Et tips til dagens middag: Torsk med sprø topp og rask tomatsaus. Fisk er superenkelt å tilberede. Server gjerne med kokt brokkoli eller salat og ris, pasta eller kokte poteter. Jeg har valgt å servere grønnsakene brokkoli, gulrøtter, paprika, agurk og ris ved siden av. Smaker så godt!
Ingredienser du trenger til 2 porsjoner:
♥ 1 porsjon rask tomatsaus
♥ 300-400 g torskfilet i serveringsstykker
♥ ½ ts salt
♥ 1 krm pepper
♥ 1 ½ ss hvitost, revet
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 1 ss persille, finhakket
♥ ½ stk gulrot
♥ ½ stk agurk
♥ ½ stk paprika
♥ ½ stk brokkoli
Du trenger også en ildfast form.
Slik gjør du:
1. Rask tomatsaus: Følge oppskriften under eller istedenfor rask tomatsaus kan du bruke ferdig pastasaus.
2. Torsken: Legg fiskestykkene i en smurt, ildfast form og strø salt og pepper over.
3. Fordel revet ost, sesamfrø og hakket persille over fiskestykkene.
4. Stek fisken i ovnen. Stekeovnen skrus på 180 ˚C på nederste rille i ca. 15 minutter.
5. Kutt opp grønnsakene og fordel likt i hver tallerken.
Rask tomatsaus:
♥ 1 liten løk, finhakket
♥ 1 fedd hvitløk, finhakket
♥ 1 ss olje
♥ ½ boks tomater, hakket
♥ 1 gren stilkselleri, finhakket (kan sløyfes)
♥ 1 krm salt
♥ ½ krm pepper
♥ ½ ts basilikum/timian
♥ 1 ts sukker
Slik gjør du:
1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.
2. Varm olje i kjele. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken blir myk og blank.
3. Tilsett resten av ingrediensene og la alt småkoke i 5-10 minutter.
Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra “Kokebok for alle”.
#mat #matoppskrift #matglede #torsk #tomatsaus #middag
nam:)
Ser veldig godt ut 🙂