Bedre organisering av bildene dine

Når man er en ivrig fotograf eller en blogger som liker å ta mange bilder hver dag – da kan bilder plutselig bli et stort problem når det kommer til hvor de skal plasseres! Som dere sikkert vet så overfører jeg bildene mine fra mobil og kamera til PC-en først, lager en mappe og legger inn bildene der. Jeg vil dele noen gode tips til bildeorganisering på PC/minnepenn:

– Sorter etter dato. Tar du bildene i dag, lag en mappe med datoen som for eksempel “4. august 2017”.

– Sorter etter årstall. Lag en mappe som heter “2017” og flytt inn alle bildene som er blitt tatt under dette årstallet.

– Sorter etter høydepunkter. Har du mange bilder fra sommerferien og har reist til mange forskjellige steder i løpet av sommeren, del det inn i mapper som: “Sommerferie 17 – New York”, “Sommerferie 17 – Kristiansand”. Da er det lettere å finne igjen bildene senere om du skulle trenge det.

– Sorter etter tema. Naturfotografere sorterer ofte bildene slik som dette: Har “Natur” som en hovedfil, så puttes bilder av “Fjell”, “Blomster”, “Dyr”, “Landskap”. Eller så sorter de etter årstid: “Vinter”, “Vår”, “Sommer”, “Høst”.

– Sorter bildene etter hva slags “kamera” det er tatt med. Bilder som du har tatt med mobilen, kan du kalle en mappe for det mobilen din heter. Min mappe vil for eksempel hete “iPhone 7”, så flytter jeg over alle bildene jeg har tatt til den mappen.

– Sorter etter favoritter. Kanskje du har noen bilder som du er superfornøyd med? Finn de lettere igjen ved å lage dine egne favorittmapper.

Mine bilder ligger på PC-en en stund før jeg velger å overføre dem til minnepenn. Minnepennene jeg bruker blir snart overfylt (har 4 stk), så må nok rydde litt for å få bedre plass. Sånn er det når man er blogger! 🙂

– Hvordan sorterer du bildene dine?

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg