How to do: Videoredigering på Movie Maker

Her er noen tips til deg som liker å prøve deg på enkel og gratis videoredigering. Windows Movie Maker er videoredigeringsprogrammet jeg mener er det enkleste å lære på en PC med Windows. Alle som har Windows 10, har ikke dette programmet installert fra før av, men må selv laste det ned på PC-en. Men har du Windows 7 eller eldre, er jeg ganske sikker på at det følger med.

Åpne Windows Movie Maker. Det første du vil se, er dette her. Trykk på den lille logoen for å legge til bilder eller videoer. Til å begynne med, lagre alltid dette som et prosjekt: “Fil” > “Lagre prosjekt som”.

Etter å ha lagt til en eller flere videoer, kan du gjøre mange forskjellige endringer som å klippe og dele videoen, legge til en tittel, effekter og kanskje musikk i bakgrunnen. En ting jeg synes mangler på dette programmet, er at man ikke kan dele opp lydklippene, så det vil alltid henge sammen. Da kan du enten dele opp videoen og klippe vekk en liten del av det eller ta på null videolyd som en erstatning.

De fleste av oss liker å ta med musikk i bakgrunnen som bakgrunnsmusikk. For å legge til musikk går du på Youtube og velger ut den videoen du vil ha. Deretter høyreklikker du på videoen og kopierer videoadressen. Etter det går du inn på denne linken: youtube-mp3.org/no. Trykk “Konverter video”, og når den er klar, trykk “Last ned”. Filen ligger under “Nedlastinger” på PC-en din. Videoen er nå konvertert til en MP3 fil. Det betyr at du ikke får bilde, men heller får musikk. “Legg til musikk” > “Legg til musikk fra PCen”.

Skal du laste opp videoen på Youtube, velg alltid “Bredformat (16:9)” fordi det ser bedre ut på Youtube. Tar du det andre “Standard (4:3)” får du sorte farger på begge sider … Et tips er å lagre videoen i en MP4 fil ved å velge “Fil” > “Lagre film” > “YouTube” for at filen ikke blir så stor. Da er du klar til å laste opp videoen på Youtube!

#youtube #tips #video #redigering #musikk #tutorial #windows #moviemaker

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg