Studietur til Aalborg, Danmark

Tidlig på morgenen senest kl. 07:15, skulle vi møte opp i terminalbygget til Color Line. Vi var der i god tid, og vi gikk opp og ventet. Lærerne kom med boardingkortet m/150,- lagt inn som kunne brukes i restauranter og bar på båten. 5 – 10 minutter før kl. 08 gikk vi ombord Color Line. Vi fant sitteplasser og samlet oss bakerst i båten, inne i Bluefins Pizza.

Se hvor fint det var da vi så ut av vinduene! Det var kjempefint vær!

Kjøpte frokost (litt junkfood ble det) i Fly Me To The Moon, brukte boardingkortet. Lenge siden jeg har spist så mye usunt, men ble fort mett av det. En gang i blant går an! Før vi kom fram til Hirtshals i Danmark måtte vi huske å bruke opp det vi hadde på kortet (kunne ikke spare på det, får nytt når vi drar).

Da vi kom fram, ventet bussen på oss. Det tok en stund før vi skjønte hvilken buss vi skulle ta. Det stod vår klasse på 10 + 3 lærere i en kjempestor buss helt for oss selv. Satt helt bakerst!

Danmark … kjent for vindmøller? Så mange da vi kjørte forbi. Tok bildene på bussen. Da vi kom fram, gikk vi til First Hotel for å “ta en pause”.

Dette er en modell av Utzon Center.

Kl. 13 gikk vi til Utzon Center for å bli med på en omvisning som handlet om arkitekturen og om selveste Jørn Utzon. Hun som snakket om omvisningen, var på dansk så det var litt vanskelig å følge med – men interessant var det. La merke til at de hadde egen design & arkitektur skole der, så det var noen som jobbet f.eks med PC og kapaline modeller. Bilder av de virkelige bygningene kommer litt lenger ned i dette innlegget.

Det var også en del Lego arkitektur bygninger og interiørting som kunne kjøpes av danske designere. Etter å ha vært på omvisning, fikk vi en liten omvisning av lærerne i byen og … så fikk vi fritid til å gjøre hva vi ville fram til kl. 17 (hadde ca. 3 timer).

Salling kjøpesenter – åpne butikker uten vegger føltes det ut som! Så var vi mye i klesbutikker, matbutikker og kiosk. Kanskje noen av oss fikk litt vondt i foten av å ha gått så mye …

Etter å ha vært på shopping, fant vi oss en plass (i fortauet) og spiste litt. Hvis vi snur oss, kan vi se et glimt av Aarborgshus Slot!

Altså her en plass, men vi gikk ikke inn. Det skulle vi kanskje ha gjort for å se nærmere, men vi var så slitne.

Vi spiste hos Casa Blanca (en restaurant) kl. 17, og var ordnet/bestilt aftenbuffet. Det var så god mat!

Vi satt inne og spiste. Hver gang vi var ferdig med en tallerken og bestikk, kunne vi hente nye. Servitørene tok det vi var ferdig med, så vi fikk bedre bordplass. Maten minnet litt om indisk blandet med litt norsk. 

Pommes frites, pasta, brødskive, grønnsaker og kyllingfilet!

Desserten, det var så mye godt å velge mellom, så jeg tok bare noe til å begynne med. Den til venstre smakte sjokolade og den til høyre smakte gelé.

Jordbær dryppet i sjokoladefontene, nam nam!

Vi gikk tilbake til hotellet og ventet på bussen som skulle kjøre oss tilbake til Danmark Color Line. På veien dit tok jeg noen bilder av bygninger og en kul vase. Bygningene var slik som det vi så som arkitekturmodellene i Utzon Center.

Hotellet sett i en annen vinkel.

På båten hjem som gikk kl. 20:45, fikk vi et nytt boardingkort med 150,- som vi kunne bruke på mat. Kjøpte litt mat (rundstykker og en fruktboks) og resten Kvikk Lunsj sjokolader. Båten kom til mål kl. 24, og vi var alle ganske slitne (tipper jeg), og:

… noen hadde en vogn med kartonger av brus.

Kjøpte som sagt masse Kvikk Lunsj og Mentos Berry Mix!

#danmark #aalborg #colorline #studietur #interiør #faglig #koselig

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg