Et rop om hjelp / knivstikking på senteret

Denne uken har det skjedd en forferdelig og trist hendelse på Sørlandssenteret her i Kristiansand. Det snakkes masse om tragedien “Knivstikking på Sørlandssenteret” på tv, radio, i nettaviser og aviser. Kort gjenfortalt av hva som har skjedd:

Datoen er 26. juli 2017 i 17:30-tiden. Folk er opptatt med å handle inne på Coop Obs. Plutselig hører de et stort skrik. Ingen vet hva som skjer, noen trodde det var en som besvimte. Helt til noen kommer frem til ulykkesstedet, ser de masse blod overalt. En gjerningsperson (en tenåringsjente på 15 år) knivstikker to kvinner på 17 og 23 år. Hun ene er ansatt som sommervikar ved Coop Obs og hun andre er en tilfeldig besøkende kunde. Etter knivstikkingen løper gjerningspersonen vekk fra stedet, over broa til hun kommer til Jack and Jones. På veien truer hun, roper og gråter. I den ene hånda holder hun opp en stor 20 cm kokkekniv og vifter rundt med som hadde stjålet fra Coop Obs. Det må være veldig skummelt for alle å se og oppleve dette, mange er redde og rundt 50 personer løper vekk i panikk. Det er slik man ser i en film, men i virkeligheten … helt forferdelig og skremmende. Folk roper og advarer om at det er hun som har knivstukket noen på Coop Obs. Ansatte i butikkene i nærheten låser igjen ved å ta ned gitteret for å skjerme kundene slik at gjerningspersonen ikke når frem. Høyttalerne på senteret opplyser at folk skal gå opp i andre etasje, så etter hvert første etasje for å få folk i sikkerhet. Noen bruker også utgangsdørene til å komme seg ut.

Foto: Carsten R D (opphavsperson). Sørlandssenteret, Kristiansand.

12 lange minutter senere føles ut som en evighet. Ambulanse og politi ankommer utenfor senteret. Vaktene på senteret løper etter og klarer til slutt å lokalisere hvor gjerningspersonen befinner seg (skrikene hennes). Pågripelsen skjedde i øst-delen ved Panduro hobby (den gamle delen) uten dramatikk. Hun ble omringet av 5-6 politifolk og hun la fra seg kniven sakte på gulvet.

Knivstikkingen førte til at 17-åringen inne på Coop Obs dessverre mistet livet og 23-åringen fra kritisk til stabil skadet. Knivstikkingen førte til et drap. Hun er nå siktet for drap og drapsforsøk – i en alder av 15 år! Hvis hun hadde fått hjelp, hadde det ikke skjedd. Jenta hadde tidligere rømt fra barneverninstitusjonen og hadde dratt til Sørlandssenteret for å gjøre det hun måtte gjøre, som endte alvorlig for ofrene og for seg selv. Hun er jenta som flere ganger har truet med å hoppe fra Varoddbrua for å ta sitt eget liv, og skaper et stort trafikkaos. Hun har det ikke bra med livet sitt. Jeg ser for meg at hun har hatt en vanskelig oppvekst og sliter med “å holde motet oppe” for hver dag som går. Et rop om hjelp, altså. Skulle ønske folk hadde hjulpet til slik at hun kunne komme seg opp igjen etter alt det vonde hun har opplevd. Hvorfor har hun ikke fått hjelp?

Foto: Siri Hardeland. Varoddbrua er en veibru på E18 i Vest-Agder.

Jeg har brukt kildene Fædrelandsvennen og KRS247. Forresten, jeg har vært på Sørlandssenteret i dag. Jeg så de fine blomstene som ble lagt til minne om offeret/ofrene på senteret. Hvil i fred 🌹

#nyheter #tanker #meninger #personlig #sørlandssenteret #kristiansand

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg