Siste praksisdag

Det er så rart å tenke på at det er min siste dag ute i praksis i dag! Det har vært en spennende reise gjennom å observere, undervise og det å lære. Didaktikk handler om undervisningskunst. Jeg har fått øvd og trent på å være en god og tydelig klasseleder samt å ha stått foran en hel klasse – alene og sammen med andre. Det var som å holde et foredrag eller en presentasjon av et tema – bare at man måtte kunne stoffet godt så at det satt. Fagene jeg har undervist mest i, er: Norsk, naturfag og musikk.

OPPSUMMERING AV PRAKSIS:

♥ Norsk: Person- og stedsbeskrivelse, dialog og monolog, anførselstegn og replikkstrek. Skriveknep: Filmkamera, språkbilder, dra ut tida. Litterære virkemidler.

♥ Naturfag: På fjellet, fjellplanter og lavtyper.

♥ Musikk: Musikaler og presentasjoner.

Vi har prøvd ut forskjellige typer vurderingsformer for læring som det med ispinnene (brukte navnelapper) til å trekke navn i boks. Å lage et eget opplegg: Vurdering av aktivitetsdagen og en naturfagquiz om fjellet på et oppgaveark med alternativer og avkrysning. Det har gått kjempebra med å holde oppe kvaliteten på alt vi har laget, god struktur og det å “være på tida” til møter og timer. Etter skoleslutt satt vi gjerne på skolen litt lengre for å planlegge neste skoledag, så tiden bare fløy av gårde (plutselig kom jeg hjem sent på kvelden).

 

NOEN TING JEG HAR LÆRT I DENNE PERIODEN:

♥ Jeg har fått øvd på å skrive med kritt på en gammeldags blackboard. Første gang skrev jeg utrolig stort og det dekket hele tavla (!). Vi hadde også en Smartboard som vi kunne ta i bruk. Den var lettest å bruke, men så var det å koble til PC-en. Det var rett og slett en touch-tavle, og programmet vi brukte het Smart Notebook.

♥ Å være en god lærer: Undervise og å stå foran klassen. Kunne formidle lærestoff videre til neste generasjon og variere ulike arbeidsmåter.

♥ Tilbakemeldinger, veiledninger og samtaler på det vi har vært med på (undervisning og observasjoner).

♥ Å skrive et planleggingsskjema (som vi gjorde i hver time vi skulle ha) og planlegge en skoletime.

♥ Selvbilde (oppfatning man har om seg selv, godt eller dårlig) og å skape relasjoner.

♥ Mer om hva læreryrket handler om.

 

Siden dette er vår siste dag, tenkte vi å ha en liten kosetime. Vi kjøpte inn smågodt, chips, druer og saft i går med egne penger. Elevene blir delt inn i forskjellige grupper, og de skulle ha en spilltime: Spille ulike brettspill: Multiplix – en klassiker (pugge gangetabellen, og denne husker jeg veldig godt da jeg gikk på skolen og spilte det!). Yatzy og Junior Geni. Tenkte også på at de kunne spille Alias (et morsomt forklaringsspill), hvis de hadde det, men så hadde de ikke dette spillet.

#skole #yrke #planlegging #jobb #lærer

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg