Mmm, en saftig og deilig krydderkake! Det er utrolig godt og enkelt å lage. Du kan bruke en rund form, 20 eller 22 cm i diameter eller en avlang form på 1 ½ liter (jeg har brukt en rund form). Kaken stekes i stekeovnen 175 ˚C på midterste rille i ca. 40 minutter. Om du velger å lage dem i muffinsformer, gir dette ca. 20 stk og da de skal i stekeovnen 200 ˚C på midterste rille i 10-15 minutter.
Du trenger:
♥ 2 egg
♥ ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ½ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik
Fremgangsmåte:
1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.
2. Tilsett margarin og melk.
3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kardemomme, kanel og nellik. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.
4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.
5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd form eller muffinsformer.
6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du hvelver kaken (snur med bunnen opp) på en rist.
Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra “Kokebok for alle” (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). I boken er det massevis av smakfulle og sunne matoppskrifter som man kan lage.
#mat #matoppskrift #oppskrift #krydderkake #kake
Ser kjempe godt ut 🙂
nam nam 🙂