Ingredienser:
100 g smør
ca. 600 g hvetemel
2 dl sukker
½ ts malt kardemomme
½ ts bakepulver
3 ½ dl melk
50 g gjær
Pensling:
1 stk. sammenvispet egg
Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
50 g siktet melis
Bilde: Nrk
Tilberedning:
Smuldre smør i det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.
Smuldre smør i det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.
Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem. Del bollene og fyll dem med favorittkremen. Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.
Spennende fyll i fastelavnsbollene:
Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par non-stop inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem.
Oppskrift funnet her.
1 kommentar
Så lekre fastelavensboller du har laget! 🙂