juni 2024 gikk Sørlandets største løpefest, Sommerløpet, av stabelen i Kristiansand! Det årlige løpet arrangeres av Kristiansand løpeklubb. Årets løp satte rekord med ekstra mange påmeldte deltakere! Kan det være at folk har kommet for å oppleve både Sommerbris-festivalen og Sommerløpet?

Årets løyper er: Happy Mile ca. 500 m (barneløp), Sommerjoggen 3 km, Phonero 5 km, Coopmila 10 km og halvmaraton på 21 km.

Løypene var lagt opp slik at man løper gjennom byen og får oppleve det beste av Kristiansand. Været var ikke helt på topp, men det stoppet ikke deltakerne fra å fullføre løypene. Været var verst når deltakerne skulle løpe halvmaraton. Da var det vått og kaldt. Håper de fleste har kledd seg etter været, for det hadde meldt masse regn. Ved mål ventet flere heiagjenger, medaljer og forfriskninger.

Medaljer til barn på 0 – 12 år som fullførte Happy Mile.

Medaljer til deltakere som fullførte de andre løypene.

En bil med tabell på taket som hadde oversikt over tiden.

Drage maskot fra Stine Sofie Stiftelse.

Noen av sponsorene hadde aktiviteter på stand. Lykkehjul, ansiktsmaling, massasjebenk, høydehopp osv …

Etter fullføring av Sommerløpet var det påfyll med energi til alle.

Kunstprosjekt om klima og miljøutfordringer

Utstillingen “Kunstprosjekt om klima og miljøutfordringer” stilles ut i Rådhuskvartalet under Miljøuka i Kristiansand 3. – 9. juni. Det er Kateryna Pushko og Anastasia Diachenko som har stått for workshop/prosjekt. Arrangører er Kristiansand kommune, Kristiansand Kunsthall og Kristiansand folkebibliotek. Kunstverkene er laget av barn, ungdom og voksne.

– Hold vannet rent, redd livet i det!!!

– Hvilket avtrykk vil vi overlate?

– Redd havene våre, si nei til plastikk!
– Forurensning dreper, er på tide å handle!!!
– La oss holde havene våre frie for plastikk!
– Plast dreper vannets innbyggere

– Søppel truer livet i vann!

Målet med utstillingen er å få folk til å tenke på problemet med plastforurensning i vannet. Dette gjøres ved å lage kunst av plastavfall, slik at deltakerne, spesielt ungdommer, lærer om hvor skadelig plast kan være for miljøet. De lærer også å resirkulere plast på en kreativ måte. Slike arrangementer under Miljøuka inspirerer oss å gjøre en forskjell for miljøet. Det er viktig for fremtiden å bruke mindre plast i hverdagen. Skape miljøbevissthet – en renere og grønnere fremtid.

En blekksprut laget av plastavfall: Plastblekksprut!

– Plastavfall tar liv i vannet 🙁

 

Tips til hvordan bruke mindre plast i hverdagen:

– Bruk gjenbrukbare poser: Ta med egne handlenett eller poser når du handler i stedet for å kjøpe plastposer.

– Velg produkter uten plastemballasje: Kjøp frukt og grønnsaker uten plastinnpakning. Velg produkter som er pakket i papir, glass eller metall.

– Bruk gjenbrukbare flasker: Ta med din egen vannflaske, unngå å kjøpe engangsflasker.

– Si nei til engangsplast: Unngå plastbestikk, tallerkener, sugerør og lignende. Bruk gjenbrukbare alternativer i stedet som pappbestikk.

– Oppbevar mat i gjenbrukbare beholdere: Bruk glass- eller metallbokser til oppbevaring av mat i stedet for plastposer eller plastfolie.

– Kjøp klær av naturlige materialer: Unngå syntetiske stoffer som polyester som frigir plastmikrofiber når de vaskes. Velg klær av bomull, ull eller andre naturlige materialer.

– Kjøp brukt: Kjøp brukte produkter når det er mulig, så unngår du å kjøpe nytt. Nye varer kommer som oftest pakket i plast.

 

Les også:

Fra plastavfall til plastblekksprut! (kilde)

Miljøuka: Stikling- og plantebytte på biblioteket!
Fra TING til TID & Hors d’oeuvres
Walk for Water – bærekraftsvandring
Utstillingene under Miljøuka 2020
Utstillinger av kunstsykler

Miljøuka: Stikling- og plantebytte på biblioteket!

I år arrangeres Miljøuka i Kristiansand fra 3. – 9. juni, med et spesielt fokus på klima og miljø. På Kristiansand Folkebibliotek er det satt opp et byttebord for stiklinger og planter. Dette er en flott mulighet til å bytte til seg nye planter og utvide plantesamlingen sin. Ta gjerne med stiklinger og planter for å dele med andre!

Noen planter man kunne finne på bordet: Coleus, Pilea, Monstera Minima, Aloe Vera, Tradescantia, grønnrenner, tomat og paprika.

Jeg byttet til Pilea og Monstera Minima.

Les også: 

Fra TING til TID & Hors d’oeuvres
Walk for Water – bærekraftsvandring
Utstillingene under Miljøuka 2020
Utstillinger av kunstsykler

Ord for gaden: “Æ ser dæ på Markens i kveld”

Et nytt “Ord for gaden” er montert opp i Markens, gågata i Kristiansand sentrum. Årets “flyvedikt” begynner med “Æ ser dæ på Markens i kveld”. Samme tekst av Eivind Bøksle, men etter neste linjer er det annerledes.

Diktet handler om livet i byen. Om kvelden ser dikteren folk eller ting på et offentlig sted. Unge mennesker er fulle av energi, og det er mye aktivitet på gaten. Byen har mye vold og konflikter, som er mer synlig enn den store Domkirken som ringer. Det er alltid mye liv og ting som skjer, selv om det er om natten.

Arne Vilhelm Tellefsen er produsenten av verket. Ukjent dikter.

Æ ser dæ på markens i kveld
Der ungt blod siler nedover gata
Hvor slagene slår hardere enn domkirka
Byen hvor sola aldri går ned

Les også:

2600 gammelt kjærlighetsdikt i gågata 2021
Det store “flyvediktet” 2020