5 konkrete tips for å få flere lesere til bloggen din

Når man først blogger vil man jo få så mange lesere som mulig til bloggen sin, og her kan du lese om 5 konkrete tips som er garantert å gi deg flere blogglesere over tid.

1) Kommenter på andre blogger. Legg igjen gode kommentarer som faktisk har verdi for den som eier bloggen. Da er det gode sjanser for at de besøker bloggen din også, og dette kan fort føre til at du får flere lesere. Som oftest er det stort sett eieren av bloggen som leser kommentarer, og derfor er det ikke vits å kommentere på de aller mest leste bloggene, men heller de litt mindre med færre lesere. Dersom du skriver 5-10 gode kommentarer hver dag kommer du uten tvil til å få noen ekstra lesere etter noen dagers arbeid.

2) Jobb for å få bloggen din synlig på Google. Dette er ekstra viktig om du blogger om et spesielt tema, for da finner folk bloggen din når de søker etter relevante ting på Google. Veldig enkelt forklart kommer man høyere opp på resultatsidene til Google ved å skaffe flere linker til bloggen din, og derfor er en god strategi å få andre bloggere til å skrive om bloggen din. Da får du både lesere som klikker på link til bloggen din fra bloggen som skriver om deg, og lesere som finner bloggen din via søkemotorer som Bing og Google.

3) Vær aktiv på sosiale medier. Facebook, Instagram og Twitter er alle gode steder for å finne nye lesere, og det er derfor viktig å være aktiv på disse plattformene når man skal skaffe flere lesere. Lag deg en Facebook-side for bloggen din og prøv å få mange til å like det du skriver der. Da får nemlig vennene deres opp bloggen din jeg jevne mellomrom! Med en Facebook-side hvor du er aktiv vil også folk føle at de får en anledning til å kommunisere med deg, noe som uten tvil er positivt for omdømmet ditt.

4) Skaff lesere fra forum. På internett finnes det hundrevis av norske forum, og alle disse kan potensielt gi deg lesere. Her er det viktig å sette seg godt inn i reglene til forumet du velger, da ikke alle liker at du bruker forumet til å promotere bloggen din. De aller fleste lar deg derimot få legge en link til bloggen din i signaturen, noe som betyr at du har mulighet til å skaffe lesere på hver eneste kommentar du skriver.

5) Meld bloggen din på topplister. Det finnes nemlig mange nettsider som har sine egne topplister, og alle disse kan hjelpe deg med å skaffe flere lesere til bloggen din. Når du melder deg på en toppliste pleier du ofte å bli liggende på topplisten deres uten at du egentlig må gjøre noe for å fortsette å være der, så de kan fort gi deg litt ekstra lesere.

Som du ser er det mange forskjellige måter å skaffe lesere til bloggen din på, og disse fem tipsene vil alle hjelpe med å få bloggen din mer populær. I tillegg finnes det hundrevis av andre måter, så det er viktig å være kreativ, og faktisk innse at det å skaffe lesere er en stor del av jobben for å bli en toppblogger!


Tipsene er hentet fra HER. Synes disse tipsene ga veldig mye mening!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg