Oppskrift: Serinakaker

Hvert år på denne delen av tiden bakes det mye tradisjonell julebakst der serinakaker er en av sortene. Serinakaker smaker kjempegodt, i hvert fall etter å ha lagd etter denne enkle oppskriften som gir ca. 32 stk! Et par serinakaker får deg fort i julestemning (selv om vi fortsatt er i november måned), men bare se hvor gode de er med mandler i og perlesukker på toppen.

Du trenger:

🌟 75 g smør/margarin, romtemperert
🌟 ¾ dl sukker
🌟 ½ egg
🌟 ½ ts vaniljesukker
🌟 ¼ ts hornsalt
🌟 ca. 2 ½ dl hvetemel
🌟 ½ egg, til pensling
🌟 5-6 mandler og/eller 1 ss perlesukker

I stekeovn: 180 ˚C midt i ovnen i 10-12 minutter.

Fremgangsmåte:

1. Rør smør/margarin og sukker kraftig til det blir kremaktig.

2. Rør inn et halvt sammenvispet egg.

3. Sikt på hvetemel blandet med vaniljesukker og hornsalt.

4. Arbeid deigen jevn. Dekk til deigen og sett den kaldt i ca. ½ time.

5. Del deigen i fire og trill hver del til en jevn pølse som du deler i åtte like store deler.

6. Trill kuler og sett dem på bakepapir på en bakeplate.

7. Trykk kakene litt flate med en gaffel, pensle dem med egg og strø med litt perlesukker og/eller hakkede mandler.

8. Stek kakene lysegule. Avkjøl dem på rist slik at de blir sprø.

#mat #kake #småkaker #julebakst #jul #julekaker

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg