10 supre kameraer til bloggere

Er du en blogger, vlogger eller en fotograf som stadig er på farten? Her er noen gode kameraer som er meget lette i vekten å ha med seg overalt. Glad i å ta selfies eller å vlogge? Da er kameraer med vippeskjermer (vinklbar display) et stort must have når du kan se deg selv når du filmer. Nedenfor anbefaler jeg 10 stilige kameraer som fungerer godt som vloggkamera eller rett og slett som et kamera du kan ha med deg på farten.

Olympus Pen E-PL7 + 14-42 mm

Dette er en ekte perle – et kamera som er elegant, detaljert og passer inn i den lyse fashion-stilen! Designet er utrolig fint og det beste er at det kommer med innebygd WIFI slik at det gjør bildedelingen enda lettere med et klikk. Ekstern blits og stor selfie-skjerm på 3″ vil bloggere sette stor pris på, spesielt hvis man er opptatt av å ta gode selfies. Mange av dere som tar bilder til Instagram vil elske dette kameraet, i tillegg kommer det med mange kreative bildeeffekter.


Olympus Pen E-PL8 + 14-42 mm

E-PL 8 har ganske like egenskaper som det over, E-PL 7, men retrodesignet er litt forskjellig (grepet) og i pris.


Canon G7X Mark 2

Dette vloggkameraet er definitivt et stort must-have! Jeg har sett mange kjente bloggere bruke dette kameraet når de vlogger, det er veldig populært. Utrolig god bilde- og filmkvalitet samt lyd også. Den har WIFI med NFC-paring, bred blenderåpning, rask lukketid, videoopptak i Full HD 1080p og mye mer. Skjermen? Den kan snus 180 grader opp og frem i “selfie”, og ca. 45 grader ned. Trekker litt ned da kameraet ikke har hull til mikrofon.


Canon EOS M3 + 15-45 mm

Dette er et speilløst systemkamera som har en skjult liten pop-up blits på toppen. Objektivet er utskiftbar. Den har en trykkfølsom skjerm på 3″ som kan vippes opp. Ta skarpe bilder uten problemer!


Canon EOS M10 SLT kamera + 15-45 mm

Dette er Canons minste systemkamera og er et enkelt nybegynnerkamera som er lett å håndtere. Den har få knapper og ved å trykke på den følsomme skjermen kan kameraet fokusere på for eksempel en spesifikk ting. For nybegynneren er det enklest å velge automatisk opptak hvor kameraet tilpasser seg motivet, eller selvbestemt opptak hvor fotografen kan bestemme litt eller alt selv – bare i 1080 HD-video. Kommer med WIFI/NFC.


Sony Alpha a5100 systemkamera + 16-50 mm

Det kompakte kameraet har et utbyttbart objektiv og trådløse funksjoner. God bildekvalitet og rask bildeprosessering. Den er perfekt for hverdagslig fotografering som å ta portrettbilder og naturbilder. Med innebygd WIFI med NFC kan man pare smarttelefonen eller nettbrett så den kan være fjernkontrollen for kameraet. Man kan også laste ned bilder man har tatt på kamera slik at man slipper å bruke kabel. Sony a5100 har touchscreen!


Sony Alpha a6000 systemkamera m/16-50mm PZ-objektiv

Kompakt systemkamera fra Sony Alpha-serien! Ta flotte bilder og spill inn full HD-video med dette kameraet! Den store 3″ LCD-skjermen kan vendes 90° nedover og 45° oppover så da kan du ta flotte bilder fra alle mulige vinkler, men a6000 har dessverre ikke touchscreen. Skulle vi sammenligne Sony a6000 og Sony a5100, så har a6000 en elektronisk søker.


Panasonic Lumix DMC-GF7 kompakt systemkamera

Et stilfullt og minimalistisk retrokamera fra Panasonic til deg som fotograferer mye! Kameraet har en høykvalitets Live MOS-sensor for super detaljnivå og minimalt med støy, selv under dårlige lysforhold. Har touchscreen som kan vippes 180° opp. Mangler søker og blitssko.


Panasonic Lumix DMC-TZ90 ultrazoom kamera

Dette er et superzoom kamera der man kan komme tett innpå ting som er langt borte. Med 30 x zoom, 4K-video og rask autofokus får du med deg alt som skjer. Et perfekt valg til deg som reiser mye, eller er litt spontan og passer perfekt i lomma.


Canon EOS M6 hybridkamera + 15-45 mm

Med dette kameraet får du DSLR-egenskaper i størrelsen til et kompakt kamera. Med 15-45 mm EF-M linse, 24.2 MP sensor, vippbar touchskjerm og trådløs tilkobling kan du dele din kjærlighet til fotografi med hele verden.


Kanskje jeg i fremtiden kommer til å skaffe meg en av disse anbefalte kameraene. Til dags dato har jeg bare kun et kamera, Sony a3000. Skulle også ønske jeg hadde et mindre et, helst med vippeskjerm siden jeg er mye på farten også. Ellers bruker jeg mobilkameraet en god del når jeg skal ta bilder, men bildekvaliteten blir ikke helt det samme som tatt med kamera.

– Har du noen av disse kameraene?
– Hvilket kamera har du?

#kamera #fotografering #vloggere #bloggere #kompaktkamera #systemkamera

10 kommentarer

Siste innlegg