Styling for katalog og magasin

Denne oppgaven var delt i oppgave 1 og oppgave 2. I oppgave 1 gikk det ut på å style ulike sofaer i miljøer for fotografering og fotoet skulle brukes i katalogen for å fremme salg. Det skulle rettes mot to ulike målgrupper. 

Valgte to sofaer med ulik stil fra en møbelkjede. Jeg har valgt sofaene fra Skeidar. Rundt disse sofaene lagde jeg et miljø som gjorde at møblene ble mer tiltrekkende. En vegg med fototapet, “murvegg” – tapet, gulv og tepper. Sofabord, lamper og pyntegjenstander som passer til stilen. 


Urbansk stil.


Nordisk stil.

I oppgave 2 skulle vi jobbe sammen med en fotograf der vi skulle style 2 sofaer for ELLE Interiør. Bildene skulle brukes i en reportasje om sofaer. Siden dette var et moderne magasin, var det naturlig å velge sofaer som var moderne og framtidsrettet. Tenkte meg at dette skulle fotograferes i studio. Vi kunne velge to av disse nye trendene: Global mix, nordisk natt, harmonisk dristighet eller tradisjonell spenning.


Harmonisk dristighet.

INSPIRASJON: Denne trendretningen handler om å være modig på en beroligende, stille måte. Det gjør retningen spesiell er hvordan man utelukkende kombinerer de grå fargene med andre grå, beige eller lysebrune nyanser. Dermed skapes et monokromt uttrykk. Stilen er minimalistisk.
FARGER: Gråfarger, fra lyst til mørkt, varme og kalde nyanser, div. beige toner, lys brun, mørk brun, lys gul.
INTERIØR: Møbler og interiør nærmest smelter sammen, runde former, lyst tre, matte overflater, glimmer effekter, skandinavisk design, retningen preger både møbler og små interiørprodukter, komfort. 


Nordisk natt.

INSPIRASJON: Fargene er mørke, nesten sorte og stilen er ren og nordisk. Det er et mørkt tema, uten å være dyster og som skaper rammen om en nordisk natt.
FARGER: Burgunder, mørk antrasitt grå, marine, mørk lilla, nesten sort, mørk grå/blå, litt hvitt som kontrastfarge. 
INTERIØR: Minimalisme, inspirert av japansk stemning og kultur, sensoriske detaljer, ensfarget. 


Alt er laget i Photoshop med perspektivinnlevelse. Jeg satt hjemme hele helga for å få gjort oppgaven ferdig til i dag. Av og til synes jeg tidsfrister er så vanskelig å holde, i og med vi har flere ting å gjøre samtidig og det må leveres samtidig (gjør som oftest ting ferdig fra helg til helg, så har ikke nok fritid til noe annet). Skulle ønske vi hadde fått bedre tid. I dag fikk vi noen timer til å gjøre den ferdig, og jeg har også skrevet en skriftlig del på ca. 1000 ord over hva jeg valgte som produkter, fra hvilken butikk og pris. Målgruppe og hvordan jeg har fått til den har jeg også tatt med. 

#interiør #styling #sofa #stue #design #tradisjonell #urban #nordisk #harmoniskdristighet #nordisknatt #trender #photoshop #katalog #magasin #ELLE #foto

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg