Sjokoladelangpanne med seigmenn

Dette var kaken vi lagde til Grimsvollen julemarked i fjor, og oppskriften har jeg ikke hatt tid til å dele før nå, så her kommer den. Vi har brukt en grunnleggende oppskrift på sjokoladekake som er hentet fra “Kokebok for alle” (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Skal du ha like stor sjokoladekake som den på bildet, må du huske å doble oppskriften lenger nede!

Som pynt på toppen har vi klistret seigmenn på rekke og rad, strødd mel som “snø” og Mix-strøssel.

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 1 ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ¾ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

2. Tilsett margarin og melk.

3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kakao og vaniljesukker. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.

4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.

5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd avlang form.

6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du avkjøler kaken på en rist.

I stekeovn: 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter.

Glasur:

♥ 5 dl melis
♥ 2 ss kakao
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 8 ss smeltet smør
♥ 8 ss sterk kaffe

#mat #kake #sjokoladekake #langpanne #seigmenn #matglede

6 kommentarer

Siste innlegg