Vinduspynt: Julestjerne

I denne instruksjonen viser jeg dere hvordan man lager vinduspynt. Det er vannbaserte og luktfrie “klistre” som kan limes på forskjellige glatte overflater. Det er lett å lage og det finnes mange forskjellige motiver å lage.


1. Legg et stykke gjennomsiktig papir over tegningen i boken og tegn av. Legg tegningen i en plastlomme.


 2. Tegningen kan også legges under en tynn, gjennomsiktig plastplate. Hold eventuelt delene på plass med avtagbar tape.


3. Hold flasken/tuben som en blyant og start i øverste venstre hjørne (for høyrehendte), så du ikke legger hånden i den våte malingen. Tegn opp konturene med konturfarger. Pass på at linjene ikke går i hverandre. Rett eventuelt feil med en tannpirker eller vattpinne. Tørk i 1-2 minutter med en hårføner, eller la konturene lufttørke i 1-2 timer.


4. Fyll feltene med forskjellige farger, som påføres i et tykt lag. Bruk en tannpirker til å dytte fargen inn i hjørnene og ut i kantene. Fyll eventuelt tomme felter i mønsteret med glassklar farge slik at motivet ikke går i stykker når det senere tas ut av plastlommen. Stikk umiddelbart hull på eventuelt luftbobler med en nål.


5. Forskjellige male-metoder: A Man kan male motivet med konturer.
B Man kan også male motivet uten konturer. Det er den enkleste metoden for uøvede og mindre barn, og fargene flyter ikke i hverandre. Vær likevel oppmerksom på at motiver uten konturer kan enkelte rød- og oransjefarger smitte litt av på nabofargen når fargene er våte. For å unngå dette lar man disse fargene tørke før nabofargen påføres. Motivene kan pyntes ved å dryppe en tannpirker i farge og trekke streker i den våte malingen eller ved å lage prikker med tubespissen, som vist på julestjernen.
C og D Man kan også drysse glitter og perler i den våte malingen.


6. La motivet tørke i 24-48 timer. Unngå å ta på det før det er helt tørt. Store motiver og motiver med perler og paljetter skal tørke lenger enn andre motiver. Når motivet er helt tørt, kan man male på figurene med overheadpenner. Derettes løsnes motivet fra plastlommen og trykkes mot en glatt flate, som vindu, speil, fliser, glass eller porselen. Sett aldri motivene på pleksiglass eller pvc-holdige underlag, da de er vanskelige å fjerne, og eventuelt fargerester kan bli værende igjen. Hvis dette er tilfelle, kan man likevel forsøke å fjerne restene med rensebensin.


7. Hvis motivet er malt på en glassplate, klippes det ut med en saks etter at fargen er tørr. Lim motivet på en pinne eller stikk en nål gjennom plastplaten og bind en tråd fast til å henge opp.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg