Turen til Danmark – Aalborg

Vi ble hentet kl. 07:00, i forveien hadde vi pakket alt klart til dagen vi skulle reise (lørdag 21. mai 2016) – en dagstur til Danmark. Det var lett å komme på båten da bilen var med, for den kjørte igjennom noen “bommer” ved Color Line terminalen. Billettluken var åpen, en mann ga hver og en av oss billettene.

Bilen kjørte videre inn til båten, og en veiviser viste oss hvilken linje vi skulle parkere ved. Da gjenstod det å finne ledige sitteplasser som vi kunne sitte sammen. Båten vi tok heter SuperSpeed 1, den som tok 3 timer og 15 minutter. Før båten dro, gikk vi ut og tok noen bilder av utsikten fra Kristiansand.

Da alle bilene hadde kjørt inn, måtte veibroen heises opp.

En gul livredningsbåt.

En blomsterbukett ved informasjonen.

Kunstverk.

Da båten nærmet seg kai, gikk alle som hadde med seg bilen, ned for å hente den. Vi satt og ventet der i noen minutter, og en etter en bil kjørte etter hverandre ut til et nytt land: Danmark. Vi la merke til et lite fuglereir da vi kjørte ut ved de blå veiene – noen som har sett det? (klarte ikke å få tatt et bilde av dette).

Fra Hirtshals kjørte vi til Aalborg som tok ca. 50 minutter. Noe av de vi så var gule plener (av blomster), hester som beitet, grønne trær og mest av alt: Vindmøller.

Etter å ha kjørt så langt, var det så herlig å nye at vi har kommet fram til et nytt sted: Aalborg Storcenter! Mest kjent var den store butikken Bilka, som vi hadde tenkt å ta en handletur innom for å kjøpe alt vi trenger.

Mange parkeringsplasser, biler og folk. Ikke rart at det var gigantisk?

Noen blomster og planter utenfor senteret.

Fantastisk designet tak!

Bilka Torv, Centertorv og Nytorv. Som å gå i Markens gate i Kristiansand, men dette her var et stort senter med tak over hodet.

Et kart med informasjon over butikkene lå.

Starbucks Coffee!

Fargerikt med Microsoft.

Kaktuser i utstillingsvinduene.

På vei innom Bilka. Jeg har aldri vært der før, så det var så spennende å se at butikken var kjempestort med massevis av varer og folk som handlet. Kjent for sine billige tilbudsvarer – frister også å ta en tur innom neste gang når jeg reiser til Danmark.

Se de tilbudsvarene!

Lambi som utstilling.

Når det er tilbud, da kjøper vi masse. Aller mest blir det kjøtt (har du sett utvalget de har der?). Capri-Sonne kjøper vi flere pakker av. Vår handlevogn var ikke så full …

… men se her! Full handlevogn.

Ved kassaen, følte at det var så fargerikt.

På Bilka: – Jo mer du kjøper, jo flere kjøkkenplanter får du! Vi fikk sånne kjøkkenplanter (5 stk) i små esker. Greit å kunne dyrke egne planter! Bildet over var fra butikken, ser ut som de har plantet og brukt en del god tid.

Neste innlegg: Hirtshals. Følg med!

#danmark #aalborg #bilka #reise #shopping

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg