Tilbakeblikk: FreshFreeze Ungdomsbedrift

Dette innlegget kommer til å være et tilbakeblikk på ungdomsbedriften jeg og gruppa lagde, som ble tilslutt en stor suksess!

Vi er FreshFreeze, en ungdomsbedrift som holder på Tangen videregående skole. Hver torsdag og sammen i gruppa, planlegger vi alt fra idé til ferdig produserte produkter. Vi selger altså en “Smoothiekopp” og det er en kopp med sugerør som holder drikken kaldere lengre enn det en vanlig kopp gjør. Koppen har et utrolig kult design med friske farger og logo. Det følger også med heklede “holdere” med logo på som gjør at det matcher koppen og som er god å holde i.

Målgruppen og målet med utstillingen er for folk som “er på farta” og moteinteresserte og til andre som har lengtet etter en kopp som holder drikken iskald/varm over lengre tid. Jenter, gutter, damer og menn opptil 35-årene er vanlig. Vi vil få fram at dette er en smart kopp å ha med hvis du f.eks skal på tur eller skal trene, den er lett å ta med hvor enn du skal og den holder drikken kaldere/varmere i lenge tid enn en vanlig kopp gjør.

Smoothiekoppen er blitt utrolig populær på blogger og det å ta den med seg “on the go”, som er vårt slagord, viser at det er en kopp som er praktisk og holder drikkevaren i “fast-form” som den er (hvis du ikke putter isbiter), og trenger ikke å bli vannete etter ett par minutter.

Et eksempel på hvordan koppen blir seende ut.

Koppen måler i diameter: 10 cm, høyde 19,3 cm, 283 g og rommer 600 ml. Farge: Sort. Det følger med en heklet varmer (velg mellom flere farger) og en standard som er god å holde i hvis du foretrekker det. Hva med å drikke smoothie på den koppen vi selger? Det er mye lettere, du søler ikke og du trenger ikke å tenke på at det du holder er kald – for du kjenner det ikke på grunn av det er doble vegger!

 

Endelig har vi fått registrert ungdomsbedriften vår, FreshFreeze. Den 28.10.2013 ble vi registrert via Brønnøysundregistrene. Hurra for oss! Hver torsdag hadde vi ungdomsbedrift og vi måtte planlegge alt fra bestillinger til regnskap av det vi solgte.

28.11.2013: Vi var på Regnskapskurs v/ SMSØ. for UB daglig leder og økonomiansvarlig Kristiansand. Vi lærte om: Hvorfor vi trenger regnskap, hvordan et regnskap er bygd opp, aktuelle bokførings, skatte- og avgiftsregler, “BOKS”, bilagshåndtering, oversiktlighet, kasse- og kontantregistrering og sluttregnskap.

Jeg hadde ansvar for design, så jeg lagde disse logoene og prislappene på PC:


Vi laminerte dem i en laminator og sydde på de heklede.

19.03.2014: Kl. 08:00 registrerte vi oss og fikk tildelt stand nummer 97 og vi stod der ved MENY på Sørlandssenteret. Det var 104 ungdomsbedrifter og 613 elever fra Vest-Agder og Aust-Agder.


Panelintervju 5 – 10 minutter og presentasjon på scenen 4 minutter (bildet).


Og gjett hva? VI VANT!!! 2. premie for beste utstilling og 2. plass for beste ungdomsbedrift i Vest-Agder! 1500,- + 1500,- = til sammen 3000,-

Resultatlista

Les mer i kategorien “VG2 Interiør og utstillingsdesign” for flere innlegg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg